Hoe zorg je voor meer karakter in je interieur?

Hoe zorg je voor meer karakter in je interieur?

Interieur inspiratie: Kleurrijke woonkamer en eetkamer, foto op canvas (Foto Pickawood, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Als je een saai interieur hebt, is er maar weinig aan in huis. En dat is zonde! Het is juist leuk om karakter toe te voegen aan je woning. Zo laat je zien dat jouw huis van jou is – én zo voel je je ook meteen een stuk meer thuis! Hoe je dat goed aanpakt? Lees onze handige tips! 

Persoonlijke foto’s aan de muur 

De beste manier om voor persoonlijkheid in huis te zorgen? Met foto’s! Zo kun je altijd weer mooie herinneringen ophalen in je huis. En dat is nu juist zo fijn aan het tentoonstellen van foto’s: het is de ideale manier om vaker terug te denken aan leuke momenten. Want eerlijk is eerlijk: hoe vaak pak je een fotoboek er echt bij, of blader je door de foto’s op je telefoon?  

Met foto’s aan de muur herbeleef je mooie momenten dagelijks! Van portretfoto’s van je gezin tot vakantiekiekjes: er is veel om uit te kiezen. Voor een mooie look in je interieur is een canvas foto een stralend idee. Zo is het net alsof er een stijlvol schilderij aan de muur hangt – maar dan gewoon met een eigen foto. Hartstikke tof! 

Souvenirs in je interieur 

Souvenirs in je interieur doen het ook goed als het op persoonlijkheid aankomt. Daarmee laat je echt je smaak zien in huis! En ook hier geldt weer: het is een fraaie manier om herinneringen op te halen. Op vakantie worden vaak immers de leukste momenten meegemaakt – des te meer reden om ze mee naar huis te nemen.  

Wat de leukste souvenirs zijn? Denk aan een mooie vaas, een exotisch wandkleed of een karakteristiek beeldje, om maar wat voorbeelden te noemen. Geef souvenirs een mooie, opvallende plek in huis: in een open kast of op het tv-meubel bijvoorbeeld. Die eyecatchers mogen worden gezien! 

Vrolijk kleurgebruik in huis 

Kleuren doen ook een heleboel voor meer karakter in je woning! Durf dus lekker uit te pakken. Heb je witte muren in huis? Geef ze een lik verf – bijvoorbeeld in blauw, geel, groen of roze. Dat zorgt echt voor een andere uitstraling in je woning: het wordt er veel gezelliger van. 

Maar je kunt ook denken aan kleurrijke accessoires. Een vrolijke bos bloemen op tafel, kussens op de bank met kleuren of unieke prints, een open boekenkast met opvallende boeken erin. Of wat dacht je van kleurrijke souvenirs? Door voor een vrolijke look in huis te kiezen, wordt je woning ook een stuk persoonlijker! 

Vintage meubels en accessoires in je interieur 

Hoewel je alles nieuw kunt kopen voor je woning, is het juist ook een tof idee om vintage meubels en accessoires uit te kiezen. Waarom? Deze zorgen voor veel meer karakter in huis! Denk aan een doorleefde houten tafel of een robuuste eetkamerstoel: zo’n vintage item vertelt een verhaal. 

Natuurlijk hoef je niet meteen je hele interieur tot een vintage walhalla om te toveren, mocht dat niet helemaal jouw smaak zijn. Juist een combinatie van vintage en nieuwe items staat goed in huis – laat het contrast werken. Zo is je interieur echt allesbehalve saai. Precies wat we willen!

Google+