Flexa Kleur van het Jaar 2016: Okergoud!

Flexa Kleur van het Jaar 2016: Okergoud

Interieur Kleur van het Jaar 2016: Okergoud is Flexa Kleur van het Jaar 2016! – Geel Goud Kleuren Combinatie in Verf, Behang, Stoffen, Meubels en Woonaccessoires – MEER Kleur & Interieur Trends … (Foto Flexa / Akzonobel  op DroomHome.nl)

AkzoNobel, moederbedrijf van Flexa heeft in haar trendboek ColourFutures de kleurtrends voor 2016 en de kleur van het jaar 2016 gepresenteerd: Okergoud! Okergoud is de bijzonder warme kleur die we volop gaan terugzien in het interieur volgend jaar.

Een goudachtig okergeel; een kleur die fel genoeg is om de aandacht te trekken en goed te combineren is met andere tinten. Goud en goudtinten zijn alom tegenwoordig binnen de designwereld.

Op designbeurzen, in grafisch ontwerp, maar ook in de architectuur, mode, beauty en het interieur is er geen ontkomen aan. Het is een natuurlijke ontwikkeling vanuit het koperoranje dat in 2015 kleur van het jaar was.

Interieur Kleur van het Jaar 2016: Okergoud is Flexa Kleur van het Jaar 2016! – Geel Goud Kleuren Combinatie in Verf, Behang, Stoffen, Meubels en Woonaccessoires en Zacht Roze op de Muur. (Foto Flexa / Akzonobel  op DroomHome.nl)

Samen met het kleurenpalet is Okergoud de Kleur van het Jaar 2016 op allerlei manieren te combineren: ton sur ton, met natureltinten of tot een verrassend geheel. Okergoud belichaamt alle grote trends voor 2016. De kleur van het jaar is geïnspireerd door een groter idee in 2016: ‘Looking both ways’. Met aan de ene kant tradities en de andere kant moderne innovatie.

Interieur Kleur van het Jaar 2016: Okergoud is Flexa Kleur van het Jaar 2016! – Geel Goud Kleuren Combinatie in Verf, Behang, Stoffen, Meubels en Woonaccessoires en Blauw op de Muur. (Foto Flexa / Akzonobel  op DroomHome.nl)

De kleur ‘Okergoud’ is het onderliggende thema voor de kleuren trends van 2016: Heritage & Future, Dark & Light, The Grid & Letting Go en Words & Pictures. Bron: Flexa Colourfutures.com

Google+