Stoer Interieur Design | Metal Worker

Stoer Interieur - Metal Worker  

Stoer Interieur Design 2011 - Metal Worker, Interieur voor Mannen met Sterke Materialen, Geometrische Vormgeving, Functioneel Design en Veel Metaal (Foto Perscentrum Wonen)  op DroomHome.nl

Een stoer interieur lijkt de droom van menig man: een stevige en geometr ische vormgeving, sterke materialen en veel metalen. Ook menig vrouw zal deze winter overstag gaan voor de voordelen en schoonheden van een onver woestbare inrichting. Duurzaamheid, functionaliteit en metaal als materiaal zijn belangrijke eigenschappen van Metal Worker, het Nieuwe Wonen.

Duurzaam, Met Een Rauw & Blauw Randje

De perfectie van imperfectie is bij woonmodetrend Metal Worker een belangrijk uitgangspunt: gerecyclede, vintage, beschadigde, geschuurde, gescheurde en verkleurde objecten en accessoires zorgen voor een rauw randje en tonen aan dat dit onverwoestbare interieur kan incasseren.

Deze woonstijl draagt duurzaam design hoog in het vaandel maar laat ruimte voor eigen creativiteit en vindingrijkheid. Eigen creaties geven het stoere interieur een persoonlijk en uniek karakter, zoals die oude industriële lamp en de ‘open kast’ van drie op elkaar gestapelde hondenkooien. Letterlijk ijzersterke buitenmeubelen doen het binnen ook goed in combinatie met een warme vacht of plaid.

Zorg wel voor een juiste balans en investeer in bijvoorbeeld een duurzaam kunstwerk of designobject, zoals de Transformer van studio Re-Creation: een metalen sculptuur gemaakt van een auto waar de ontwerpers geen afscheid van konden nemen. Naast een stevige vormgeving en metaal als belangrijkste materiaal, is er op een bescheiden manier aandacht voor kleur. Blauw is de belangrijkste trendkleur deze winter, in combinatie met zwart, wit, antraciet en metallics als koper, aluminium, staal, brons en roest in mat of glans. Door metaal te combineren met zachte maar stoere en duurzame materialen zoals een kleed van bamboe, is het aangenaam vertoeven voor zowel man als vrouw.

Transform your life!

Nieuw onverwoestbaar interieur dat tegen de elementen opgewassen lijkt.

Duurzaam in alle opzichten: verantwoord geproduceerd én gemaakt om een leven lang mee te gaan. De internationale design-boodschap luidt  “We moeten onze levensstijl transformeren om onze planeet en toekomst te behouden!”  Woonmodetrend Metal Worker presenteert een nieuwe kijk op interieur met een focus op oerdegelijke maar hedendaagse meubelen. Pionier op dit vlak is Piet Hein Eek, die met zijn roestvrijstalen afvaltafel laat zien hoe mooi hergebruik kan zijn.

Metalen eetkamerstoelen zijn er in nieuwe vormen en zien er ondanks de koele kleuren en materialen vaak verrassend gezellig en huiselijk uit, zoals de stoelen Straw van Blå Station, Ivy van Emu en de Navy chair, een designklassieker uit 1944 van Emeco. Een tweedehands industriële lamp verrijkt de sfeer en een kamerbreed tapijt in jeansblauw zorgt voor het nodige comfort.

Geometrie

Geometrische vormen, metalen (buiten)meubelen, een fotografisch behang met een stadse dynamiek: de architectonische uitstraling van de woonmode trend Metal Worker is een feit.

Stevige kleuren als zwart, grijs en blauw worden in allerlei combinaties doorgevoerd. De metalen schommelstoel Kaluza is ontworpen door Erik Griffioen en in een gelimiteerde oplage van 25 exemplaren gemaakt. De Sputnik salontafel van Sander Mulder is geïnspireerd op Origami technieken en wordt uit een plaat aluminium gefreesd en vervolgens handgevouwen tot zijn uiteindelijke hoekige vorm. Tapijt Tivoli, gemaakt van 100% bamboe, zorgt voor de nodige verzachting in dit ogenschijnlijk harde interieur.

Stoer Interieur Design 2011 - Metal Worker, Interieur voor Mannen - Paul Smith Potjes voor Stelton Brandandbrands, Diesel Tafel bij Co van der Horst  (Foto Perscentrum Wonen)  op DroomHome.nlStoer Interieur Design 2011 - Metal Worker, Interieur voor Mannen - Eiffinger Behang Wall Power Wanted, Tafel Sander Mulder Sputnik, Erik Griffioen Rocking Chair, Arne Jacobsen Lamp AJ 50, Roderick Vos Kandelaar Bold  (Foto Perscentrum Wonen)  op DroomHome.nl

FOTO LINKS Potjes Schalken Dot 54 van Paul Smith voor Stelton via www.brandandbrands.com. Tafel  X-Raydio van Diesel via www.covanderhorst.nl

FOTO RECHTS Behangcollectie Wall Power Wanted van www.eijffinger.com. Tafel Sputnik van www.sandermulder.com. Kaluza Rocking Chair van www.erikgriffioen.nl. Lamp AJ 50 van Arne Jacobsen voor www.targettipoulsen.com. Kandelaar Bold van Roderick Vos via www.0900-design.nl. Pantone kopje is privé bezit.

