Voor elke kamer de juiste kleuren: een handige gids

Voor elke kamer de juiste kleuren: een handige gids

De juiste kamer kleuren kiezen en verven! (Foto: Blue Bird, Pexels  op DroomHome.nl)

Het inrichten van elke kamer in huis is vaak een heuse uitdaging. Van pastelroze tot donkerblauw, van okergeel tot beige en van zwart tot wit…Welke kleuren combineer je met elkaar en welke kleur laat je in elke kamer overheersen? De opties zijn alvast eindeloos en er zijn nog heel wat kamers in huis die wachten op een gezellige aankleding. Maar geen paniek! Deze gids geeft je alvast inspiratie en helpt je bij het kiezen van de juiste kleur(en) voor elke ruimte. 

1. Woonkamer

De woonkamer is vaak het centrale punt in huis waar familie en vrienden samenkomen om bij te praten. De kleuren van deze ruimte moeten dus een uitnodigende en comfortabele sfeer creëren. Warme tinten zoals beige, lichtgrijs of aardetinten zoals terracotta kunnen daarom ideale opties zijn. Combineer deze met accenten van levendige kleuren zoals turquoise of mosterdgeel om wat levendigheid toe te voegen. Schakel alvast enkele schilders in die de klus voor jou in no-time klaren. 

2. Slaapkamer

De slaapkamer moet dan weer een oase van rust en ontspanning zijn, dus kies hier voor kalmerende kleuren die een gevoel van sereniteit bevorderen. Zachte tinten zoals lichtblauw, lavendel, of lichtgroen zijn perfect voor de muren in de slaapkamer. Deze helpen bij het creëren van een rustgevende sfeer die perfect is voor een goede nachtrust. Vermijd felle en stimulerende kleuren, want die maken het moeilijker om in slaap te vallen.

3. Keuken

In de keuken is het belangrijk om een evenwicht te vinden tussen functionaliteit en stijl. Kies voor lichte en luchtige kleuren zoals wit, crème of lichtgrijs om de ruimte groter en helderder te laten lijken. Deze reflecteren ook natuurlijk licht, wat de keuken een uitnodigende en gastvrije uitstraling geeft. Voeg wat levendigheid toe met accenten van heldere kleuren zoals rood, blauw of geel in de vorm van keukengerei, accessoires of een accentmuur.

4. Badkamer

Voor de badkamer zijn frisse kleuren ideaal om een gevoel van hygiëne en rust te creëren. Kies voor lichte neutrale kleuren zoals zachtgrijs, crèmekleurig of lichtblauw voor de muren en tegels. Deze geven een gevoel van ruimte en openheid, wat vooral belangrijk is in kleinere badkamers. Voeg wat warmte toe met accenten van hout of warme metalen zoals koper of messing.

5. Thuisbureau

Een thuiswerkplek moet een stimulerende omgeving zijn die concentratie en productiviteit doet pieken. Kies voor neutrale kleuren zoals lichtgrijs, beige of taupe voor de muren om een rustige achtergrond te creëren. Een schilder uit Nijmegen, bijvoorbeeld, kan je hierbij zeker en vast helpen. Voeg tot slot wat levendigheid toe met accenten van heldere kleuren zoals geel of groen, die de creativiteit en focus kunnen stimuleren. Overweeg ook om planten toe te voegen voor een vleugje natuurlijk groen en om de luchtkwaliteit te verbeteren.


De nieuwste trends in kleur & interieur lees je hier! 

Google+