Zo bereid jij jouw huis goed voor op de lente en zomer!

Zo bereid jij jouw huis goed voor op de lente en zomer!

Ongedierte en insecten preventie tips voor lente en zomer – Raamhorren en deurhorren van Topjaloezieën.nl (Foto Topjaloezieën.nl  op DroomHome.nl)

Bij het stijgen van de temperatuur, stijgt ook het aantal insecten en ander ongedierte in en om het huis. Om een invasie van deze ‘ongewenste gasten’ in de lente en zomer af te wenden, gaan we goed voorbereid en op tijd aan de slag. Met de volgende handige tips blijf je volop genieten van zomerse dagen thuis zonder overlast te hebben van vervelend ongedierte.

1 – Horren
Bij de preventie van insecten in de woning denk je als eerste aan raamhorren, maar ook aan horren voor openslaande deuren, schuifdeuren en schuifpuien. Met een hor voor raam of deur kan de kamer heerlijk doorluchten zonder dat er van alles naar binnen vliegt. Muggen, vliegen en wespen kunnen in de slaapkamers de nachtrust behoorlijk verstoren met steken en gezoem. De op maat gemaakte Horren van Topjaloezieen.nl houden de insecten volledig buiten! Deze hoge kwaliteit en scherp geprijsde rolhorren kunnen zowel op draai-kiepramen als op naar buiten draaiende ramen gemonteerd worden.

Ongedierte en insecten preventie tips voor lente en zomer in de slaapkamer (Foto Pixabay.com, Free-Photos  op DroomHome.nl)

2 – Slaapkamer bugs
We hadden het net al even over de slaapkamer. Aan beestjes wil je toch niet aan denken als je aan het slapen bent. Wist je dat er een paar miljoen mijten zich bevinden in je matras? Huisstofmijten hebben een hekel aan licht en in de lente en zomer is er volop licht. Dus gooi de gordijnen in de morgen gelijk open en haal de dekbedden van het bed af. De mijten zijn ook geen fan van witte lakens. Om alle bacteriën en ongedierte te doden is het belangrijk dat het beddengoed regelmatig op 60 graden gewassen wordt.

Ongedierte en insecten preventie tips voor lente en zomer op dak en in de zolderkamers (Foto Pixabay.com, Steenml  op DroomHome.nl)

3 – Zolderkamers
Ieder jaar opnieuw denk je: waar komen toch al die vliegende en kruipende beestjes op zolder vandaan? Nou, door het dak. Controleer regelmatig afvoerpijpen en goten op rommel en stilstaand water. Beschadigde dakpannen en de ruimte tussen dakpannen zijn favoriete plekken voor ongedierte nesten. Inspecteer houten balken op houtworm en boktorren. In deze lange en warme zomer zijn er zelfs boktorren gesignaleerd hoog in een torenflat.

Ongedierte en insecten preventie tips voor lente en zomer in de keuken met afsluitbare voorraadpotten (Foto Pixabay.com, Kaboompics  op DroomHome.nl)

4 – Keuken
Laat jouw keuken geen all-you-can-eat buffet zijn voor insecten en ongedierte als mieren en muizen. Sluit voedsel luchtdicht af en verwijder alle voedselresten van het werkblad. Verwijder de eetbak voor de kat of hond uit de keuken als het warm binnen wordt. Zorg dat de afvalbak een deksel heeft die goed kan sluiten als die niet te vol gepropt wordt. Scheelt ook een hoop stank!

Google+