Flexa Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace

Grijs roze Flexa Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace

Flexa Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace – verweerde grijs lichtroze trend kleur 2024 van Flexa (Foto: Flexa op DroomHome.nl)

Flexa ColorLab presenteert met trots de Flexa Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrace!

De Flexa kleur 2024 Sweet Embrace™ is een zachte vergrijsde, positieve lichtroze basiskleur die een warm en comfortabel gevoel van thuishoren brengt. Wat weer helemaal past bij het Flexa kleur jaar 2024 thema: Een plek waar je je thuis voelt. Naast de Kleur van het Jaar 2024 is er ook een Flexa verf Kleurpalet van het Jaar 2024 uitgeroepen met de naam ‘Een vrolijk kleurverhaal’. Het kleuren 2024 palet bestaat uit dromerige lila’s en moderne gelen. De Flexa kleuren zijn verkrijgbaar in de verfwinkel en online.

Flexa Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace – Verweerde grijs licht roze Flexa verf kleur trend 2024 (Foto: Flexa op DroomHome.nl)

Geïnspireerd door de zachtheid van veren en de subtiliteit van avondwolken, brengt de Flexa Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace™ een gevoel van stabiliteit, rust en vriendelijkheid in woon- en werkruimtes. Het is een delicate tint die van kleur verandert met het licht, maar die altijd warmte brengt in een ruimte. Onze trend kleur 2024 is niet alleen een subtiele en verfijnde op zichzelf staande tint, maar vormt ook een solide basis voor een groot aantal andere tinten.

Flexa Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace – Verweerde grijs licht roze Flexa verf kleur trend 2024 in de slaapkamer (Foto: Flexa op DroomHome.nl)

Flexa Kleur van het Jaar 2024 thema: Een plek waar je je thuis voelt!

Tijdens de jaarlijkse brainstorm met internationale ontwerpers kwam het gevoel naar voren dat we zoeken naar gemoedsrust, naar duidelijkheid, naar momenten van vreugde.

Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab®, “Wanneer de wereld om ons heen fragiel aanvoelt, is het belangrijker dan ooit om onze eigen speciale plek te creëren. Dit is een ruimte waar we gas terugnemen, waar we bijkomen en de toekomst tegemoet kunnen gaan. Hoewel het een uitdaging kan zijn om onze plaats in de wereld te vinden, is ons huis de plek waar we ons echt thuis voelen. En met kleur kunnen we deze plek echt van ons maken.”

3 Kleuren trends 2024 - 3 kleuren 2024 paletten

Rondom de Kleur van het Jaar 2024 zijn paletten gemaakt met kleuren die gemakkelijk zijn toe te passen en die de verschillende trends reflecteren. De paletten staan voor drie kleuren trends 2024, namelijk de zoektocht naar erbij horen, de zoektocht naar rust en de zoektocht naar vreugde. 

Flexa Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace – Flexa kleur trend 2024: vrolijk kleurverhaal in de woonkamer (Foto: Flexa op DroomHome.nl)

Flexa Kleurentrends 2024 palet: Een vrolijk kleurverhaal

In moeilijke tijden willen we dat onze huizen vrolijke, vriendelijke ruimtes bieden die ons een positief gevoel geven. Ons vrolijke kleurverhaal is gemaakt om er plezier mee te hebben. Een moderne combinatie van lila’s en gelen, perfect om speelse combinaties te maken die elke kamer opfleuren zonder dat het opdringerig overkomt. Dit zijn kleuren die prachtig samengaan met natuurlijke materialen en elke collectie meubilair tot zijn recht laten komen.

Flexa Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace – Flexa trend kleuren 2024 palet: vrolijk kleurverhaal (Foto: Flexa op DroomHome.nl)

Flexa trend kleuren 2024:

 • Lila tinten
 • Geel tonen

Flexa Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace – Flexa kleur trend 2024: warm kleurverhaal in de woonkamer (Foto: Flexa op DroomHome.nl)

Flexa Kleurentrends 2024 palet: Een warm kleurverhaal

In tijden van verandering en instabiliteit is het belangrijker dan ooit om een ruimte te creëren die ons eigen verhaal vertelt. We willen een warme plek waar we ons thuis voelen. Warme tinten natuursteen, aarde en klei, deze familie van wereldse aardetinten maakt een kamer vertrouwd, warm en uitnodigend. De in dit kleurpalet aanwezige tinten vormen de perfecte achtergrond voor natuurlijke materialen, zoals klei, terracotta en hout. De kleuren zijn ontleend aan de natuur en creëren een welkome verbinding met de buitenwereld.

Flexa Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace – Flexa trend kleuren 2024 palet: warm kleurverhaal (Foto: Flexa op DroomHome.nl)

Flexa trend kleuren 2024:

 • Natuursteen
 • Aarde
 • Klei

Flexa Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace – Flexa kleur trend 2024: kalm kleurverhaal in de slaapkamer (Foto: Flexa op DroomHome.nl)

Flexa Kleurentrends 2024 palet: Een kalm kleurverhaal

In de drukke wereld van vandaag willen we ontspannen, ons afsluiten en onze gedachten verzetten. Dit vraagt om een rustgevende plek waar dat kan. Het kalme kleurverhaal biedt de perfecte ingrediënten. Geïnspireerd door de tinten van bossen en zeelandschappen geven vloeiende blauw- en groentinten een kalm, verhelderend gevoel. Ze werken ook perfect met natuurlijke materialen, zoals hout, kurk, wol: de eenvoudige, ingetogen schatten van de natuur die schoonheid en authenticiteit in huis brengen.

Flexa Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace – Flexa trend kleuren 2024 palet: kalm kleurverhaal (Foto: Flexa op DroomHome.nl)

Flexa trend kleuren 2024:

 • Blauw tinten
 • Groen tonen

Kleurentrends 2024 bij je thuis

Het kleurpalet wat het vrolijke kleurverhaal vertelt wordt binnen de Nederlandse verfmarkt aangeboden onder het Flexa Kleurentrends 2024 palet. Dit goed te combineren palet bestaat uit dromerige lilatinten en moderne gelen en natuurlijk Sweet Embrace™. Wil je de kleur vooraf in de vorm van verf op je muur zien, dan zijn de tien kleuren als Flexa Kleurtester verkrijgbaar in de verfwinkel en online. Alle kleuren uit de drie ColourFutures™ paletten zijn te mengen in Flexa Lakken en Muurverven waaronder Flexa Creations en Flexa Easycare. Tevens zijn ze als Flexa Kleurtester op Flexa.nl te bestellen.

Flexa Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace – Flexa kleur trend 2024: kalm kleurverhaal in de keuken (Foto: Flexa op DroomHome.nl)

Het Flexa verf kleuren onderzoek

De internationale design‐ en kleurvisionairs van het Global Aesthetic Center, ook bekend als het Flexa ColorLab®, analyseren de maatschappelijke trends, het consumentengedrag en de designtrends over de hele wereld. Ze vertalen deze naar kleurpaletten voor het interieur en ontwerpen die aansluiten bij de wensen van de consument. Dit doen zij al ruim 30 jaar. Hierbij werken ze samen met verschillende (design) experts uit alle werelddelen en verschillende branches. Sinds 2003 draagt dit wereldwijde kleuronderzoek de naam ColourFutures™ en voorspelt het de kleuren voor het komende jaar. Dit is de 21e keer dat wereldwijd de Kleur van het Jaar wordt uitgeroepen.


Google+