Ikea FÖRNYAD collectie met vrolijke stripfiguur Darcel

Ikea FÖRNYAD collectie met vrolijke stripfiguur Darcel

Ikea interieur collectie FÖRNYAD met stripfiguur cartoon Darcel – Kleed, afvalemmer, bureaulamp, tafel, servies, hoes voor Klippan bank, bijzettafel etc. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

In juni lanceert IKEA een bijzondere collectie rondom stripfiguur ‘Darcel Dissapoints’. Darcel is het alter ego van kunstenaar Craig Redman en staat bekend om zijn cynische en grappige kijk op het dagelijkse leven in New York. In alle items in deze collectie – die helemaal om plezier draait – is het eivormige figuurtje met oogglas verwerkt, hét kenmerk van Darcel. Redman werd bij IKEA geïntroduceerd door Sarah Andelman, de Creative Director van Colette, een voormalige winkelketen uit Parijs gericht op design, mode en kunst.De FÖRNYAD collectie brengt plezier en design op een grappige manier samen. Er is onder andere een lamp in de vorm van het oog van Darcel, een kleed met zijn hoofd erop en een hele vrolijke versie van de klassieke IKEA draagtas.

Vrolijk en functioneel

Door het gebruik van veel kleur en simpele vormen zijn de producten uit de FÖRNYAD collectie speels en vrolijk. De items variëren van een kleed tot kledinghangers, van een tafel tot servies.

Ikea interieur collectie FÖRNYAD met stripfiguur cartoon Darcel – wc rol bureaulamp (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Veel producten hebben een blauw detail, zoals de bureaulamp en het bijzettafeltje. De vrolijke patronen die Redman ontwierp – inclusief afbeelding van Darcel – geven klassieke producten zoals de FRAKTA tas, de KLIPPAN bank en de pedaalemmer een compleet nieuwe look.

Ikea interieur collectie FÖRNYAD met stripfiguur cartoon Darcel – Darcel kleed en vloerkleed (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Jonge doelgroep

De Australiër Craig Redman woont en werkt in New York en zijn werk, van typografie tot stofontwerpen en redactionele vormgeving, is brutaal, kleurrijk en grafisch – en nog belangrijker: het straalt altijd plezier uit.

Ikea interieur collectie FÖRNYAD met stripfiguur cartoon Darcel – Darcel afvalbak, afvalemmer en pedaalemmer (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

In deze collectie voor IKEA richten hij en Andelman zich voornamelijk op een jonge doelgroep met vrolijke producten als een rugtas, notitieblok, etui en tablethoes. Bron: Ikea.nl

Google+