Grote eetkamer gezellig inrichten: lees deze tips

Grote eetkamer gezellig inrichten: lees deze tips

Eetkamer gezellig inrichten met een ronde tafel (Foto: Spacejoy, Unsplash  op DroomHome.nl)

Een ruime eetkamer biedt talloze mogelijkheden voor een gezellige en stijlvolle eethoek. Toch kan het inrichten van zo’n grote ruimte nog best een uitdaging zijn. Hoe vul je de ruimte slim op en hoe creëer je een knusse sfeer? Hieronder lees je handige tips om van jouw grote eetkamer een gezellige, uitnodigende plek te maken.

Tip 1 - Gebruik de eettafel als focal point

Een grote eetkamer vraagt om een imposante eettafel als middelpunt. Kies een tafel die voldoende zitplaatsen biedt en een extra groot formaat heeft. Een ovale of ronde eettafel voor 6 personen of meer is een goede keuze. Door de speelse vorm van het tafelblad zal het meubelstuk niet te zwaar ogen. Bij een vierkante of rechthoekige eettafel in een groot formaat kan dit wel het geval zijn. Bovendien geniet je bij een rond tafelblad van een flexibele opstelling en creëer je direct een uitnodigende sfeer.

Tip 2 - Creëer intieme hoekjes

Bij het inrichten van een grote kamer is het belangrijk om intieme hoeken te creëren. Naast de eethoek met een mooie tafel kun je nog een ander zitje maken. Denk aan een leeshoek bij het raam, een speelhoek voor de kinderen of een ontbijtbar die grenst aan de keuken. Ook met een hoge kast kun je de ruimte ‘breken’ en de sfeer intiemer maken.

Tip 3 - Maak slim gebruik van verlichting

Verlichting is van groot belang wanneer je een gezellige sfeer wil neerzetten. Kies een grote lamp voor boven de eettafel, zoals één statement hanglamp of een reeks elegante hanglampen naast elkaar. Voeg daarnaast een vloerlamp of wandlamp toe als sfeerverlichting. Zorg ervoor dat het licht zacht en warm is voor een aangenaam resultaat.

Tip 4 - Voeg zachte en warme materialen toe

Introduceer warmte en textuur in de eetkamer door middel van de juiste materialen. Voeg luxe gordijnen toe, een zacht tapijt en comfortabele kussentjes. Dit verzacht het visuele aspect van de ruimte en brengt meer warmte in je eetkamer.

Tip 5 - Leg een vloerkleed onder tafel

Gebruik een vloerkleed dat groot genoeg is om alle stoelen inclusief de eettafel er bovenop te plaatsen. Dit zorgt voor eenheid in de zithoek en maakt het geheel veel knusser. In de winterperiode voelt een vloerkleed bovendien heerlijk warm aan de voeten.

Tip 6 - Maak een accentmuur met behang

Maak de grote ruimte intiemer door een accentmuur te behangen. Een uniek patroon of een warme kleur zorgt direct voor een knusse sfeer. Houd de rest van de muren rustig zodat het niet te overweldigend oogt.

Hoe zou jij een grote eetkamer inrichten voor meer gezelligheid?


Alles over de hipste woontrends, interieur kleuren in de nieuwste interieurtrends & laatste woontips!

Google+