IKEA 'Slow Living' Stockholm Collectie

IKEA Stockholm Scandinavisch Design Collectie

IKEA ‘Slow Living’ Stockholm Collectie – Rotan Stoel en Blauw Glazen Vazen – MEER Ikea Inspiratie… (Foto IKEA  op DroomHome.nl)

IKEA presenteerde vandaag de nieuwe STOCKHOLM 2017 collectie op een sfeervol ingerichte woonark aan de Vecht. De nieuwe collectie staat in het teken van ‘slow living’ en de Zweedse levensfilosofie ‘lagom’. Dit betekent de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Ieder product is met veel zorg en aandacht voor kwaliteit ontworpen.

Zo is het modern Scandinavische design geschikt voor alledaags gebruik en gaat het lang mee. De designers van IKEA hebben gebruik gemaakt van natuurlijke, sterke en duurzame materialen als rotan, mondgeblazen glas en massief essenhout. De STOCKHOLM 2017 collectie is vanaf 1 april verkrijgbaar bij alle IKEA winkels en op IKEA.nl.

De STOCKHOLM collectie is al sinds 1984 een begrip bij IKEA. Met iedere nieuwe editie weet het woonwarenhuis te vernieuwen en te verrassen. De collectie bestaat uit 47 designproducten gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen als rotan, mondgeblazen glas en essenhout.

IKEA ‘Slow Living’ Stockholm Collectie – Essenhout Meubels, Kleden en Blauw Glazen Vazen. (Foto IKEA  op DroomHome.nl)

“De collectie is gemaakt volgens de waarden waar STOCKHOLM al 33 jaar voor staat: hoge kwaliteit voor dagelijks gebruik”, vertelt Viveca Olsson, Creative Leader van IKEA of Sweden. “STOCKHOLM bestaat uit duurzame producten die lang mee gaan en die gemaakt zijn van natuurlijke, elegante materialen. Het is functioneel design waar goed over nagedacht is, met een warme, menselijke uitstraling die je een heerlijk huiselijk gevoel geeft. We maken hiermee design en hoge kwaliteitsproducten bereikbaar en betaalbaar voor zoveel mogelijk mensen.”

"Het is functioneel design waar goed over nagedacht is, met een warme, menselijke uitstraling die je een heerlijk huiselijk gevoel geeft."

IKEA ‘Slow Living’ Stockholm Collectie – Koken en Tafelen met Ikea Servies en Glazen Voorraadpotjes met Jam en Chutneys. (Foto IKEA  op DroomHome.nl)

Slow living
Voor de lancering van de collectie richtte IKEA Nederland een woonark aan de Vecht in met de STOCKHOLM 2017 producten. Hier werden bezoekers ondergedompeld in de wereld van ‘slow living’ en de Zweedse levensfilosofie ‘lagom’. Op de comfortabele STOCKHOLM sofa gaf researcher in life at home bij IKEA of Sweden Viktor Olivemark uitleg over ‘slow living’. Hij vertelt: “Mensen willen thuis steeds meer tijd nemen voor alledaagse dingen. Een derde gelooft dat onthaasten dé manier is om de kwaliteit van leven te verbeteren. Daar kan een harmonisch, huiselijk interieur waarin je makkelijk tot rust komt aan bijdragen.” Bron: Ikea.nl

Google+