Hout in je Interieur Verwerken

Hout in je Interieur Verwerken

Hout in je interieur verwerken binnen & buiten met houten tuinmeubels en buitenlampen (Foto Lampen24.nl  op DroomHome.nl)

Hout is weer helemaal hot in het interieur. Dat is niet zo gek, want het blijft altijd een warme en gezellige uitstraling geven. Hout geeft een sfeer die niet te halen is met metaal, plastic of fineer. Daarom is het best belangrijk om wat houten elementen in je interieur te verwerken. Met deze prachtige ideeën haal jij ook hout in je interieur!


1. Kleine houten accessoires
De meeste mensen hebben wel accessoires in huis. Denk daarbij aan klokken, houten tafellampen en dergelijke items. Ze zijn tegelijkertijd nuttig en leuk ter decoratie. Door te kiezen voor houten accessoires, hoef je geen grote dingen in huis te veranderen. Je kunt zo toch die typische uitstraling in huis halen die hoort bij houten elementen. Vooral in de landelijke woonstijl wordt er veel gebruikgemaakt van houten accessoires en decoraties.

Een goed voorbeeld van het nemen van kleine houten accessoires, is het gebruik van houten bijzetmeubels. Deze meubels staan voornamelijk in je interieur om een gezellig hoekje te creëren voor het zicht. Toch kun je ze ook gebruiken als je dat wilt, bijvoorbeeld als je veel visite hebt. Bij voorkeur ga je voor meubeltjes waarbij de houtkleur en nerf goed zichtbaar zijn. Daarmee kun je, in combinatie met wat decoraties, een super gezellig en knus zithoekje maken in de woonkamer.

Hout in je interieur verwerken met o.a. houten lampen / hanglampen (Foto Lampen24.nl  op DroomHome.nl)

2. Houten lampen in je interieur
Houten lampen zijn ook een mooie manier om hout in je interieur te verwerken. Er zijn verschillende manieren waarop je lampen kunt toepassen. Zo zijn er prachtige staande houten lampen. Maar ook plafondlampen van hout zijn er in verschillende soorten. Veel industriële lampen zijn van metaal of van hout, omdat dat veelgebruikte materialen zijn in die stijl. De lampen in de industriële stijl zijn vaak wat ruw van ontwerp en uitvoering. Zoek je lampen voor andere inrichtingen, dan kom je ook gladdere en strakke varianten tegen.

Bijzonder opvallend zijn geometrische houten lampen. Deze lampen hebben geen gesloten lampenkap, maar een open frame met een bijzondere vorm. Ze zijn er werkelijk in alle denkbare vormen. Op deze manier kun je op een prachtige en subtiele wijze hout verwerken in je moderne interieur. Ook voor het minimalistisch interieur zijn er heel veel prachtige houten frame lampen te vinden. Omdat de lampenkap van dit type lampen open is, wordt er vaak gekozen voor een kooldraadlamp, die zacht en ‘ouderwets’ licht geeft. Je vindt dit type lampen op de verlichtingswebsite Lampen24.

Hout in je interieur verwerken met houten meubels als eettafel met bijpassende hanglampen (Foto Lampen24.nl  op DroomHome.nl)

3. Houten meubels
Als je van plan bent om nieuwe meubels aan te schaffen, is hout een hele goede optie. Steigerhout is de laatste jaren erg populair in huis. Maar ook glad geschaafde tafels zijn helemaal in. Hout vervangt veel kunststoffen en andere materialen in het interieur. Houten meubels hebben namelijk van zichzelf een warme uitstraling, die de meeste andere materialen missen.

Ga jij voor een houten tafel? Dan kun je ook gaan voor een combinatie van materialen. Er zijn veel tafels met een houten blad en een metalen onderstel. In de moderne stijl wordt dan gekozen voor een glad tafelblad. Maar deze tafel past beter in de industriële woonstijl. Het blad is ruw gelaten en heeft zo een geheel eigen charme.

Hout heeft de laatste jaren een flinke comeback gemaakt. Het materiaal is weer helemaal in de mode. Vaak wordt daarbij gekozen voor duurzaam hout. Daarmee heb je tegelijkertijd heel mooie en klassieke elementen in huis en het is ook beter voor het milieu. Ben jij toe aan nieuwe items in je interieur? Dan ga jij toch zeker ook voor hout!

Google+