Geef je buitendeur een nieuw kleurtje; 5 tips

Geef je buitendeur een nieuw kleurtje; 5 tips

5 Tips voor buitendeur verven (Foto TuendeBede, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Je kunt eenvoudig de buitendeur opfleuren met een nieuwe, frisse kleur. Hiervoor moet je natuurlijk wel goed voorbereid zijn en kan je niet even ‘snel’ te werk gaan. Om lang te kunnen genieten van het resultaat moet je eerst kijken naar wat bij jou en het interieur past. Na het lezen van deze blog heb je hopelijk genoeg inspiratie kunnen op doen voor verschillende leuke kleuren. Let’s begin!

Je buitendeur verven?

Een buitendeur is net zo belangrijk als het interieur binnen. Het is namelijk het ‘visitekaartje’ van je huis. Wanneer het er netjes uitziet van buiten geeft het al gelijk een goede indruk. Als je dus op zoek gaat naar een kleur die bij jou past moet je goed kijken naar welke kleuren er in huis te zien zijn. Het is mooi om gebruik te maken van dezelfde soort tinten. Op deze manier creëer je eenheid en ziet het er gematcht uit. Hieronder lees je vijf handige tips die jou kunnen helpen bij het kiezen van de juiste kleur/verf. 

1. Zoek naar inspiratie
Om te kijken naar wat jij mooi vindt kun je bijvoorbeeld zoeken naar de kleurentrends op Pinterest, in magazines en in woonwinkels. Wat je tegenwoordig veel ziet is groen, blauw, oranje en roze. Vooral groen is populair! Interieurs staan vol met planten en muren die verschillende kleuren groen hebben. Het oogt fris en je kunt het ook nog eens makkelijk combineren met andere kleuren. Daarnaast zie je dat men ook veel meer ‘risico’ durft te nemen. Denk dus bijvoorbeeld aan oranje. Een toffe, felle kleur die gelijk opvalt. Maak dus een statement met een oranje buitendeur. Zo ben je heel uniek (en denk ik de enige in jouw straat!).

5 Tips voor voordeur verven (Foto Finn Skagn, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

2. Kies de juiste verf
Oke! Stap 2: je weet welke kleur je wilt hebben. Dan is het belangrijk om goede verf uit te zoeken. Dit kan lastig zijn, want je wilt dat de verf goed hecht, je maar één laag hoeft aan te brengen en dat het fijn strijkt, toch? Hiervoor kun je perfect terecht bij Sikkens verf! Voor binnen en buiten hebben zij een breed assortiment en kun je je eigen kleur laten mengen. Ideaal dus ;-). Bekijk hier alle verfsoorten!

3. Zorg voor een primer
Voordat je gaat verven is het belangrijk om te kiezen voor een primer. Op die manier krijg je een optimaal resultaat en zorg je ervoor dat de verft niet in de deur zelf trekt. Hieronder staan een aantal voordelen van een primer:

  • Zorgt voor een betere hechting van de afwerkingslaag;
  • Zorgt voor een egaal resultaat;
  • Door een primer gebruik je minder verf;
  • Stoot vuil en vlekken af.

Combineer de primer met de Rubbol XD High Gloss. Deze verf is bestand tegen verschillende invloeden van het weer. In de regen, sneeuw of zon, het kan er allemaal tegen. De verf beschermt het hout optimaal! 

4. Waar let je op bij het verven?
Let’s paint! Je hebt de primer en verf uitgekozen en nu is het tijd om te verven. Wanneer je hiermee begint is het handig om goed te werk te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de juiste voorbereiding. Zorg dat alle meubels/spullen rondom de deur aan de kant staan. Zo voorkom je dat jouw mooie nieuwe kleur op andere spullen komt in plaats van de deur! Daarnaast is het handig om van binnen naar buiten te verven en altijd met de nerven mee te gaan. Op deze manier pakt de verf het beste.  

5. Meubels en accessoires
Om het helemaal af te maken kun je ervoor kiezen om mooie accessoires of meubels te halen in de kleur van de buitendeur. Zoals je al eerder las in de blog zorgt dit voor eenheid en creëer je hier een gezellige sfeer mee. Het hoeft geen drastische verandering te zijn. Denk bijvoorbeeld aan mooie kaarsen of kussens/dekentjes in dezelfde kleur!

Wil je meer informatie over de verfsoorten? Neem dan een kijkje op de site!

Google+