Flexa Kleur van het Jaar 2019 Spiced Honey

Flexa Kleur van het Jaar 2019 Spiced Honey

Flexa interieur kleur van het jaar 2019 Spiced Honey moodboard – MEER Kleur & interieur inspiratie… (Foto Flexa  op DroomHome.nl)

Vandaag onthult AkzoNobel haar wereldwijde trendonderzoek ColourFutures™ 2019, in Nederland onder het verfmerk Flexa. Voor 2019 is de Kleur van het Jaar Spiced Honey. Het onderzoek wijst uit dat mensen overal ter wereld nieuwe energie, optimisme en zingeving ervaren. Dit vertaalt zich in het interieur naar een ruimte waar we kunnen denken, dromen, liefhebben en handelen. Een ruimte waar alles mogelijk is, oftewel ‘Let the light in’.

De honingwarme kleur Spiced Honey heeft een ondertoon van amber en is goed te combineren met andere kleuren. Het is een vriendelijke kleur die je een goed gevoel bezorgt en tegelijk ook een kleur die je oppept en energie geeft. De kleur straalt optimisme uit.

Het thema voor 2019 is ‘Let the light in’
Heftige ontwikkelingen wereldwijd hebben het afgelopen jaar velen geraakt, genoeg om de wereld buiten te willen sluiten. In 2019 ‘gooien we de ramen weer open’ en treden we de wereld opnieuw vol energie tegemoet. Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab, licht toe hoe zich dat vertaald naar het interieur: “Mensen hebben er zin in, trekken erop uit, nemen zelf het initiatief, denken na over de toekomst. We zijn met elkaar, zijn aardig en vergevingsgezind. En we doen dingen en als het mislukt dan is dat oké! Dat vraagt om een ruimte die daarop aansluit.

Flexa interieur kleur van het jaar 2019 Spiced Honey - woonkamer (Foto Flexa  op DroomHome.nl)

Een ruimte die een positieve benadering aanmoedigt. We hebben een huis nodig waarin we onze ideeën en dromen kunnen omzetten in daden, waar we anderen kunnen uitnodigen om mee te doen, waar alles mogelijk is. Oftewel: we laten het licht weer binnen.”

Flexa interieur kleur van het jaar 2019 Spiced Honey - keuken (Foto Flexa  op DroomHome.nl)

De Kleur van het Jaar 2019 is Spiced Honey
Spiced Honey is een honingbruine kleur die optimisme uitstraalt. Het heeft het warme en rustgevende van honing. Er is gekozen voor honing omdat het staat voor de vele mooie facetten in het leven. De kleur en substantie is mooi, maar het staat ook voor luxe en huiselijkheid. Het sluit dus perfect aan op het thema van 2019. De Kleur van het Jaar is veelzijdig en eigentijds en te combineren met velen kleuren. Het licht en omringende kleuren hebben effect op de kleur waardoor de kleur nog meer tot zijn recht komt.

Flexa interieur kleur van het jaar 2019 Spiced Honey - kinderkamer (Foto Flexa  op DroomHome.nl)

Vier paletten met Spiced Honey als hoofdrolspeler
In totaal zijn er voor 2019 vier kleurpaletten: Think, Dream, Love en Act. De Kleur van het Jaar en de vier bijbehorende kleurpaletten zijn overal toepasbaar: van woonkamer tot keuken, van studeer- tot kinderkamer en in elke stijl denkbaar. Van Gent: “Met deze honingwarme kleur en de bijbehorende paletten kun je het perfecte warme huis vormgeven. De ColourFutures™ 2019 paletten zijn speciaal daarvoor ontworpen.

Elk palet bestaat uit verschillende kleuren die makkelijk te combineren zijn in elke woonstijl.” Bron: Flexa.nl

Google+