Hoe maak je een huis sfeervol?

Hoe maak je een huis sfeervol?

Sfeer in huis met een boeket rozen op de eettafel (Foto: DroomHome.nl)

Sfeer is ontzettend belangrijk om jezelf thuis te voelen. Maar als je net een nieuw huis hebt kan het misschien nogal kaal aanvoelen, er zit nog geen persoonlijke touch aan verbonden. De basis is er, maar wat komt er daarna? Lees hier meer over het toevoegen van sfeer met planten, bloemen, decoratie, kleur en persoonlijke items. 

Planten en bloemen

Zet jij weleens een boeket rozen op de eettafel? Of ben je meer van de kamerplanten? Wat jij ook mooi vindt, een stukje natuur in huis zorgt voor meer sfeer. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie grote plant in de hoek van een kamer zetten of een klein plantje op een plank zetten in de keuken of woonkamer. Planten zorgen niet alleen voor meer sfeer, maar zijn ook goed voor de lucht. De planten zorgen namelijk voor een zuivere lucht, wat gezond is voor jouw longen. Je kunt het simpel houden met enkele planten of bloemen, maar ook net zo groot uitpakken als jij wilt.

Sfeer in huis met bloemen, planten en accessoires (Foto: DroomHome.nl)

Decoratie

Sfeer creëer je ook met decoratie, denk bijvoorbeeld aan een mooi kunstwerk aan de muur of een beeld op een kastje. Je kunt eigenlijk alle kanten op met decoratie, koop gewoon wat dingen voor in huis die jij mooi vindt. Er zijn veel verschillende (woon)winkels waar je dit soort accessoires voor in huis kunt kopen. Mocht je niet zoveel aanbod in de buurt hebben kun je altijd online kijken. Zoek bijvoorbeeld handgemaakte producten of kijk naar inspiratie in woonbladen of via social media.

Kleur

De kleuren in jouw huis hebben ook veel invloed op de sfeer. Planten en bloemen brengen bijvoorbeeld veel kleur, en dus sfeer met zich mee. Maar ook gekleurde muren en meubels zorgen voor een bepaalde sfeer. Elke kleur brengt namelijk een bepaald gevoel op mensen over, kies daarom zorgvuldig de juiste kleuren die bij jou passen. 

Persoonlijk

Een huis is niet alleen sfeervol door de meubels, decoratie en kleuren maar ook door de persoonlijkheid die je ziet. Zo kun je persoonlijke voorwerpen neerzetten zoals jouw muziekinstrumenten, een aandenken aan een mooie reis of een foto die genomen is op een moment die jij je graag herinnert. Zo hebben veel mensen een fotolijstje staan met afbeeldingen van hun kinderen of andere familieleden. Vaak weerspiegelt de ruimte hoe iemand zich voelt en merk je gauw wat voor een persoonlijkheid iemand heeft. Dit is mooi om te zien, maar maakt het huis ook een stukje leuker.

Google+