Knoeikunst van Kleine Karel Appeltjes!

Knoeikunst van Kleine Karel Appeltjes!

Kleur & Interieur: Histor Clean Matte Reinigbare Muurverf voor Makkelijk Verwijderen van Vlekken op Muren (Foto Histor Knoeikunst  op DoomHome.nl)
Zit bij jou thuis ook geregeld de appelstroop op de muur als de kinderen lekker aan het pannenkoeken eten zijn?

En kun jij deze creatie minder waarderen als de kleine kunstenaar zelf? Het is bijna niet te geloven, maar er is een perfecte oplossing voor beiden!!

Kinderen maken Knoeikunst in het Cobra Museum

In het Cobra Museum voor Moderne Kunst, het hart van de spontane kunst, krijgt een groep kinderen volledige artistieke vrijheid met modder, ketchup en jam op 20 witte muurtjes van het museum.

Lekker smeren, wrijven en figuurtjes tekenen op de muur, dat mag anders niet! Ze laten zich inspireren door de abstracte kunst van Cobra artiesten als Karel Appel en Corneille. En is het niet geweldig: de werken van de jonge kunstenaars worden voor even tussen de rest van de museumcollectie tentoongesteld!

Kinderkunst moet Kunnen!

De Knoeikunst in het Cobra Museum wordt georganiseerd door Histor.

Histor gelooft in de fantasie, het heerlijk experimenteren en de creativiteit van een kind. Het is moeilijk als je groot wordt om deze spontaniteit vast te houden. Cobra kunstenaars als Karel Appel verloren die kinderlijke vrijheid echter niet en gingen helemaal los met verf op hun werken. Het experiment van Histor en het Cobra Museum wil laten zien wat voor moois er kan ontstaan als kinderen de ruimte krijgen hun creativiteit de vrije loop te laten. Daarom is een omgeving gekozen waar ouders niet constant op hoeven te letten: 'Wat gaat er nou weer gebeuren?' en waar kinderen juist geïnspireerd worden tot grote uitspattingen van creativiteit en lekker gek doen!

Van Creatieve Klodders naar Clean!

Kleur & Interieur: Histor Clean Matte Reinigbare Muurverf voor Makkelijk Verwijderen van Vlekken op Muren (Foto Histor Knoeikunst  op DoomHome.nl)De 20 witte wanden van de tentoonstellings ruimte zijn speciaal geprepareerd voor deze bijzondere dag.

Ze zijn geschilderd met Histor Clean, een muurverf die met een vochtige doek schoongeveegd kan worden. Aan het eind van de dag worden de museumwanden weer gereinigd. Alle creatieve klodders ketchup en jam en handen vol modder zijn dan zo weer verdwenen. Zo ontstaat mis schien wel de meest expressieve maar ook meest tijdelijke expositie ooit in het Cobra museum voor Moderne Kunst.

Muurverf die je kunt Schoonmaken

Wat een oplossing: de muurverf die je schoon kunt maken!

Histor Clean Muurverf is een matte reinigbare muurverf. Je veegt de hardnekkige modder, ketchup en stiften vlekken op de muur met een vochtige doek schoon. Niet alleen kinder vingertjes en etensresten op de muren in de kinderkamer en keuken, maar ook honden laten vuil en vlekken achter in de gang na een gezellig uitlaatrondje buiten. Ook herkenbaar zijn de vies geworden muren in de ruimtes in huis waar veel verkeer plaatsvindt zoals de hal en het trappenhuis. De hal heeft het zwaar te verduren met vieze schoenen, natte jassen en geparkeer de wandelwagens en de trap wordt niet al te voorzichtig 101 keer per dag op en neer belopen.

Kleur & Interieur: Histor Clean Matte Reinigbare Muurverf voor Makkelijk Verwijderen van Vlekken op Muren (Foto Histor Knoeikunst  op DoomHome.nl)Histor Clean

Histor Clean is een matte reinigbare muurverf.

Naast wit (RAL 9010, RAL 9001) ook verkrijgbaar in een aantal kant-en-klaar interieur kleuren als Tin, Klei, Schors en Geest en vele kleuren op de Histor mengmachine. Er is keuze uit 1 liter, 2,5 liter, 5 liter en 10 liter inhoudsverpakking verf. Handig om te weten: met 1 liter kun je 10m2 muur verven. Verkrijgbaar bij Formido, Multimate, Hubo en Fixet vanaf half november en eind november bij GAMMA. Histor Clean wordt eind december verwacht in Karwei.

Meer informatie: Histor.nl/knoeikunst

Google+