Flexa Kleur van het Jaar 2017: Denim Drift

Flexa Kleur van het Jaar 2017: Denim Drift

Flexa Interieur Kleur van het Jaar 2017: Denim Drift in de Woonkamer - Verf Kleurenpalet Blauw voor Muren, Meubels en Woonaccessoires. Meer Kleur & Interieur...(Foto Flexa  op DroomHome.nl)

Een andere kijk op blauw - De wereldwijde Kleur van het Jaar 2017 draagt de naam Denim Drift.

AkzoNobel lanceert in Londen de ColourFutures 2017. In Nederland wordt dit gedaan onder verfmerk Flexa. De ColourFutures is een jaarlijks terugkerend wereldwijd onderzoek over trends en gaat dieper in op de voornaamste kleurentrends voor het komende jaar en voorspelt de Kleur van het Jaar. Voor 2017 is het thema ‘Life in a new light’. De lancering van de Kleurentrends voor 2017 vragen om een frisse kijk op het leven. Dé Kleur van het Jaar Denim Drift belichaamt precies de mood van 2017 en sluit aan bij talloze interieurstijlen.

De internationale design- en kleurvisionairs van het Global Aesthetic Center, ook bekend als het Flexa ColourLab, signaleren de laatste sociale- en trendontwikkelingen in de wereld. Dit stelt ze in staat kleur op een innovatieve manier te benaderen. De bevindingen worden gebruikt om tot verschillende thema’s en kleurpaletten te komen die passen bij de manier van leven in 2017.

Flexa Interieur Kleur van het Jaar 2017: Denim Drift - Verf Kleurenpalet Blauw voor Muren, Meubels en Woonaccessoires. (Foto Flexa  op DroomHome.nl)

Het thema voor 2017 is ‘LIFE IN A NEW LIGHT’,  een nieuwe kijk op het leven
Het  thema draait om het vieren van de simpele dingen die het leven de moeite waard maken. Echte en authentieke ervaringen worden steeds belangrijker en daardoor bekijken  we de gewone, alledaagse dingen van het leven met een frisse blik.

Flexa Interieur Kleur van het Jaar 2017: Denim Drift in de Keuken - Verf Kleurenpalet Blauw voor Muren, Meubels en Woonaccessoires. (Foto Flexa  op DroomHome.nl)

Heleen van Gent, dé Kleurexpert van Flexa omschrijft het als volgt: “Omdat de wereld om je heen constant verandert, zie je de ‘gewone’ dingen in het leven, zoals familie, vrienden en werk, met andere ogen. Daarnaast is het terugkeren naar de natuur en het pure genot van ervaren nu veel belangrijker. Ik ben enorm enthousiast dat ‘Life in a new light’ de bepalende invloed is voor 2017 en dat je het in alle kleurentrends voor komend jaar gaat terugzien.”

Flexa Interieur Kleur van het Jaar 2017: Denim Drift - Verf Kleur Blauw voor Muren en Meubels. (Foto Flexa  op DroomHome.nl)

De Kleur van het Jaar 2017 is DENIM DRIFT
Het blauw dat Flexa  volgende jaar overal verwacht te zien, Denim Drift, is tot dé Kleur van het Jaar benoemd. Een aangenaam, tijdloos, veelzijdig grijsblauw dat afhankelijk van hoe je het toepast er steeds weer anders uit ziet. Echt een kleur van nu en een kleur die staat voor de mood van 2017. Daarbij is het een kleur die aansluit bij talloze interieurstijlen en -sferen. Denim Drift als kleur geeft precies het  thema van  2017 weer.

Flexa Interieur Kleur van het Jaar 2017: Denim Drift in de Slaapkamer - Verf Kleurenpalet Blauw voor Muren, Meubels en Woonaccessoires. (Foto Flexa  op DroomHome.nl)

Van Gent: “Denim Drift is een fantastisch veelzijdige basis voor het volledige Trendkleurenpalet van 2017. Het vertelt precies het verhaal van die andere kijk op het leven door de enorme range van kleuren en tinten. Voor ieders smaak en persoonlijke voorkeuren is er wel een kleurcombinatie te maken, met deze denimkleur als onze favoriet.”

Flexa Interieur Kleur van het Jaar 2017: Denim Drift in de Studeerkamer en Werkplek - Verf Kleurenpalet Blauw voor Muren, Meubels en Woonaccessoires. (Foto Flexa  op DroomHome.nl)

Hét 2017 Kleurpalet van het Jaar - BLAUWEN EEN NIEUW MANIER VAN COMBINEREN
Als aanvulling op de Kleur van het Jaar is er een palet ontwikkeld dat een ‘familie’ van Denim Drift is, een spectrum aan blauwtinten in verschillende tonen. Dat maakt een nieuwe manier van kleur combineren mogelijk. Blauw, toegepast in verschillende verhoudingen en een variatie van lichte en donkere tinten, kan de sfeer in een kamer totaal veranderen. Door Denim Drift te combineren met een paar lichtere varianten wordt het resultaat fris en luchtig; in een donkerdere versie zorgt het voor een dramatische sfeer. Er zijn dus talloze manieren om de denimkleur toe te passen.  

De vier onderliggende trends
‘Life in a new light’ is de overkoepelende trend, maar er zijn ook nog vier onderliggende thema’s met bijpassende kleurpaletten voor de kleuren trends van 2017: New Romanticism, The Working Home, Shared Individualism en Consideredly Luxury. Bron: Akzonobel.nl

Google+