Flexa Kleur Van Het Jaar 2018: Heart Wood

Flexa Kleur Van Het Jaar 2018: Heart Wood

Flexa Kleur van het Jaar 2017: Heart Wood – Grijs Roze Kleur Perfect in Combinatie met Hout en Leer – MEER Kleur & Interieur Trends… (Foto Flexa  op DroomHome.nl)

Vandaag onthult AkzoNobel haar wereldwijde trendonderzoek ColourFutures™ 2018, in Nederland onder het verfmerk Flexa. Dit jaarlijkse onderzoek is voor de 15e keer uitgevoerd en voorspelt de kleurentrends voor het komende jaar. Voor 2018 is de Kleur van het Jaar Heart Wood.

In de hectiek en onvoorspelbaarheid van ons huidige leven wil je je terugtrekken in een warm, veilig nest: ‘A Welcome Home’. De Kleur van het Jaar Heart Wood is een volwassen grijsroze kleur die je associeert met de warmte van hout en het aaibare karakter van leer. Dit zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt in je huis. De kleur staat voor warmte die we als houvast nodig hebben in tijden van verandering.

De internationale design- en kleurvisionairs van het Global Aesthetic Center, ook bekend als het Flexa ColorLab, analyseren de maatschappelijke trends, het consumentengedrag en de designtrends over de hele wereld en vertalen deze naar kleurpaletten voor het interieur en ontwerpen die aansluiten bij de wensen van de consument. Hierbij werken ze samen met 11 (design) experts uit alle werelddelen en uit andere branches.

Flexa Kleur van het Jaar 2017: Heart Wood – Grijs Roze Kleur Muurverf in de Keuken.  (Foto Flexa  op DroomHome.nl)

Het thema voor 2018 is ‘A Welcome Home’                                                                  
Het  thema van dit jaar is jouw huis als een veilige haven waar je je terugtrekt van de hectische en impulsrijke buitenwereld. Heleen van Gent, Kleurexpert van Flexa, omschrijft het als volgt: “Het leven gaat steeds sneller; het is hoog tijd om op de ‘Pauze-knop’ te drukken. Ons huis moet een plek zijn waar we de ‘ruis’ buiten kunnen sluiten. Waar we aandacht kunnen besteden aan wat écht belangrijk is en waar we ons opnieuw opladen. Kleur kan een belangrijke bijdrage leveren aan het herstellen van die balans.”

Flexa Kleur van het Jaar 2017: Heart Wood – Grijs Roze Kleur Muurverf in de Slaapkamer.  (Foto Flexa  op DroomHome.nl)

De Kleur van het Jaar 2018 is Heart Wood
Heart Wood sluit perfect aan op de tijdsgeest en de vier bijbehorende kleurpaletten zijn overal toepasbaar: van woonkamer tot keuken, van studeer- tot kinderkamer en in elke stijl denkbaar. Van Gent: “Met deze grijsroze kleur en de bijbehorende paletten kun je het perfecte warme huis vormgeven dat je unieke persoonlijkheid weerspiegelt en een veilige en geborgen sfeer creëert. ‘A Welcome Home’ voor iedereen.”

Flexa Kleur van het Jaar 2017: Heart Wood – Grijs Roze Kleur Muurverf in de Woonkamer.  (Foto Flexa  op DroomHome.nl)

Kleurpalet van het Jaar 2018
De Kleur van het Jaar maakt deel uit van vier paletten, gecreëerd door het designer team van Heleen van Gent naar aanleiding van het wereldwijde onderzoek. Het Heart Wood kleurpalet combineert zachte tinten grijsroze, blauwen en een zachte cacao kleur overgaand in krachtige tinten zoals inktblauw en paars. Het palet is gebaseerd op de warmte qua kleur van natuurlijk hout en aaibaarheid van zacht leer.

Drie paletten met Heart Wood als hoofdrolspeler
Juist in onvoorspelbare tijden wil je zonder twijfels beslissingen nemen over je huis. De ColourFutures™ 2018 paletten 'The Comforting Home', 'The Inviting Home' en 'The Playful Home' zijn speciaal daarvoor ontworpen. Elk palet telt een aantal kleuren die makkelijk te combineren zijn in elke woonstijl. Heart Wood komt terug in elk palet.

Flexa Kleur van het Jaar 2017: Heart Wood – Grijs Roze Kleur Muurverf in de Badkamer en Kinderkamer.  (Foto Flexa  op DroomHome.nl)

De Kleurentrends 2018 bij je thuis
Het wereldwijde kleurpalet ‘The Inviting Home’ wordt binnen de Nederlandse verfmarkt aangeboden onder het Flexa Kleurentrends 2018 ‘A Welcome Home’-palet. Dit palet bestaat uit tien zeer goed toepasbare interieurkleuren waaronder Heart Wood. Deze kleuren live zien in je interieur zonder te schilderen, doe je met de Flexa Visualizer App. Wil je de kleur vooraf in de vorm van verf op je muur zien, dan zijn de tien kleuren vanaf 1 oktober als Flexa Kleurtester onder andere via Flexa.nl te bestellen. Alle kleuren uit alle vier de ColourFutures™-paletten zijn in Flexa lakken en muurverven te mengen op de Flexa Mengmachine vanaf 20 september.

Adviesprijzen
Flexa Visualizer App: gratis te downloaden
Flexa Creations Kleurtester Heart Wood: € 1,99 (online via Flexa.nl)
Flexa Creations Muurverf Extra Mat: v.a. € 23,45 (1 liter)
Flexa Creations Lak (hoog-, zijdeglans en mat): v.a. € 40,95 (1 liter)

Google+