Chique Paint Library verf zwart-wit collectie 'Monochrome'

Paint Library verf zwart-wit collectie 'Monochrome' 

Paint Library – verf collectie Monochrome – slaapkamer: pontefract en eau de violette (Foto Paint Library  op DroomHome.nl)

Met ‘Monochrome’ introduceert Paint Library een verfijnde nieuwe collectie van zes genuanceerde zwart-wit combinaties, waarvan de toonsamenstelling is afgestemd om samen te worden gebruikt in een chique, subtiel harmonieuze relatie.

Elke wittint is zorgvuldig geselecteerd op zijn veelzijdigheid: de zes verschillende witten kunnen elk als opvallende, onafhankelijke, overal toe te passen kleur gebruikt worden, maar zijn even overtuigend als prachtige, effen witaccenten binnen een schema van gelijksoortige tonen.

Elke zwarttint is met zorg samengesteld om, in meer of mindere mate, gebruikt te worden in combinatie met zijn monochrome partner om het samenspel van licht en ruimte in een kamer drastisch te veranderen, terwijl het tegelijkertijd moeiteloos combineert met de bestaande materialen en oppervlakken van de inrichting.

Paint Library – verf collectie Monochrome – badkamer: capuchin, charbone en thames mud (Foto Paint Library  op DroomHome.nl)

Elk zwart-wit paar heeft eenzelfde kleur als ondertoon uit het Paint & Paper Library ‘Original’ kleurenpalet. Deze wordt naast de zwart-wit combinaties getoond. Zes verschillende ondertonen worden aangeboden, te weten oker, roze, warm grijs, koel grijs, blauw en groen.

Marketing Director Ruth Mottershead legt uit met welke gedachte de nieuwe collectie tot stand is gekomen. “In veel van’s werelds meest elegante interieurs, zowel oud als nieuw, zijn zwart-wit kleurenschema’s gebruikt om met een minimale inspanning een maximaal effect te bereiken. Het is eigenlijk een ontwapenend eenvoudig principe
en de weloverwogen, subtiele combinaties van de ‘Monochrome’ kleurenkaart voorkomen onplezierige, harde contrasten van puur gitzwart en helder, stralend wit.”

De collectie wordt in september 2019 geïntroduceerd. Paint & Paper Library verf is nationaal en internationaal te verkrijgen via een netwerk van verf- en behangspeciaalzaken en online op www.paintandpaperlibrary.com.

CAPUCHIN & CHARBONE
Beide kleurschakeringen, die afkomstig zijn uit de okertinten van ‘Thames Mud’, gaan naadloos samen met gematigde tinten en natuurlijke oppervlakken, zoals eiken vloeren en meubels, sisal en warmere kleuren.

EAU DE VIOLETTE & PONTEFRACT
Deze elegante combinatie heeft een zichtbare roze nuance en brengt voelbaar warmte zonder een geelpigment te gebruiken. De tinten doen het goed tegen donker hardhout en steen of marmer met roze accenten.

Paint Library – verf collectie Monochrome – woonkamer: ilex, raw chalk, sobek (Foto Paint Library  op DroomHome.nl)

MINIM & KOHL
Een mooie wittint op zichzelf: Minim is helder, maar niet te fel, en is zeer stabiel in kamers op het noorden en op het zuiden. Kohl is een charismatische neutrale zwarttint met een warme houtskoolsuggestie.

FLAT LIGHT & BEYOND BLUE
De blauwe nuance in deze tinten komt duidelijker naar voren als ze gebruikt worden in een grote, lichte ruimte. Beyond Blue is een klassieke keuze voor geschilderde keukens en voordeuren, waar een subtiel nuanceverschil ten opzichte van puur zwart geliefd en gewaardeerd wordt.

RAW CHALK & ILEX
De natuurlijke aqua-groene ondertoon, waarop deze kleuren gebaseerd zijn, resulteert in een betoverend groen alternatief voor bovengenoemde blauwe combinatie. Deze tinten werken vooral goed in een kleurenschema met neutrale aardetonen.

Paint Library – verf collectie Monochrome – keuken: minim, kohl en opus (Foto Paint Library  op DroomHome.nl)

CLEAN WHITE & NEW BLACK
Deze ‘Original Colours’ zijn de huidige uitersten op de gerenommeerde kleurenkaart van Paint & Paper Library. Het witste wit en het diepste zwart kunnen beiden gebruikt worden om meer diepte aan te brengen in een klassiek, koel grijs interieur.

Google+