Histor Kleur van het Jaar 2023 Vining Ivy

Histor Kleur van het Jaar 2023 Vining Ivy

 Histor Kleur van het Jaar 2023 Vining Ivy in de woonkamer inspiratie (Foto: Histor Kleurentrends 2023 op DroomHome.nl)

Blauw & groene Histor Kleur van het Jaar 2023 brengt rust en balans

Histor presenteert Vining Ivy als Kleur van het Jaar 2023. Vining Ivy (PPG1148-6) is groen, blauw, groenblauwig, blauwgroenachtig en alle andere mogelijke combinaties van beide kleuren.

De serene tint Vining Ivy is een trendy toevoeging aan de bestaande interieur kleuren paletten of een elegant kleuraccent voor een meer traditionele vibe. De Histor verf kleur Vining Ivy mengt krachtig blauw met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur. Blauw brengt rust, terwijl de smaragdgroene toon een gevoel van balans creëert.

3 Bijzondere Histor kleuren 2023 paletten

Met de Histor interieur kleuren 2023 paletten Serenity, Origin en Duality vormt Vining Ivy de basis voor sfeervolle en persoonlijke kleurcombinaties die ons in contact brengen met ons gevoel.

Het 60-30-10-principe is toegepast op de 3 interieur kleuren paletten. Kijk wat de hoofdkleur, nuancekleur en accentkleur is per palet voor een mooi evenwicht tussen muren, vloer of meubels, en accessoires:

Histor Kleuren trends 2023 palet Serenity in de badkamer inspiratie (Foto: Histor Kleurentrends 2023 op DroomHome.nl)

Interieur kleuren 2023 trend palet Serenity

60-30-10 principe kleuren toepassing

  • 60 - Levendig blauw Childhood Memory (PPG1040-2)
  • 30 - Verstilde groen van Frozen Rosemary (PPG1125-3)
  • 10 - Zacht paars Faded Allium (PPG1014-4)

In kleuren trend Serenity zorgt de Kleur van het jaar 2023 voor elegantie in combinatie met het zachte van melkachtige pasteltinten, waterige kleuren en neutrale nuances. Serenity brengt rust met royaal gebruik van neutrale en warme kleuren en lichte accenten.

Histor Kleuren trends 2023 palet Duality in de eetkamer inspiratie (Foto: Histor Kleurentrends 2023 op DroomHome.nl)

Interieur kleuren 2023 trend palet Duality

60-30-10 principe kleuren toepassing

  • 60 - Oranje pastel Citrus Sachet (PPG1198-3)
  • 30 - Zomers zachtgeel Sightseer (PPG1210-3)
  • 10 - Zeetint Crystal Oasis (PPG1138-3)

De uitbundige kleuren trend Duality met felle, heldere pasteltinten en sterke neutrale kleuren biedt een overvloed aan contrast. De veelzijdige kleur Vining Ivy zorgt binnen dit thema voor zowel een glamoureuze retrostijl als een frisse, moderne sfeer. Afwerkingen in mat, glanzend of metallic geven met getinte verlichting een surrealistisch gevoel. Het gebruik van neutrale kleuren maakt de kleuren combinaties eleganter en tempert de krachtige kleuraccenten.

Histor Kleuren trends 2023 palet Origin in de keuken inspiratie (Foto: Histor Kleurentrends 2023 op DroomHome.nl)

Interieur kleuren 2023 trend palet Origin

60-30-10 principe kleuren toepassing

  • 60 - Ingetogen bruin Cool Clay (PPG1071-5)
  • 30 - Meer uitgesproken grijsgroen Rough Ride (PPG1036-5)
  • 10 - Subtiele crème Limestone Block (PPG1102-2).

Natuur en kosmos vinden elkaar in de goed uitgebalanceerde kleuren trend 2023. Vining Ivy zorgt voor een vleugje betovering bij de natuurlijke tinten van Origin. De schoonheid van de natuur als basis, met een avontuurlijke knipoog. Aardse tinten zorgen voor inspiratie en een gevoel van gastvrijheid en veiligheid. De trend kleur Origin staat garant voor lichte, hedendaagse ruimtes waar het gebruik van natuurtinten en houtsoorten zorgen voor warmte.

Histor Kleur van het Jaar 2023 Vining Ivy verfkleur (Foto: Histor Kleurentrends 2023 op DroomHome.nl)

Veelzijdig Vining Ivy Kleur van het Jaar 2023

Door de veelzijdigheid van Vining Ivy zien de kleurstylisten van Histor de tint als zeer geschikt voor zowel binnen als buiten. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op: van kantoor tot woning en van sober tot meer uitbundig. De blauwgroene (of groenblauwe) tint geeft energie zonder schreeuwerig te zijn en werkt daardoor in iedere ruimte. Wie Vining Ivy thuis wil gebruiken kan dat bijvoorbeeld doen als basiskleur op een wand in combinatie met diepere houttinten en offwhite elementen. Voor een meer luxueuze uitstraling adviseren de kleurstylisten van Histor gouden accenten en helderwitte decoraties.

Histor Kleuren trends 2023 palet Duality – Vining Ivy kleur in de accessoires: stoelen en lamp (Foto: Histor Kleurentrends 2023 op DroomHome.nl)

Van ingetogen tot statement kleur voor binnen én buiten!

Annette Vraa, kleurexpert bij Histor, is enthousiast over de Kleur van het Jaar 2023: “In deze periode na COVID zijn we op zoek naar eenvoud. De afgelopen jaren hebben een nieuw licht geworpen op het belang van rust en het genieten van de kleine dingen. Vining Ivy drukt dat gevoel perfect uit. De kleur zorgt voor ingetogen elegantie in de vorm van een accentmuur, maar je kunt er ook een statement mee maken door ‘m op de keukenkastjes te gebruiken. In kleine ruimtes is de rijke tint zeer geschikt als krachtig contrast in combinatie met een neutraal kleurenpalet. Met deze kleur krijgt zelfs de kleinste kamer een chique uitstraling.”

Bestel snel Histor verf online! 

Google+