IKEA Sammankoppla streetstyle collectie

IKEA Sammankoppla streetstyle collectie van Greyhound Original

 Ikea Sammankoppla streetslyle collectie – Houndstooth kleden, schoolspullen (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

IKEA lanceert in samenwerking met de Thaise modeontwerpers Greyhound Original de limited streetstyle collectie SAMMANKOPPLA. Inspiratiebron is het straatleven - waar alles mogelijk is en waar imperfectie juist perfect kan zijn.

De collectie laat stedelijke creativiteit in kleine multifunctionele ruimtes zien, waarin alles met elkaar kan worden verenigd. Dit wordt in het Zweeds ook wel SAMMANKOPPLA genoemd. Recycling en het geven van een nieuwe functie aan alledaagse producten spelen een belangrijke rol in deze collectie. SAMMANKOPPLA ligt nu in de winkels.

Ikea Sammankoppla streetslyle collectie – Houndstooth kleden, schoolspullen en lampen (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Houndstooth-patroon

De collectie bevat veel gewaagde patronen. Het houndstooth-patroon wordt vaak gebruikt in de traditionele Thaise weeftechniek en in combinatie met moderne materialen ontstond het uitgesproken design dat onder andere is terug te vinden op de tassen. De vloerkleden zijn geïnspireerd op het stedelijke landschap van Bangkok en worden volgens oude gebruiken gemaakt. Alleen bestaan de vloerkleden in deze collectie naast de oorspronkelijke natuurlijke vezels ook uit gerecyclede materialen, zoals pet-flessen. Het kleed heeft aan de onder- en bovenkant een omgekeerd patroon, waardoor je het kleed op twee manieren kan gebruiken.

Streetsmart

Ook in kleine ruimtes en met een krap budget kun je een statement maken. Ruimte moet je soms creëren. Met het stalen kamerscherm maak je overdag een gemakkelijke werkplek voor echte focus en 's avonds rol je de tafel naar het midden van de ruimte voor een gezellige borrel of een etentje.

Speels en relaxt

Het driehoekvormige kussen kom je vaak tegen op markten in Zuidoost-Azië: perfect om lekker met je rug tegenaan te leunen. De lampen lijken op oude plastic flessen met een industriële twist en zorgen voor een moderne sfeer in huis. En met een trui als hoes geef je je stoel een hele nieuwe, opvallende look. Er zitten ook nog handige zakken in - voor je afstandsbediening of telefoon. Michael Nikolic, Creative Leader bij IKEA: "Greyhound heeft een relaxte, speelse manier van ontwerpen en geeft altijd een leuke twist aan dingen. Fantastisch om dat nu naar IKEA te kunnen halen". 

Greyhound Original

In 1980 besloten vier vrienden met een passie voor wonen een kledingwinkel op te zetten. Nu, vele jaren later, verkopen zij hun designs vanuit Hong Kong, Shanghai en Londen, en hun eten vanuit de Greyhound Cafés in hun eigen stad Bangkok.

Google+