Hier moet je opletten bij het inrichten van een studentenkamer

Hier moet je opletten bij het inrichten van een studentenkamer

Studentenkamer inrichten (Foto: Andrew Neel, Pexels op DroomHome.nl)

Ben je een student, of wil je graag weten hoe je een kleine kamer optimaal kunt benutten en inrichten? Dan ben je hier op de juiste plek. Het inrichten van een kleine kamer kan namelijk nog best een dingetje zijn, maar je moet natuurlijk roeien met de riemen die je hebt en niks is onmogelijk. Hieronder bespreken we verschillende tips voor hoe je het best een studentenkamer kunt inrichten.

Ruimte goed benutten

Vaak zijn studentenkamers ontzettend klein, het is dus belangrijk dat de ruimte die je hebt optimaal benut. Je kunt er daarom voor kiezen om multifunctionele meubelstukken aan te schaffen. Een voorbeeld van een multifunctioneel meubelstukken is een uitschuifbaar bed met opbergruimte eronder. Daarnaast kun je zo’n uitschuifbaar bed ook nog eens gebruiken als bank, of tweepersoonsbed. Daarnaast kun je ook een bureau gebruiken als eettafel. Je moet roeien met de riemen die je hebt, dus multifunctionele meubelstukken zijn ideaal.

Functionaliteit

Ben jij een student, dan weet je vast wel wat je behoeften zijn. Studeren, slapen, eten en ontspannen (en in het weekend niet). Het is daarom belangrijk om de ruimte op de juiste manier in te richten. Dit kun je doen door verschillende zones te creëren. Richt een studiehoek in met een bureau, bureaustoel en voldoende verlichting. Creëer ook een fijne slaapplek en andere zones waar jij behoefte aan hebt. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe groot de kamer precies is, maar je kunt er ook voor kiezen om een klein ‘woon’ gedeelte te maken met een hoekbank en een bijzettafeltje. Zoek bijvoorbeeld eens op hoekbanken en bekijk de opties die zeker in jouw kamer passen.

Opbergruimte

Ook al is je studentenkamer erg klein, veel studenten hebben veel belangrijke spullen. Denk hierbij aan studiemateriaal, kleding en natuurlijk persoonlijke bezittingen. Het is daarom belangrijk om genoeg opbergruimte te creëren zodat hier allemaal plek voor is. Zo kun je investeren in planken, ladekasten en natuurlijk opbergbakken. Daarnaast kun je ook haken aan de muur monteren waar je jassen aan kunt ophangen.

Persoonlijk tintje

Of je studentenkamer nou klein is of niet, een stukje persoonlijkheid mag natuurlijk niet ontbreken in jouw studentenkamer. Zorg er dus voor dat je persoonlijke tintjes in je kamer toevoegt. Denk hierbij aan foto’s en andere dingetjes. Het is maar net wat je wil en waar je nog ruimte voor hebt. Planten zijn trouwens ook leuke toevoegingen aan je kamer. Ook omdat planten veel verschillende voordelen heeft. Zo werken planten stress verminderend en ze helpen je te concentreren. Ideaal toch tijdens het studeren?


Alles over de leukste interieurtrends, interieur kleuren in de nieuwste woontrends & laatste interieur tips!

Google+