Interieur inspiratie voor je huis is altijd leuk!

Huis nooit af: interieur inspiratie, altijd welkom!

Interieur inspiratie, altijd leuk! Nieuw is de vtwonen instagram filter met de vtwonen hartjes  (Foto vtwonen instagram filter  op DroomHome.nl)

Nederlanders zijn dol op hun woning, ruim 70% van de Nederlanders geeft haar of zijn woning een 8 of hoger. Ondanks dit relatief hoge cijfer blijft er ook altijd wel wat te wensen over en zijn Nederlanders voortdurend op zoek naar inspiratie om hun huis nog mooier te maken. Daarbij zijn zij vooral op zoek naar nieuwe interieur ideeën voor de woonkamer en speciale ruimtes in huis, zoals de badkamer, slaapkamer, studeerkamer of de tv-hoek. Een balkon of tuin zorgt ervoor dat Nederlanders extra tevreden zijn met hun woning. Maar ook voor deze buitenruimtes zijn we bijna constant op zoek naar nieuwe inspiratie. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Team Vier in opdracht van vtwonen ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van het woonmagazine.

Huis interieur inspiratie via social media, websites en woonbladen

In het onderzoek vertelden de ondervraagden dat zij het lastig vinden om met eigen creativiteit een bestaande stijl te doorbreken. Zelfs al zijn mensen dik tevreden met hun woning, toch verzamelen zij regelmatig nieuwe interieur- en stylingideeën, via social media, woonwinkels, tv en bladen. Hoofdredacteur van vtwonen Nicolette Fox: "Naast inspirerende voorbeelden voor de aankleding van het huis zijn nu ook de buitenruimte en DIY-tips (do it yourself), met het liefst een stap voor stap uitleg of instructievideo, op dit moment razend populair. Dit sluit aan op de groeiende behoefte om producten een eigen persoonlijke touch te geven."

Interieur inspiratie, altijd leuk! Volop interieur ideeën in vtwonen woonblad al 55 jaar!  (Foto vtwonen  op DroomHome.nl)

Eigen interieur ideeen

Een van de grootste veranderingen in de 55 jaar dat vtwonen bestaat, is de interactie met haar lezers. In de beginjaren was dit voornamelijk eenrichtingsverkeer. Maar met de komst van de eigen beurs, de tv-programma’s, de woonproducten en vooral social media wordt de redactie nu dagelijks verrast door de creativiteit van de eigen lezers en bezoekers. Nicolette Fox: ”Door de jaren heeft vtwonen haar lezers altijd proberen te inspireren. Daarbij zien we de behoefte langzaam maar zeker verschuiven. Onze lezers willen niet meer een kant-en-klare inrichting in één bepaalde stijl. Ze zijn veel meer op zoek naar ideeën om met mooie en eigenzinnige details en juist een mix van stijlen, materialen en kleuren hun huis nog meer eigen te maken. Het is elke dag weer leuk en verrassend om te zien wat voor prachtige dingen onze lezers doen met de inspiratie uit ons blad, de site en ons tv-programma.

vtwonen Instagram filter

Nicolette Fox: "Nederlanders besteden steeds meer aandacht aan hun huis. En wij zijn trots dat vtwonen daarbij voor veel mensen als inspiratiebron mag dienen, ook steeds meer via onze social mediakanalen. Interieurliefhebbers vinden elkaar massaal op Pinterest en Instagram om inspiratie op te doen en om hun ideeën te delen met anderen, zoals bijvoorbeeld de 630.000 volgers op het Instagramaccount van vtwonen. Speciaal voor hen lanceert vtwonen nu als een van de eerste in Nederland een eigen Instagram filter. Daarmee kun je je eigen interieur of woonideeën nog mooier met anderen delen.

Vanaf dinsdag 24 september is de speciale vtwonen uitgave verkrijgbaar en het Instagramfilter is vanaf nu beschikbaar. vtwonen viert haar verjaardag met een extra dik jubileumnummer, bijna 300 pagina’s vol met woonideeën, trends en tips.

Het veldwerk werd door Team Vier uitgevoerd en vond plaats in mei en juni 2019. Hierbij werden 1.201 Nederlanders in de leeftijd van 25-55 jaar ondervraagd.

Over vtwonen
vtwonen staat voor een mix & match woonstijl en werkt altijd vanuit een eenvoudige, tijdloze basis en combineert deze met dé woonstijlen van het moment. Zo helpen we mensen om continu hun huis te veranderen zodat het interieur actueel en van nu blijft, volgens de laatste trends, maar ook blijft groeien in lijn met hoe je persoonlijkheid zich ontwikkelt en in welke levensfase je je bevindt.

Google+