Hotel chique: de design trend van het moment

Hotel chique: de design trend van het moment

Woon- & design trend Hotel Chique – velvet design bank (Foto: Jason Wang, Unsplash  op DroomHome.nl)

Ben jij bekend met de laatste design trends? De trend van het moment is Hotel Chique. De sferen die bij deze trend horen zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse huizen. Maar waar moet je aan denken bij deze trend? En wat voor meubels en accessoires horen erbij? Eigenlijk kun je met Hotel Chique veel kanten op en kenmerkt het zich door het mixen en matchen van verschillende kleuren en items. Wil je weten hoe je deze trend in je eigen woning toepast? Wij leggen het je uit.

Kies luxe stoffen

Maak gebruik van dikke, luxe stoffen om deze trend mooi in je huis door te zetten. Denk aan gordijnen van een dikke stof in de woonkamer. Ook stoffen als satijn en velvet doen het heel goed bij deze trend. Kies mooie kussens in een satijnen stof of kijk eens naar een stoel met velvet bekleding. Wil je je hele woonkamer een make over geven? Ga dan ook voor een mooie velvet bank, een dik vloerkleed en eetkamerstoelen met een velvet look. Liever eerst kijken of de trend wel echt bij je past? Kies een aantal accessoires zoals sierkussen of een plaid in een satijnen of velvet stof.

Woon- & design trend Hotel Chique – Inbouw sfeerhaard (Foto: Alona Gross, Unsplash  op DroomHome.nl)

Kies een pronkstuk

Bij deze trend maakt het niet heel erg veel uit wat voor pronkstuk je kiest. Denk bijvoorbeeld aan een mooi groot kunstwerk aan de muur of een grote stoel. Wel is het belangrijk dat je erop let dat je met de eyecatcher ervoor zorgt dat je veel sfeer in je huis brengt. Dat hoort namelijk bij Hotel Chique. Een van onze favoriete eyecatchers is een inbouw sfeerhaard. Deze verwerk je eenvoudig in je bestaande interieur. Het voordeel van een elektrische haard is dat hij heel onderhouds- en gebruiksvriendelijk is en dat je alleen maar een stopcontact nodig hebt om hem aan te sluiten!

Woon- & design trend Hotel Chique – Velvet fauteuil & goudkleurige accessoires (Foto: Spacejoy, Unsplash  op DroomHome.nl)

Mix en match met kleuren

Bij Hotel Chique kun je heel erg veel kanten op wat betreft het gebruik van kleuren. Zo zijn donkere kleuren heel geschikt als je een echt luxe uitstraling wil. Denk aan donkerblauwe gordijnen of een donkergroene bank. Liever wat lichtere kleuren? Ga voor wat neutrale tinten als zand of oudroze. Bij al deze kleuren staan accessoires in een gouden kleur heel erg mooi.

Wist je dat het helemaal niet duur hoeft te zijn om deze trend in je eigen huis toe te passen? Ga naar de lokale kringloopwinkel voor de mooiste pareltjes. Ook als jouw kringloop geen gouden accessoires hebt, kun je er alsnog terecht. Ga aan de slag met een gouden spuitbus et voila! Zo maak je in een mum van tijd, en voor weinig geld, je eigen gouden accessoires!

Google+