Zonwering Tips voor Grote Ramen

Trendy Zonwering voor Grote Ramen

Zonwering Tips voor Grote Ramen van Lamellen, Horizontale en Verticale Jaloezieën, Paneelgordijnen tot Buiten Jaloezieën. (Foto 123rf.com op DroomHome.nl)

Wat een uitzicht bieden grote ramen, maar dan ga je jezelf al snel afvragen: welke soort zonwering is er nou eigenlijk geschikt voor deze machtige raampartij?

Je hebt het zeker gezien in Amerikaanse tv-series: de fantastisch ingerichte loft met enorme ramen of het geweldige appartement op de zoveelste verdieping met eindeloos uitzicht. Wat voor raambekleding hangt daar eigenlijk? We geven hier een aantal zonwering tips voor grote ramen die tegenwoordig ook in de Hollandse huizen volop aanwezig zijn.

Zonwering Tips

Een groep ramen moet je beschouwen als 1 raam. Laat de zonwering voor de verschillende ramen dezelfde zijn en hang ze even hoog. 

Bredere horizontale raamdecoratie creëert de illusie van grotere ramen en een grotere ruimte in appartementen en kleine kamers.

Verticale jaloezieën en lamellen zijn perfect voor ramen die breder zijn dan dat ze hoog zijn. Prachtig voor een spectaculair panoramisch uitzicht vanuit een stadsappartement en voor tuindeuren en schuifdeuren naar het balkon.

Paneelgordijnen zijn ideaal als zonwering en zeker voor grote raampartijen. De panelen leggen de aandacht op de hoogte van de ramen.  Deze gordijnen hangen achter elkaar en je kunt ze laag voor laag naast elkaar verschuiven.

Om wijde ramen ook extra hoog te laten lijken, laat dan luxe roman shades boven het raam beginnen. Het eerste gedeelte van deze raambekleding verbergt dan het muurgedeelte boven het raam. Houdt bij de bestelling wel rekening met de extra benodigde stof. Er zijn ook ‘Top-Down/Bottum-Up’ shades die van boven, van onderen of in het midden geopend kunnen worden om zo zelf voor de juiste hoeveelheid privacy en lichtinval te kiezen.

Tot het aanbod zonwering in Utrecht behoren bijvoorbeeld ook plissés, rolgordijnen, jaloezieën en vouwgordijnen.

En tenslotte heb je wel eens gedacht aan buiten jaloezieën bij grote ramen? Deze jaloezieën houden in de zomer de warmte buiten (tot wel 90%).  In de winter blijft de kou buiten en de warmte binnen, wat behoorlijk gaat schelen in energiekosten. En je kunt elektrisch de lichtinval regelen zoals je zelf wenst.

Google+