IKEA en Piet Hein Eek Industriell Design Collectie

IKEA en Piet Hein Eek Industriell - Collectie van Handgemaakte Producten voor Groot Publiek

 IKEA en Piet Hein Eek Industriell - Collectie van Handgemaakte Producten voor Groot Publiek MEER Ikea... (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

In april 2018 lanceren IKEA en Piet Hein Eek de designcollectie INDUSTRIELL. Na de succesvolle JASSA collectie is dit een mooie volgende stap in de samenwerking met de Nederlandse topontwerper.

In de INDUSTRIELL collectie komt het beste van twee werelden samen: de eigenheid van handgemaakte producten en de toegankelijkheid van productie op grote schaal. De collectie bestaat uit stoelen, tafels, zitbanken, lampenkappen, theedoeken, borden, glazen, vazen en een wandkast.

In de tijd dat Piet Hein Eek afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven, heerste er een streven naar perfectie in de designwereld: elke kopie moest identiek zijn. IKEA en Eek dagen deze standaard uit door de menselijke imperfectie van handgemaakte producten te combineren met productie op grote schaal. In samenwerking met Eek ontwikkelde IKEA nieuwe manieren van werken met hout, glas, keramiek en textiel. Handgemaakte schetsen en mallen werden omgezet in digitale ontwerpen, om zo de menselijkheid en individualiteit te behouden. 

IKEA en Piet Hein Eek Industriell Collectie - Blokken theedoeken. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Superieur weefgetouw
Bij de blokkentheedoek komt volgens Piet Hein Eek de gedachte achter de INDUSTRIELL collectie goed naar voren: “De blokken geven het gevoel dat iemand met een inferieur handweefgetouw enorm zijn best heeft gedaan om een mooi dessin te weven. Het dessin ziet er handgemaakt uit, maar wordt op een superieur weefgetouw in grote hoeveelheden gemaakt.”

IKEA en Piet Hein Eek Industriell Collectie - Wandkasten. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Imperfecties behouden
IKEA en Eek delen de ambitie om zo min mogelijk materiaal te verspillen. Zo zijn van de wandkast alleen de restanten van zaagsneden en gaatjes afgevoerd. Imperfecties als knoesten en afwijkingen in de structuur en kleur van het hout zijn behouden. Karin Gustavsson, Creative Leader van IKEA, vertelt: “Het mooie aan INDUSTRIELL is dat je de persoonlijkheid achter de producten kunt voelen. De producten zijn gemaakt om te combineren met wat je al hebt en ze gaan lang mee, dus hopelijk worden zij ook onderdeel van jouw persoonlijkheid.”

IKEA en Piet Hein Eek Industriell Collectie - Fauteuil. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Respect voor materiaal en ambacht
Eek en IKEA gebruiken in deze nieuwe collectie vurenhout, een materiaal dat voor IKEA van grote waarde is. IKEA maakte in de beginjaren veel producten van vurenhout, en toen in 1970 het eerste filiaal van IKEA afbrandde, leverden de Poolse vurenhout-fabrieken gratis nieuwe voorraden, waardoor de winkel sneller kon worden herbouwd. Tegenwoordig zie je steeds minder meubels van glad vurenhout. Met de INDUSTRIELL collectie geven Eek en IKEA een heel nieuw gevoel aan dit materiaal en ondersteunen zij de vurenhout-fabrieken in Polen. Bron: Ikea.nl


Online Gratis Woonbrochures Aanvragen! – Gratis Keukenbrochures, Mooie Brochures van Badkamers, Interieur Magazines, Wonen & Slapen Boeken, Haarden & Gratis Vloeren Stalen Aanvragen LEES MEER…
Google+