IKEA Catalogus & Gids 2017

IKEA Catalogus & Gids 2017

Ikea Catalogus & Gids 2017 – MEER Ikea  … (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Vandaag is de IKEA Catalogus 2017 gelanceerd. Tussen 16 en 27 augustus valt ’s werelds grootste drukwerkoplage met 328 pagina’s vol design en slimme oplossingen weer bij miljoenen Nederlandse huishoudens op de mat.

De catalogus draait dit jaar om het leven in en rondom de keuken. Naast keukens, kookgerei en alles voor een heerlijk diner, speelt ook het eten zelf een centrale rol. IKEA wil mensen in staat stellen om gezond, lekker en verantwoord te eten tegen een lage prijs. Daarom werd de IKEA Catalogus 2017 vandaag gepresenteerd op de plek waar de voedselketen letterlijk begint: midden in het maisveld.

Voor en door echte mensen
“Bij IKEA maken we geen producten voor ‘abstracte’ consumenten, maar voor ‘echte’ mensen. Tijdens huisbezoeken blijven we continu onderzoeken wat de wensen, gewoontes en voorkeuren zijn van onze klanten. Dat zie je terug op elke pagina van deze catalogus, die dit jaar voor het eerst meer een magazine is met redactionele artikelen. Een belangrijk aspect in de nieuwe catalogus is dat we mensen aanmoedigen om zichzelf en gelukkig te zijn. Laat je niet gek maken door verwachtingen van de buitenwereld. Doe en leef vooral hoe jij je prettig voelt”, aldus Corporate Communicatie Manager Mark Blok.

Nieuwe producten en designcollecties
Natuurlijk is er in de IKEA Catalogus 2017 ook veel aandacht voor nieuwe producten. Van designkeukens met karakter en de funky SÄLLSKAP collectie tot de nieuwe Pulled salmon sandwich en de SLADDA fiets. Daarnaast zet IKEA de koers van afgelopen jaar voort met de lancering van heel veel nieuwe designcollecties, vaak in samenwerking met gevierde- of juist beginnende ontwerpers. Zo schittert in de IKEA Catalogus de vooruitstrevende IKEA PS 2017 collectie, waarvoor onder andere het in Eindhoven gevestigde designduo Truly Truly producten heeft ontworpen. De IKEA PS 2017 collectie is vanaf maart 2017 verkrijgbaar.

Ikea Catalogus & Gids 2017 – MEER Ikea  … (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Primeur van Nederlandse bodem
Gedurende het jaar heeft het woonwarenhuis nog veel meer designnieuws in petto. Onlangs kondigde IKEA al een samenwerking aan met het Deense designmerk Hay en de Britse designer Tom Dixon. IKEA verwacht dat deze collecties in de tweede helft van 2017 verkrijgbaar zijn. Ook staat de limited JASSA collectie op het programma, met producten van onder andere de Nederlandse topdesigner Piet Hein Eek. Tijdens de onthulling van de IKEA Catalogus 2017 vandaag, kondigden Piet Hein Eek en IKEA samen aan dat - naast de JASSA collectie - de samenwerking voortgezet wordt met de limited designcollectie INDUSTRIELL. Deze is in 2018 verkrijgbaar en de ontwikkelingen zijn te volgen via IKEA.today.

Facts & figures
De IKEA Catalogus 2017 is met een totale oplage van 211 miljoen exemplaren ’s werelds grootste periodieke publicatie. De IKEA Catalogus wordt dit jaar verspreid in 48 landen en 32 talen. In Nederland valt het naslagwerk bij 6,2 miljoen huishoudens op de mat, 300.000 meer dan vorig jaar. De publicatie is ook dit jaar gedrukt op Forest Stewardship Council Mix Credit-papier. Dit betekent dat de complete productie van de IKEA catalogus – van bos tot drukker – 100 procent FSC® gecertificeerd is.

Google+