Ikea's Ode Aan Scandinavisch Design

Ikea Minimalistisch Design Meubels en Accessoires

Ikea’s Ode aan Scandinavisch Design – Ikea Remsta Stoel en Fauteuil – MEER Ikea Inspiratie… (Foto Ikea op DroomHome.nl)

Scandinavisch design: beroemd en geliefd om zijn rustiek en eenvoud. IKEA lanceert een breed scala aan nieuwe producten van natuurlijke elementen, met de typische sfeer uit het Noorden. De collectie viert de schoonheid van minimalistisch design met tijdloze stoelen, multifunctionele slaapbanken en lampen waarmee je een heus design statement kan maken. De producten zijn vanaf oktober verkrijgbaar bij IKEA.

Ikea’s Ode aan Scandinavisch Design – Ikea Bank en Bed – Bankbed Utaker Stapelbare Bed. (Foto Ikea op DroomHome.nl)

Zweedse én Nederlandse flexibiliteit
Bij een flexibel leven, horen flexibele meubels; deze conclusie trokken Ina Klepper, Nederlandse Product Developer bij IKEA, en jongvolwassenen tijdens verschillende brainstormsessies. Het UTÅKER stapelbare bed is niet alleen een bed, maar is ook te gebruiken als bank. Elke nacht in dit stapelbare bed kan weer anders zijn. Wordt het slapen in een eenpersoonsbed, tweepersoonsbed of toch twee aparte bedden nodig? Het kan allemaal, want het multifunctionele bed is eenvoudig te stapelen, in elkaar te zetten, uit elkaar te halen én het massieve dennenhout kan gemakkelijk gepersonaliseerd worden. Flexibel, niet?

Vloerkunst
De handgemaakte vloerkleden van 100% wol zijn stuk voor stuk unieke kunstwerken, die voor warmte en zachtheid in huis zorgen. De kleden zijn gecreëerd met een sociale missie in India en Bangladesh waar vakmanschap in terug te zien is. Kies voor het zeshoekige 2D patroon van verschillende draden en lussen met KOLLUND, voor donkergrijs met KÖPENHAMN of juist voor kleurrijk gestreept met BRÖNDEN.

Ikea’s Ode aan Scandinavisch Design – Ikea Vloerkleden en Kleden Kollund, Kopenhamn en Bronden (Foto Ikea op DroomHome.nl)

Multi-inzitbaar
Een tijdloze stoel, die wel degelijk gebonden is aan tijd. De REMSTA fauteuil is namelijk gebaseerd op een IKEA ontwerp uit de jaren zestig, maar kan nu weer op elk moment en op elke plek terecht. Dankzij haar rijke fluwelen stof en het subtiele formaat, past REMSTA zowel in de woonkamer, de slaapkamer als in de hal.

Ikea’s Ode aan Scandinavisch Design – Ikea Ingatorp Stoel en Bureau + Billsasen Fotoplankjes. (Foto Ikea op DroomHome.nl)

Uit het goede hout gesneden
Haal eenvoudig een vintage look in huis, zonder in te leveren op modern comfort. Voel je de koning te rijk op de klassieke INGATORP stoel, die is geïnspireerd op een achttiende eeuwse Franse stoel. Schuif hem aan het multifunctionele INGATORP bureau dat je naar wens groter maakt en fleur de kamer op met de speelse BILLSÅSEN fotoplankjes in lieflijk pastelroze, mintgroen en donkerblauw.

Ikea’s Ode aan Scandinavisch Design – Ikea Led Verlichting – Lamp Vintergata en Sjopenna Vloer- en Tafellampen. (Foto Ikea op DroomHome.nl)

Daar brandt een ledlampje
De opvallende VINTERGATA is met haar moderne Scandinavische uiterlijk het middelpunt boven de eet- of salontafel. Deze hanglamp biedt dé uitgelezen kans om een design statement te maken. Denk je met deze lamp al het licht te hebben gezien, dan ken je de volumineuze SJÖPENNA nog niet. Deze stijlvolle vloer- en tafellampen geven subtiel licht om de juiste sfeer te creëren. Beide eyecatchers zijn geschikt voor energiezuinige ledlampen.

Praktisch plaid
Als het langzaam koeler wordt, pakken we er op frisse momenten graag een deken bij. En wat is fijner dan een plaid dat doet wat je ervan verwacht: INGABRITTA biedt warmte, comfort en kan gemakkelijk in de wasmachine. De plaids zijn gebreid in acryl/katoen mix en zijn er in het lichtblauw en gebroken wit.

Ikea’s Ode aan Scandinavisch Design – Ikea Opbergers - Vilto Serie Handdoekenrek, Krukjes en Plankenkasten. (Foto Ikea op DroomHome.nl)

Scandinavische eenvoud
Meer ruimte creëren in huis? Dan is de VILTO serie met haar ranke opbergmogelijkheden uitermate geschikt. Dankzij het gebruik van berkenhout komt de VILTO serie ook in de badkamer goed tot zijn recht, bijvoorbeeld als handdoekenrek. De serie bevat handige krukjes, plankenkasten om mooie items op uit te stallen en een bijzettafel met opbergruimte voor tijdschriften.

Ikea’s Ode aan Scandinavisch Design – Ikea Slaapbanken Flottebo en Sandbacken. (Foto Ikea op DroomHome.nl)

Flexplekken
Moderne interieurs vragen om een flexibele en multifunctionele inrichting. De praktische slaapbanken van IKEA zijn speciaal voor die behoefte ontwikkeld. In FLOTTEBO komen al je wensen samen: een speelse en comfortabele plek om te relaxen, te werken en op te slapen. En op de SANDBACKEN zit je net zo lekker als je op de slaapbank slaapt. Bovendien is deze transformatie in zo’n 30 seconden gepiept.

Google+