In 4 Stappen Uw Huis Zomerproof

In 4 Stappen Uw Huis Zomerproof

Huis Zomerproof in 4 Stappen – Zonwering: De Gordijnspecialist Uitvalschermen in Kleur Grijs (Foto De Gordijnspecialist  op DroomHome.nl)

“Rokjesdag” is weer voorbij. De benen die we nu over straat zien marcheren zijn niet meer zo doorzichtig. Kortom de zomer staat te trappelen om zijn intrede te doen in Nederland. We halen de barbecue uit de schuur en hopen op vele zwoele zomeravonden. Is jouw huis al zomerproof? Zo niet hier 5 stappen om je huis zomerproof te maken.

Stap 1 zonwering
Schaf schaduw aan in welke vorm dan ook. Niets is fijner om lekker in je tuin te genieten van het mooie weer, maar in de volle zon is ook niet echt comfortabel. Er zijn verschillende vormen van zonwering aan te schaffen, mobiel (parasol) of een vaste vorm (knikarmscherm). Laat u door een vakman informeren over de verschillende manieren om schaduw te creëren. Is je huis al voorzien van rolluiken, screens of zonneschermen? Voer dan een inspectie rondje uit. Werkt alles nog zoals het moet? Zo niet laat eventuele defecten meteen repareren.

Huis Zomerproof in 4 Stappen – Plisse Hordeur van Plissehordeurenwebshop.nl (Foto Plissehordeurenwebshop.nl   op DroomHome.nl)

Stap 2 horren
Niets is zo vervelend om na een heerlijke avond in de tuin eerst nog op zoek te moeten gaan naar muggen die voornemens zijn om zich tegoed te doen aan jouw bloed. De enige effectieve oplossing is je huis hermetisch af te sluiten met horren. Een plisséhordeur is een mooie en luxe manier om je schuifpui of openslaande deuren af te sluiten voor zoemende en prikkende insecten. Op www.plissehordeurenwebshop.nl is dit in drie stappen geregeld. Deze gebruiksvriendelijke site loodst je d.m.v. 3 stappen door het bestelproces heen. Binnen een week staat de vervoerder aan je deur met een hordeur die je dan weer heel gemakkelijk monteert.

Huis Zomerproof in 4 Stappen – Zonwering: De Gordijnspecialist Wave Gordijn Birds (Foto De Gordijnspecialist  op DroomHome.nl)

Stap 3 de buitenboel
Groene aanslag is een doorn in het oog. Dus ga aan de slag met je hoge druk reiniger om de tuintegels weer fris er uit te laten zien. Als je geen hoge druk reiniger hebt kun je bij de supermarkt voor een paar centen ook schoonmaakazijn kopen en dit op de tegels spuiten. Ook effectief tegen onkruid.

Huis Zomerproof in 4 Stappen – Zonwering: De Gordijnspecialist Vitrage Kleur Wit (Foto De Gordijnspecialist  op DroomHome.nl)

Stap 4 de binnenboel
In een zomerhuis wordt gebruik gemaakt van lichte kleuren en lichte materialen. Dus heb je nog zware velourse gordijnen, vervang deze dan (tijdelijk) voor inbetweens of vitrages. Deze luchtige vorm van raambekleding geeft een zomers gevoel. Je kunt inbetweens en vitrages een strakke touch meegeven door ze met een waveplooi te laten maken. Door deze manier van confectioneren krijgt het gordijn een moderne en eigentijdse look.

Verder kijk je even naar de rest van je woonaccessoires. Moet je vloerkleed blijven liggen of juist in de zomer even opbergen op zolder? Zijn de kussens op de bank wel de juiste kleur? De potjes om de plantjes toe aan een verfrissing?

Succes met deze stappen en daarna lekker met de beentjes omhoog in de tuin genieten van het zonnetje en een koud drankje!

Google+