Wat zijn de voordelen van een hordeur?

Wat zijn de voordelen van een hordeur?

Witte plissé hordeur voor de openslaande deuren in de woonkamer (Foto op DroomHome.nl)

Een hordeur zorgt ervoor dat insecten blijven waar ze horen: buiten. Maar wist je dat een hordeur nog meer handige voordelen heeft? Misschien denk je bij een hordeur direct aan die vervelende trekdeuren, vliegengordijnen of hysterische klaartjes-gordijnen. Maar niets is minder waar. Hordeuren zijn er op vooruit gegaan, want je vindt tegenwoordig exemplaren die niet misstaan in een mooi interieur. In dit artikel benoemen wij de voordelen van een hordeur. Lees je verder?
  • Verschillende soorten horren

Hordeuren vind je in alle soorten en maten, maar de plissé hordeur springt er toch bovenuit. Een plissé hordeur is makkelijk in gebruik, zeer sterk en kindvriendelijk. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een rolhordeur staat er op plissé hordeur geen spanning, waardoor hij in elke gewenste stand blijft staan. Een plissé hordeur bestaat uit slechts drie elementen: een bovengeleider, een cassette met gepatenteerd vouwgaas en een smalle onderstrip. Deze onderstrip is maar een paar millimeter hoog. Hierdoor heeft de hordeur geen drempel. Ook voor kinderen is een hordeur zeer geschikt. Bij een ongelukje scheurt het gaas minder snel. Het gaas is namelijk eenvoudig terug in de ketting te plaatsen. Een hordeur kan vrijwel overal geplaatst worden en is niet alleen als enkele deur, maar ook als dubbele deur leverbaar. Als je de hordeur niet gebruikt, is hij simpel met één klik te verwijderen en op te bergen. Maar de hordeur mag ook het hele jaar blijven zitten, want hij is weerbestendig en onderhoudsvrij.

  • Geen ongedierte meer in huis

Nog een ander voordeel van hordeuren: insecten blijven buiten. Zo kun je het hele jaar genieten van frisse lucht, zonder bang te hoeven dat insecten en ongedierte binnenkomen. Bijkomend voordeel is dat er voldoende geventileerd kan worden. Dit is erg belangrijk voor je gezondheid en de luchtvochtigheid in huis. Hiermee voorkom je een muffe geur en schimmel in huis, maar ook de kans op allergieën, irritatie van de slijmvliezen of luchtwegproblemen. Bovendien kan een gebrek aan ventilatie ook zorgen voor hoofdpijn en concentratieproblemen.

  • Genieten van buitenlucht in huis

Wist je dat er zelfs speciale horren met pollengaas leverbaar zijn? Je leest het goed. Deze rolgordijnen zijn dus een fijne oplossing voor mensen die last hebben van hooikoorts of andere allergenen. Let er wel op dat de hor is gemaakt van pollenwerend gaas, en niet van het fiberglas gaas. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg leveranciers die deze horren kunnen leveren. Hierdoor kun jij, als hooikoortspatiënt, de ramen zorgeloos openzetten zonder bang te hoeven zijn dat pollen in je huis komen. Dat is een win-win!

Google+