Welke Zonwering is het Beste?

Welke Zonwering is het Beste?

De beste zonwering voor je woning – Witte houten jaloezieën en kleurrijke gordijnen in de woonkamer (Foto Toa Heftiba, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Letterlijk genomen heeft zonwering de functie van de zon in meer of mindere mate te weren of voor de ‘het-glas-is-halfvol’ denkers, juist binnen te laten in een woning. Naast het regelen van het zonlicht heeft zonwering nog veel meer voordelen als het spelen met de inkijk, de isolerende werking, verbeteren van de akoestiek en een ander belangrijk punt: natuurlijk, de prachtige vormgeving van de raamdecoratie. De naam zegt het al!

De verschillende ruimtes van het huis kunnen door hun verschillende functies vragen om een ander type raambekleding, dus de beste zonwering kan voor iedere kamer anders zijn. We gaan het hieronder voor je uitzoeken. 

De beste zonwering voor je woning – Witte transparante gordijnen, vitrage en inbetweens in de woonkamer (Foto Nathan Fertig, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Gordijnen en inbetweens
Door de vele meters kun je met gordijnen echt een interieurstatement maken. Prachtige stoffen met bijzondere dessins geven perfect de woonstijl weer die je gewenst hebt in de woonkamer en slaapkamers. Dikkere voluptueuze gordijnen brengen gelijk een luxe, vaak intiem donkere, sfeer in de woon- en leefruimte, terwijl kamerhoge inbetweens met een meer transparante en lichtere stof door de ruimte lijken te zweven. Zowel de inkijk als de hoeveelheid binnenkomend zonlicht is beperkt door de dansende inbetween vitrage.

De beste zonwering voor je woning – Houten jaloezieën (Foto Fancycrave, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Jaloezieën
De zonwerende functie, maar ook het makkelijk regelen van de privacy maakt dat je horizontale jaloezieën in vele Nederlandse huishoudens ziet hangen. Van houten jaloezieën voor in een landelijk interieur, aluminium jaloezieën voor de industriële design look tot pvc jaloezieën, lekker strak en perfect voor in de natte ruimtes in huis. Het is ook anti-allergie raambekleding, omdat de jaloezieën makkelijk schoongemaakt kunnen worden. Bamboe jaloezieën is de nieuwste trend in raamdecoratie land. De mooie dunne lamellen (dunner dan die van houten jaloezieën) stralen één en al luxe uit.

Naast de verschillende materialen zijn er meerdere opties in breedte van de lamellen. Weet je nog niet precies welke kleur perfect in jouw inrichting past, dan vraag je natuurlijk graag eerst kleurstalen aan voor goede en Goedkope jaloezieen op maat. Je zou ook voor jaloezieën kunnen kiezen omdat dit type raambekleding in het raam geplaatst wordt en niet voor de radiator hangt. Scheelt (zeker 15cm) ruimte en extra stookkosten voor de verwarming. Het is mooi en duurzaam tegelijkertijd!

De beste zonwering voor je woning – Verduisterende rolgordijnen en duo-rolgordijnen (Foto Doehetbudget.nl  op DroomHome.nl)

Rolgordijnen
Rolgordijnen kunnen in werkelijk iedere ruimte van de woning geplaatst worden. Zelfs voor in de badkamer zijn er rolgordijnen die tegen alle damp en vocht kunnen. Om geen licht te moeten missen in huis maar wel de kijk op de buren en de straat, zijn volledig transparante rolgordijnen een uitkomst. Bij de semi-transparante komt er enigszins licht binnen maar het veel aan zon blijft buiten. De volledig verduisterende rolgordijnen laten geen zonnestraaltje meer binnen in de slaapkamer of babykamer, precies waar het donker moet zijn. Het duo-rolgordijn bestaat uit een duo van een open en gesloten baan die elkaar om en om afwisselen.

Google+