Dorade - Histor Kleur van het Jaar 2017

Dorade - Histor Kleur van het Jaar 2017

Histor Kleur van het Jaar 2017: Dorade - Interieur Kleur Dorade is een Mix van Violet en Grijs - MEER Kleur & Interieur... (Foto Histor  op DroomHome.nl)

Histor heeft vandaag de kleur van het jaar 2017 bekendgemaakt. De kleur voor 2017 is ‘Dorade’, een violet-grijze kleur.

Histor heeft voor deze tint gekozen omdat ’Dorade’ veel verschillende kanten heeft: de kleur is eigentijds, bescheiden en speels, maar heeft ook een elegante uitstraling. Dorade past perfect binnen de vier kleurtrends die Histor heeft ontwikkeld voor 2017: Tijdloos Elegant, Puur, Kracht en Natuurlijke Ruimte. Deze kleurtrends komen voort uit wereldwijd trendonderzoek dat ieder jaar wordt uitgevoerd door de kleurexperts van PPG. In dit onderzoek wordt onder andere naar maatschappelijke en culturele trends gekeken.

Saskia Huiting, Histor Stylist: “In 2017 zien we een duidelijke focus op puur en echt, zowel in ons leven als in ons interieur. We maken bewuste keuzes en er is veel aandacht voor het hier en nu. Tegelijkertijd worden we beïnvloed door nieuwe technologieën, social media, apps en de sterk veranderende wereld om ons heen. Dit betekent dat we open staan voor verandering en vernieuwing, maar ook wel wat rust kunnen gebruiken.” 

Histor Kleur van het Jaar 2017

Saskia: “Dorade is een kleur met veel mogelijkheden. In combinatie met donkere, neutrale kleuren ervaar je Dorade als een warme violet-grijs. Naast wit en roze doet Dorade paars aan en in combinatie met poederkleuren ontstaat een stijlvol, sereen palet. Dorade is als kleur van het jaar terug te vinden in de kleurtrend Puur, maar kan ook met de drie andere kleurtrends worden gecombineerd.” 

De Histor kleurtrends: Tijdloos Elegant, Puur, Kracht en Natuurlijke Ruimte

Met de vier kleurtrends speelt Histor in op de verschillende ontwikkelingen. Kies bijvoorbeeld voor pure tinten die rust geven in je hectische leven of juist voor intense, krachtige tinten die je creatieve energie laten stromen.

Histor Kleur van het Jaar 2017: Dorade - Interieur Kleur Dorade in 4 Kleurtrend - Tijdloos Elegant. (Foto Histor  op DroomHome.nl)

Tijdloos Elegant
Tijdloze elegantie, maar dan wel van nu. De geschiedenis is de inspiratiebron voor deze trend en voor het creëren van een weelderig en rijk kleurenpalet. Het palet van deze trend heeft duidelijke wortels in het verleden met koningsblauw, helder rood en klassiek groen. In combinatie met een eigentijdse inrichting en vintage accessoires vormen de kleuren een mooi contrast tussen het heden en het verleden.

Histor Kleur van het Jaar 2017: Dorade - Interieur Kleur Dorade in 4 Kleurtrend - Puur. (Foto Histor  op DroomHome.nl)

Puur
The joy of missing out – “j.o.m.o.” – en het terugbrengen van de essentie in zowel je leven als je interieur, raakt de kern van deze trend. Met een voorkeur voor minder spullen, to-do’s en social media, maar met meer en oprechte aandacht. Met een zacht en helder palet, ronde vormen en een minimalistische inrichting creëer je rust en helderheid in je huis en daarmee in je hoofd.

tor Kleur van het Jaar 2017: Dorade - Interieur Kleur Dorade in 4 Kleurtrend - Kracht. (Foto Histor  op DroomHome.nl)

Kracht
Dit thema wordt gedomineerd door creativiteit en het breken met conventies. Het opnieuw definiëren van jezelf en je omgeving resulteert in andere manieren van leven, zoals het delen van je spullen met anderen en het verweven van werk en woonruimte. Dit zorgt voor een andere manier van het inrichten van je huis: uitgesproken en met veel creativiteit en kracht. In het interieur komt deze trend naar voren door een uitgesproken mix van meubels, vormen en krachtige kleuren zoals groen, geel en oranje.

Histor Kleur van het Jaar 2017: Dorade - Interieur Kleur Dorade in 4 Kleurtrend - Natuurlijke Ruimte. (Foto Histor  op DroomHome.nl)

Natuurlijke Ruimte
Voortgekomen uit de huidige focus op verantwoord en biologisch leven, eten en wonen, heeft deze trend een sterke connectie met de natuur. Zowel in letterlijke zin door het gebruik van de kleur groen op de muur en het neerzetten van planten, als in figuurlijke zin door de keuze voor ‘groene’ ofwel duurzame producten, meubels en voeding. Het kleurenpalet van deze trend gaat verder dan alleen groene natuurtinten en linkt naar natuur in de breedste zin van het woord, met een donkere kleur als nachtblauw die verwijst naar de kosmos en aardse tinten zoals Pandora, wat dit palet een mooi contrast oplevert.

 

Alle Histor trendkleuren van 2017 zijn verkrijgbaar als Histor lak en Histor muurverf op de mengmachine in de bouwmarkt.

Histor Kleurbedenktijd
Vorig jaar heeft Histor de 'Histor Kleurbedenktijd' campagne geïntroduceerd, om consumenten te helpen bij het kiezen van de juiste kleur. De campagne was zo succesvol en heeft zoveel mensen geholpen dat deze dit najaar wordt voortgezet. Histor Kleurbedenktijd is perfect voor mensen die graag hun muur willen verven, maar het lastig vinden om de goede kleur te kiezen of zich voor te stellen hoe het er thuis ‘in het echt’ uitziet. Met Histor Kleurbedenktijd kun je een Histor kleur 30 dagen op de proef nemen. Wanneer je net niet helemaal tevreden bent met het resultaat, kun je gratis een nieuwe Histor kleur uitkiezen. Histor biedt hiermee hulp voor én na de verfklus. Informatie: Histor.nl/kleurbedenktijd

Google+