Ikea Urban Collectie SPÄNST - Design Chris Stamp

Ikea Urban Collectie SPÄNST - Design Chris Stamp

Ikea urban collectie Spanst, design Chris Stamp – MEER Ikea inspiratie… (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

In mei lanceren IKEA en de Amerikaanse modeontwerper Chris Stamp de designcollectie SPÄNST. Deze limited collectie richt zich op een actieve, urban generatie. IKEA en Stamp willen dat mensen hun favoriete sneakers en kledingstukken thuis met trots kunnen presenteren, ook wanneer deze niet worden gedragen. De SPÄNST collectie bestaat uit transparante schoenenboxen, een kledingrek en kledingkast, maar ook uit verrassende items als een skateboard, basketbalnet en kledingstukken als petten, hoodies en t-shirts.

Kleding en accessoires ook tentoonstellen wanneer je ze niet draagt of gebruikt? SPÄNST geeft favoriete stukken een zichtbare plek in huis. Denk aan een rek voor je skateboard - ook te gebruiken voor schoenen - of een transparante box voor de mooiste sneakers. Chris Stamp: “Waarom zou je veel geld betalen voor een paar schoenen om deze vervolgens te verstoppen in je kledingkast? Mode en meubels zijn totaal verschillend, maar het creatieve proces is hetzelfde.”

Visueel effect
De SPÄNST collectie is minimalistisch en jong met monochrome kleuren en grafische elementen. Zo is er een strakke, zwarte stoel om in te ontspannen en een tafelblad om aan te werken of creatief bezig te zijn. De kledingkast heeft een opvallend detail: de buitenkant is gemaakt van gaas. Dat geeft een bijzonder visueel effect, dat vanuit elke hoek weer anders is.

Ikea urban collectie Spanst, design Chris Stamp – Opbergrek voor schoenen en skateboards. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Ikea urban collectie Spanst, design Chris Stamp – Led lichtstok. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Veranderende behoeften
In de SPÄNST collectie staan de veranderende wensen van de nieuwe, jonge generatie centraal. Met die behoeften in het achterhoofd ontwierpen IKEA en Stamp onder andere de sta-kruk. Tegenwoordig werken mensen graag staand, maar ze willen ook af en toe kunnen rusten. Een sta-kruk is de perfecte oplossing voor dit soort momenten. Stamp noemt de LED-lichtstok zijn favoriete item uit de collectie. Deze minimalistische lamp – die is op te laden via USB - kan je aan de muur klikken, maar ook nonchalant op de grond zetten. 

Ikea urban collectie Spanst, design Chris Stamp – Stoel / fauteuil. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Ikea urban collectie Spanst, design Chris Stamp – Doorzichtige kledingkast. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Ikea urban collectie Spanst, design Chris Stamp – Tafel / bureau en transparante schoenenboxen. (Foto Ikea  op DroomHome.nl)

Chris Stamp
Chris Stamp groeide op in Aspen, Colorado, en hield zich altijd al bezig met kunst en mode. Hij begon in 2011 zijn modelabel ‘Stampd’, geïnspireerd op een urban lifestyle en de skate- en surfcultuur in Los Angeles.

Google+