IKEA Gaat Samenwerken met Adidas, LEGO Group en Saint Heron

IKEA Gaat Samenwerken met Adidas, LEGO Group en Saint Heron

Ikea Democratic Design Days – Ikea samenwerkingen met Adidas, LEGO Group, Saint Heron, Stefan Diez, UNYQ en Area Academy en Little Sun. – MEER Ikea inspiratie… (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

IKEA gaat in de komende jaren samenwerken met onder andere adidas, LEGO Group en Saint Heron. Dat kondigde het woonwarenhuis gisteren aan tijdens de Democratic Design Days in Älmhult, Zweden.

IKEA x adidas

IKEA en adidas gaan samenwerken om te kijken hoe woonruimte en sport elkaar kunnen versterken en hoe ze samen voor een gezonde leefstijl kunnen zorgen. Door samen te werken met adidas wil IKEA onderzoeken wat de impact van je huis is op een actieve levensstijl en hoe je thuis makkelijker kan trainen.

IKEA x LEGO Group

Spelen zorgt ervoor dat we creatief zijn, ontdekken, experimenteren en dromen. IKEA en de LEGO Group bundelen hun krachten en willen spelen stimuleren door het deel uit te laten maken van het dagelijks leven. Meer spelen maakt van zowel het huis als de wereld een mooiere plek. 

IKEA x Saint Heron

Eigentijdse kunst speelt een grote rol in het leven van veel mensen. Samen met Saint Heron - culturele hub, in 2013 opgericht door Solange Knowles - onderzoekt IKEA de creatieve ruimte tussen architectuur, design, kunst en muziek en hoe deze tot leven komt bij mensen thuis.  

IKEA x Stefan Diez

Tegenwoordig werken we steeds vaker flexibel. De behoefte aan traditionele kantoren neemt af, en de individuele voorkeuren voor een werkplek nemen toe. IKEA en prijswinnend industrieel ontwerper Stefan Diez onderzoeken samen de toekomst van werken en gaan op zoek naar een werkplek die bestand is tegen constante verandering.

IKEA x UNYQ en Area Academy

UNYQ (maker van 3D-geprinte medische hulpmiddelen), Area Academy (educatieve e-sportorganisatie) en IKEA richten zich op de ongeveer twee miljard gamers wereldwijd. Samen onderzoeken zij hoe de combinatie van nieuwe technologieën - zoals 3D-printen - en de inrichting van je huis de game-ervaring kan verbeteren op het vlak van mobiliteit en ergonomie. Het resultaat van deze samenwerking is vanaf 2020 bij IKEA te zien.    

IKEA x Little Sun

Ruim een miljard mensen wereldwijd hebben geen toegang tot elektriciteit, schoon water en betrouwbare communicatiemiddelen. Samen met sociale onderneming Little Sun wil IKEA het bewustzijn vergroten en op zoek gaan naar manieren om met off-the-grid oplossingen en hernieuwbare energie het dagelijks leven duurzamer te maken. Bron: Ikea.com

Google+