IKEA Bestaat 75 Jaar - FEEST!

IKEA Bestaat 75 Jaar en Viert Feest!

Ikea 75 jaar – viert feest met de vintage Gratulera collectie. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

IKEA bestaat dit jaar 75 jaar en viert dat in Nederland van 1 september tot en met 31 december met de limited GRATULERA collectie en verschillende festiviteiten. Het Zweedse bedrijf werd in 1943 door de 17-jarige Ingvar Kamprad opgericht aan de keukentafel van zijn oom met als doel om voor zoveel mogelijk mensen een beter dagelijks leven thuis te creëren. Inmiddels is IKEA uitgegroeid tot een woonwarenhuis met 420 vestigingen in 50 landen – waaronder sinds augustus 2018 in India. IKEA blijft groeien en innoveren, altijd met aandacht voor mens en milieu. Zo wordt onder andere geëxperimenteerd met het leasen en verhuren van meubels, en wil IKEA vanaf 2030 alleen nog gerecyclede producten verkopen.

Limited collectie
De vintage GRATULERA collectie laat de iconen en favorieten van de afgelopen decennia zien, zoals de geliefde KLIPPAN bank en het LÖVBACKEN tafeltje - het eerste flatpack product van IKEA. De collectie wordt in Nederland, vanaf september, op drie verschillende momenten geïntroduceerd. Elke lancering staat voor een specifieke periode in de afgelopen 75 jaar: in september draait het om de 50-60’s, in oktober om de 70-80’s en in december om de 90-00’s. Klassiekers uit het verleden zijn teruggebracht naar het heden en een aantal items heeft een update gekregen.

Feestelijke viering
Onderdeel van de jubileumviering in Nederland is een loterij met vier trekkingen speciaal voor Family leden. De hoofdprijs is een nieuwe keuken, woonkamer, slaapkamer of verduurzaming van het huis. Vanaf 13 oktober kunnen Family leden ook met korting naar de tentoonstelling ‘Binnenkijken’ van fotograaf Thijs Wolzak in Design Museum Den Bosch. Wolzak fotografeerde voor zijn wekelijkse rubriek in NRC Handelsblad jarenlang bijzondere Nederlandse huiskamers en stelde altijd de vraag: “Wat is er in uw huis van IKEA?”. De tentoonstelling laat de mooiste foto’s door de jaren heen zien.

Ikea 2019 catalogus en gids. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Catalogus 2019
Vanaf vandaag tot en met vrijdag 7 september valt de nieuwe IKEA catalogus voor 2019 op de mat. Hierin staan zeven verschillende voorbeeldwoningen centraal - van een piepklein appartement van 18m2 tot een woning die volledig milieuvriendelijk is ingericht.

Google+