Stijlvol en functioneel, de plisse hordeur

Stijlvol en functioneel, de plisse hordeur

Een plisse hordeur is een stijlvolle schuifdeur die insecten goed tegenhoudt (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

In de winter verlangen we vaak intens naar de warme zomerdagen, waar we lekker lang buiten kunnen zitten, heerlijk genieten van de zwoele zomeravonden. Als het dan eenmaal zover is en we zitten buiten bij deze zwoele zomeravond, dan is het ineens niet meer zo romantische als we ons hadden voorgesteld. Want wij zitten lekker buiten en de vliegen en muggen gaan naar binnen, om vervolgens ons de hele nacht uit onze slaap te houden. Een gebroken nacht is niet echt een droom natuurlijk. Daar moet iets aan gedaan worden. We kennen natuurlijk allemaal wel de vliegengordijnen, deze helpen wel iets maar niet 100%. Wat is dan wel aan te raden? De plisse hordeur bijvoorbeeld. Deze sluit helemaal en kan gebruikt worden voor houten, kunststof en aluminium kozijnen. Deze stijlvolle oplossing kom van oorsprong uit Japan en werkt perfect.

Wat is een plisse hordeur?

De plisse hordeuren passen ook voor schuifpuien en openslaande deuren. Klinkt mooi, maar wat is een plisse hordeur eigenlijk? Een plisse hordeur is een schuifdeur die makkelijk in gebruik is, stabiel en compact van design. Het houdt het ongedierte tegen terwijl er wel frisse lucht komt in de woning. De plisse hordeur is er in verschillende kleuren zodat het altijd past bij de huidige stijl of de toekomstige stijl) van de woning. De plisse hordeur heeft een lange levensduur, het gaas wordt niet opgerold, zoals we dan kennen van de vroegere hordeuren, maar wordt automatisch opgevouwen. Zo blijft het gaas heel. Er zijn meerdere manieren van bevestigen van de plisse hordeur. Zo kan deze bijvoorbeeld op het kozijn worden gemonteerd maar ook in het kozijn of op de muur. Hoe de hordeur het beste gemonteerd kan worden is afhankelijk van de situatie in het huis. Degene die de deur inmeet zal hier het beste advies ingeven.

Plisse hordeur voor schuifpui, openslaande tuindeuren en links en rechts opendraaiende deuren (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Links- of rechtsopdraaiende deuren

De plisse hordeur is geschikt voor openslaande tuindeuren, voor links opendraaiende deuren, voor rechts openslaande deuren en voor een schuifpui. De plisse hordeur wordt geheel op maat gemaakt en past dus altijd, ook is de plisse hordeur leverbaar in verschillende kleuren. Van oorsprong komt de plisse hordeur uit Japan. Daar hebben ze uitgevonden dan als het gaas opvouwt, de deur vele malen langer meegaat dan wanneer het gaas wordt opgerold. Let goed op als er een plisse hordeur gekozen wordt dat het gaas dus opgevouwen wordt en niet opgerold. Er zit nog al wat verschil in het aanbod. Er is sowieso erg veel aanbod, dus kijk goed naar het opvouwmechanisme want dat is uiteindelijk wat de levensduur bepaalt.

Op maat gemaakt

De plisse hordeur wordt op maat gemaakt, ze kunnen ook online besteld worden; inclusief of exclusief montage. Maar met montage is wel zo comfortabel. Houd er rekening mee dat levertijd van een deur op maat tussen de 3 en 6 weken is. Bestel deze dus voordat de lente begint dan heb je voor de zomer invalt alles geregeld. Als de plisse hordeur besteld is en na een aantal weken gemonteerd wordt is het dan eindelijk genieten van de zwoele zomeravonden in de tuin en als kers op de taart een fijne nachtrust zonder vliegen en muggen.

Google+