Maliënkolder

Maliënkolder was de redder in nood voor menig ridder.

De van honderden metalen ringetjes gemaakte body protector heeft eeuwenlang bescherming geboden tegen speren en pijlen. Vertaal dit sterke ontwerp naar een stoel en je hebt de Paulistano van Objekto, met een zitting van maliënkolder. De metalen buitenfauteuil van Emu is binnen net zo mooi en praktisch en sluit naadloos aan bij woonmodetrend Metal Worker. Met een vachtje erin staat hij vorstelijk in de ruimte, comfortabel en ijzersterk.

Het vloerkleed van ontwerper Ron Arad is een vertaalslag van een digitaal tweedimensionaal beeld naar een driedimensionaal oppervlak. Met verschillende hoogtes en scheve randen doet het denken aan een onafgemaakte puzzel.

Het Nieuwe Wonen

Fake Fur is de naam van het ontwerp van Bart Hess.

Het object lijkt op een grote lap bont maar eenmaal van dichtbij gezien valt je mond open van verbazing, als blijkt dat het van tienduizenden metalen naaldjes is gemaakt! Een prachtig kunstobject en bovendien een mooie contradictie tussen de harde metalen naalden die een ogenschijnlijk zachte, bontachtige structuur creëeren. Metaal speelde de afgelopen jaren een ondergeschikte, onopvallende rol in ons interieur en werd vaak weggewerkt onder hout, kunststof of glas. Bij Metal Worker krijgt metaal een grote rol toebedeeld en deze woonmodetrend grijpt daarmee deels terug op de eerste helft van de twintigste eeuw toen staal, beton en glas dé uitgesproken materialen waren voor het Nieuwe Bouwen. Nu dienen ze, metaal in het bijzonder, het Nieuwe Wonen. Een goed voorbeeld is de salontafel Growth van Jos Kranen en Johannes Gille, een ontwerpersduo dat bij voorkeur met metaal werkt. De twee metalen lampen doen denken aan lasmaskers en benadrukken wederom de stoere, rauwe sfeer.

Stoer Interieur Design 2011 - Metal Worker, Interieur voor Mannen - Kleed Fake Fur van Bart Hess & Tafel en Lampen van Kranen Gille  (Foto Perscentrum Wonen)  op DroomHome.nlStoer Interieur Design 2011 - Metal Worker, Interieur voor Mannen - Kleed Tivoli van Danskina. Pouf bij fauteuil Ivy van Emu via Veldzicht Stof Clip van Kinnasand via Beska Fabrics, Lamp van Lokal Heroz  (Foto Perscentrum Wonen)  op DroomHome.nl

FOTO LINKS Kleed Fake-Fur van www.barthess.nl. Tafel Growth en lampen Tesla van www.kranengille.com

FOTO RECHTS Kleed Tivoli van www.danskina.nl. Pouf bij fauteuil Ivy van Emu via www.veldzicht.nl. Stof Clip van Kinnasand via www.beskafabrics.nl. Lamp van www.lokalheroz.nl

FOTO TOP LINKS Kleed Do-Lo-Rez van www.nanimarquina.com. Pattern Stoel van Emu via www.gardeco.eu. Hang-on kapstok van www.normann-copenhagen.com. Behangcollectie Wall Power Wanted van www.eijffinger.com. MIDDEN Kleed Do-Lo-Rez van www.nanimarquina.com. Fauteuil en pouf Ivy van Emu via www.veldzicht.nl. Fauteuil Paulistano van www.objekto.fr. Honden speakers van www.normann-copenhagen.com. Behangcollectie Wall Power Wanted van www.eijffinger.com. Kapstok Loop stand Hall van Hay via www.0900-design.nl. Zelfgemaakte kast van honden benches, I-pad en kussen van Pharrell Williams zijn privé bezit. RECHTS Tapijt Parade Palazzo kleur 231 van www.paradetapijt.nl. Afvaltafel in staal en aluminium stoel van www.pietheineek.nl Stoel Straw van Blå Station en Navy Chair van Emeco via www.0900-design.nl. Pattern stoel van Emu via www.gardeco.eu. Kandelaar U-Tube van www.sandermulder.com. Lamp van www.spoor38.nl. Behangcollectie Wall Power Wanted van www.eijffinger.com.

Fotografie: Paul Bakker Styling & productie: Monique van der Reijden Met dank aan: Dutch Style Company en Nedstaal BV. Verkoopinformatie: www.woonmodetrends.nl

Google+