Het Droom Interieur voor Jullie Nieuwe Woonkamer

Het Droom Interieur voor Jullie Nieuwe Woonkamer

Woonkamer trends - Fauteuil Town (Foto De Bommel Meubelen  op DroomHome.nl)

Welk excuus je ook bedenkt - verhuizen, verbouwen of omdat je er gewoon zin in hebt - een woonkamer helemaal (op)nieuw inrichten is toch wel het summum voor de woonfans onder ons. Tegenwoordig gaat daar de nodige voorbereiding aan vooraf. Om vast te stellen wat je nou zelf graag ziet in jouw nieuwe interieur bekijk je vele avonden de populaire interieurblogs, tv woonprogramma’s, Instagram en Pinterest voor inspiratie. In deze super leuke zoektocht, als Sherlock Homes, speur je naar meubels en woonaccessoires die passen bij de woonstijl van jouw perfecte huiskamer-plaatje.

Woontrends gespot!

Leer en velours
Heel verschillend van elkaar, maar leer en velours zijn gewilde materialen voor zitmeubelen op dit moment. Stoere banken en fauteuils van geschuurd en geleefd leer passen perfect in een industrieel interieur als de relaxte Lazy Lifestyle. Een sofa van velours voelt zacht aan, maar hard zijn de trendkleuren van dit moment. Een enkele stijlvolle velours fauteuil in een knalkleur als violet, oker en smaragd groen, wordt zo de eyecatcher van het interieur.

Modern-antiek en donker hout
Bij het luxueuze velours denk je aan statige woningen met oude bijzondere meubels. Er is goed nieuws, na jaren vergeten te zijn: antiek mag weer! Denk dan aan donker eiken eettafels en kleine antieke ladekastjes die prachtig te combineren zijn.

Woonkamer trends – Velours fauteuil Boris, nikkel vloerlamp Cuba, brass spiegel Handsome en terrazzo (Foto De Bommel meubelen & Pixabay.com, Kaboompics  op DroomHome.nl)

Terrazzo
Terrazzo uit de jaren 70 is weer helemaal terug in het trendy interieur. Het gespikkelde en duurzame materiaal ook wel granito genoemd, bestaat uit restjes marmer, graniet of glasscherven gegoten in beton. Naast tegels, bijzettafels en bloempotten, siert het terrazzo dessin ook dienbladen, opbergboxen en zelfs behang.

Brass & nikkel
Van brass naar nikkel! Brass is de meest stijlvolle metaalkleur. Spiegels, bijzettafels, kandelaars en plantenbakjes op een standaard van brass geven de woonkamer een luxe gevoel. Een minder opvallende en meer organische uitstraling heeft nikkel. Ruw of gehamerd nikkel is stoer. Vazen en etagères van nikkel staan super in de modern landelijke en industriële woonstijl.

Woonkamer trends – Industrieel design woonkamer met Perzisch vloerkleed (Foto Pixabay.com, StockSnap  op DroomHome.nl)

Woonstoffen
We zagen al dat fauteuils en banken van velours een opmars maken, maar ook grote aanwezige vloerkleden met een Perzisch dessin of geometrische motieven krijgen een mooi plaatsje in de woonkamer. Woonstoffen geven een gewenste zachtheid aan het interieur, nu de meubels vaak stoer en strak zijn.

Google+