IKEA en Raw Color ontwerpen voor jouw kleurrijke interieur!

Je interieur opvrolijken met de kleurrijke ontwerpen van IKEA en Raw Color!

IKEA en designduo Raw Color kleurrijke collectie: sierkussens, plaids, lampen, servies, opbergmeubel en kruk (Foto: IKEA  op DroomHome.nl) 

De unieke samenwerking tussen IKEA en het Eindhovens ontwerpduo Raw Color heeft de nieuwe vrolijke en kleurrijke collectie TESAMMANS opgeleverd. TESAMMANS staat volledig in het teken van het samenbrengen van kleur, kenmerkend voor de ontwerpen van Raw Color. De collectie bestaat uit IKEA meubels, textiel en woonaccessoires met onverwachte kleurcombinaties in levendige tinten. De items hebben de typische Raw Color signatuur met abstracte vormen, strakke lijnen en voorzien ieder interieur van een kleurexplosie. De kleurrijke IKEA collectie wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens Paris Fashion Week - van 29 februari tot 3 maart. TESAMMANS is vanaf april 2024 verkrijgbaar in geselecteerde winkels*.

Raw Color Design

Ontwerpstudio Raw Color werd in 2008 opgericht door Daniera ter Haar en Christoph Brach, die elkaar ontmoetten op de Design Academy Eindhoven. Hun ontwerpen, waarbij onverwachtse kleurcombinaties de hoofdrol spelen, zijn tentoongesteld in diverse musea over de hele wereld. Het duo staat bekend om hun onconventionele kleurenpaletten en hun vermogen om onverwachte verbanden te leggen tussen kleuren, materialen en vormen. 

IKEA en designduo Raw Color kleurrijke collectie: kussens, plaids, lampen, glasservies, opbergmeubel en poef (Foto: IKEA  op DroomHome.nl)

Daniera ter Haar van Raw Color:

"De samenwerking met IKEA is een enorme kans om onze visie met een breder publiek te delen. Het creëren van alledaagse voorwerpen die mensen dagelijks thuis gebruiken, is voor ons een unieke kans om meer kleur in het leven van mensen te brengen. Deze samenwerking is voor mij extra bijzonder, omdat mijn carrière is begonnen met een stage bij IKEA als interieurstylist."

IKEA en designduo Raw Color kleurrijke collectie: kussens, plaids, tafellampen en mobiel (Foto: IKEA  op DroomHome.nl)

Alledaagse woonaccessoires omgetoverd tot kleurrijke blikvangers

In de TESAMMANS collectie wordt de woonkennis van IKEA met het kenmerkende design van Raw Color gecombineerd. Alledaagse producten worden omgetoverd tot kleurrijke blikvangers. Zo bevat het knusse TESAMMANS plaid zelfs meer kleuren dan je op het eerste gezicht zou denken: dunne lijnen van twee tinten lijken op te gaan in één tint, pas als je dichterbij komt kun je de afzonderlijke kleuren van elkaar onderscheiden. Wie op zoek is naar een statement piece voor in de woonkamer, kiest voor het wollen vloerkleed met blokpatroon, dat typisch is voor de ontwerpen van Raw Color. De TESAMMANS bijzettafel heeft met zijn geribbelde vorm en vrolijke kleuren iets weg van een snoepje. Onder de roze deksel kunnen spullen gemakkelijk worden opgeborgen, zoals bijvoorbeeld het kleurrijke plaid wanneer deze niet wordt gebruikt.

Interactie van kleur in de Limited IKEA collectie

Het ontwerpduo heeft als visie dat een enkele kleur zijn kracht mist en andere kleuren nodig heeft om optimaal tot zijn recht te komen. Door bijvoorbeeld een opvallende kobaltblauw te combineren met een zachte geeltint ontstaat er interactie en dan versterken de kleuren elkaar. De sierkussens hebben contrasterende blok- en streeppatronen die ondanks de vele kleuren een gecoördineerde look hebben. De TESAMMANS producten zijn niet alleen mooi, ze zijn ook functioneel: het opbergmeubel in zachtroze, rood en mosterdgeel biedt plaats aan meerdere boeken en bureauaccessoires en is door de handige wieltjes gemakkelijk te verplaatsen. De mobiel is een abstract kunstwerk met speelse en verfijnde hangers die dansen in de lucht. De gebogen vormen vangen het licht en bewegen subtiel. 

IKEA en designduo Raw Color kleurrijke collectie: kussens, opbergmeubel en bureauaccessoires (Foto: IKEA  op DroomHome.nl)

Maak met IKEA en Raw Color van je dagelijkse leven een feest!

Met de onverwachtse kleurcombinaties fleurt de TESAMMANS collectie het dagelijkse leven thuis op. Dek de tafel met de pre-cut TESAMMANS stof, die door de vrolijke kleuren iedere maaltijd omtovert tot een feest. De waterglazen in lichtroze en roestrood vangen het licht en zorgen voor prachtige reflecties. Na gebruik stapel je de glazen op de lichtblauwe melkglas karaf. De hangende lampenkap heeft drie lagen die van donker naar licht lopen, wat zorgt voor verschillende lichtreflecties. Een van de meest bijzondere ontwerpen uit de collectie is de klok: de groene, roze en blauwe cirkels bewegen om uren, minuten en seconden weer te geven met subtiele wijzers.

* De collectie is verkrijgbaar in de IKEA winkels in Eindhoven, Delft en Amsterdam.


Alles over de hipste woontrends, interieur kleuren in de nieuwste interieurtrends & laatste woontips van IKEA!

Google+