Hout In en Rondom je Huis

Hout In en Rondom je Huis

Hout interieur binnen en buiten tips – Houten vergrijsde tuinmeubels en deck. (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Hout is een veelzijdig materiaal wat je in bijna elke woning terugziet. Niet alleen in het interieur, maar ook buiten het huis. Het heeft een warme uitstraling en het zorgt voor een fijne sfeer. Daarnaast kun je het op allerlei manieren toepassen. In dit artikel geven we een paar mooie voorbeelden.

Hout in de tuin
In de tuin staat vaak een schutting van hout. Toch kun je het materiaal op veel meer plekken terugvinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar zo’n moderne loungeset. Het robuuste hout geeft deze stoelen en banken een hele stoere uitstraling. Zeker in combinatie met de strakke vloer. Al het hout heeft een vergrijsde look, wat mooi past bij een moderne stijl. Je hoeft het alleen nog maar op te fleuren met een paar decoratieve kussens en planten.

Hout interieur binnen en buiten tips – Houten gevelbekleding. (Foto Pixabay.com, Dragonhunter  op DroomHome.nl)

Houten gevelbekleding
Moderne huizen en gebouwen krijgen steeds vaker een natuurlijke look aan de buitenkant. Dit doen ze door houten gevelbekleding te plaatsen. Het oogt meteen een stuk gezelliger en het past beter bij een bosrijke omgeving. Zou je zelf een huis willen opknappen met gevelbekleding? Kies dan voor houten balken van een hardhoutsoort, bijvoorbeeld meranti. Dit is verkrijgbaar op PontMeyer.nl.

Hout interieur binnen en buiten tips – Hout in de badkamer. (Foto Pixabay.com, Erikawittlieb  op DroomHome.nl)

Hout in de badkamer
Er bestaan speciale toplagen waardoor hout ook geschikt is voor de badkamer. Je kunt dus prima een houten badkamermeubel aanschaffen. Het is ook mogelijk om een speciale vloer of een stuk behang te kopen met een houtlook. Dit is dus geen echt hout, maar van veraf heeft het wel dezelfde uitstraling. Dit oogt heel chic!

Hout interieur binnen en buiten tips – Houten keuken met kookeiland en keukenapparatuur wand. (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Houten keuken
Een houten keuken is al lang niet meer alleen voor de landelijke stijl. Het gaat ook goed samen met een modern design en strakke lijnen. Door het te combineren met een opvallende vloer en minimalistische meubels, wordt het geheel juist heel interessant. Je kunt hier dus eindeloos mee variëren en experimenteren. Kies voor donker hout voor een stoere keuken en voor licht hout voor een Scandinavische sfeer.

Hout interieur binnen en buiten tips – Houten visgraat vloer in de woonkamer. (Foto Pixabay.com, Goranmax  op DroomHome.nl)

Hout in de woonkamer
In veel huiskamers ligt er een houten vloer. Dat is ook helemaal niet zo gek, aangezien het bij elke stijl past. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden qua kleur, patroon en textuur. Een elegante visgraatvloer van hout is bijvoorbeeld weer heel populair op dit moment. Je kunt het hout ook gebruiken in de decoratie of in de meubels. Grote houten tafels of stoelen met houten poten zijn onmisbaar voor de meeste interieurs. Kijk maar eens rond in je eigen woonkamer!

Google+