Tips om de hitte buiten te houden!

Tips om de hitte buiten te houden!

Hitte buiten houden met zonwering – zonneschermen (Foto Elisabeth Fossum, Pexels  op DroomHome.nl)

Ah, de zomer! Een tijd van zonneschijn, vrolijkheid en... hitte. Hoewel we allemaal van de zomer houden, kan de warmte soms overweldigend worden. Maar maak je geen zorgen, want met een paar slimme trucs kun je de hitte buiten houden en jezelf koel en comfortabel houden. 

Zonwering

De zon is natuurlijk de belangrijkste bron van zomerse warmte. Een goede zonwering kan wonderen verrichten om je huis koel te houden. Denk aan een zonnescherm doek op maat, gordijnen of jaloezieën om direct zonlicht buiten te houden. Buiten kun je een terrasoverkapping of parasol gebruiken. Ga altijd voor lichte kleuren om te voorkomen dat warmte wordt geabsorbeerd. Hierdoor blijft je huis aangenaam en koel.

Natuurlijke ventilatie

Als het buiten afkoelt in de avond, profiteer dan van de natuurlijke ventilatie. Open ramen en deuren om frisse lucht binnen te laten stromen. Door kruisventilatie te creëren, kan warme lucht ontsnappen en vervangen worden door koelere lucht. Een briesje in huis kan echt wonderen doen op een hete zomerdag.

Ventilator of airco

Ventilatoren zijn je beste vrienden tijdens de zomerhitte. Gebruik plafondventilatoren om de luchtstroom in kamers te bevorderen. Als je geen plafondventilator hebt, zijn staande of boxventilatoren ook een goede optie. Zet een kom ijs voor een ventilator om de lucht nog koeler te maken. Zo creëer je je eigen goedkope airconditioning.

Elektronica als warmtebronnen

Wist je dat elektronische apparaten warmte afgeven? Beperk het gebruik van grote elektronica, zoals computers, laptops en opladers, tot de koelere uren van de dag. Schakel apparaten uit als je ze niet gebruikt. Kies bovendien voor LED-verlichting in plaats van gloeilampen, omdat LED-lampen minder warmte produceren.

Drink voldoende water

Als je de hitte buiten wilt houden, moet je ook goed voor jezelf zorgen. Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven. Water helpt je lichaamstemperatuur te reguleren en voorkomt dat je oververhit raakt. Voeg een schijfje citroen of een paar muntblaadjes toe voor een verfrissende twist.

Ademende kleding

Wat je draagt, kan ook een groot verschil maken als het gaat om het verslaan van de hitte. Kies voor lichte, losse en ademende kleding gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen en linnen. Deze stoffen laten lucht circuleren en voorkomen dat je oververhit raakt.

Creatieve koeling

Denk buiten de gebaande paden als het gaat om verkoeling. Vul bijvoorbeeld een paar ballonnen met water en leg ze in de vriezer voor zelfgemaakte ijsballonnen. Deze kun je gebruiken om jezelf of je kinderen koel te houden tijdens het spelen. Of maak zelf heerlijke ijslolly's met vers fruit en sap.

In het kort: wees bewust van wat je wel en niet moet doen. Met de trucs uit dit artikel in je achterzak, kun je de hitte met gemak aan en optimaal genieten van het zomerseizoen. 


Alles over de nieuwste zonwering, mooiste gordijnen & beste jaloezieen lees je in het raambekleding overzicht!

Google+