Winter Woontrend | Play it! Spelen met Interieur

Winter Woontrend | Play It!

Spelen met Interieur Collecties

Winter Woontrend Play It! Spelen met Interieur - Deze Winter Woontrends LEES MEER.. (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Een huis is om in te wonen, een interieur is om mee te spelen!

De nieuwste collecties meubelen, textiel, verlichting en accessoires verrassen met een perfecte mix van functionaliteit, humor, creativiteit en duurzaamheid. Bij woonmodetrend Play It! stoeien we met de nieuwste kleuren, vormen en materialen. Een strak lijnenspel is daarbij belangrijk, net als geometrische en facetvormen. Naast de zwart-witte basis is er een scala aan ‘nieuwe’ kleuren om mee aan de slag te gaan.  Een combinatie van verschillende tinten kobaltblauw en denim zijn trendy, maar ook rood, lila, karamel en mellow yellow zorgen voor een speelse look. Ga met je inrichting aan de slag zoals je vroeger met je blokkendoos bouwde en met je potloden kleurde: Play with it!

FOTO BOVEN - Lila verf V5.14.60 van www.Flexa.nl. Zwarte, gele en rode Nick-Knack vloerlampen van www.philips.nl. Gele Spun chair van Magis via www.secoff.nl. Doodle kleed door Paola Navone voor www.kasthall.com

Fun Factor

Zoek naar nieuwe manieren van combineren bij woonmodetrend Play It! van Perscentrum Wonen. Met zwart en wit in de basis kan je je uitleven met (accent)kleuren. Have fun! Blauw combineert mooi met blauw. Pas diverse tinten toon op toon toe, van electric blue tot donker denim. Die laatste wordt zelfs letterlijk toegepast: in de stoel en tafel uit de “Rememberme” collectie zijn oude kledingstukken verwerkt. Is jouw favoriete outfit afgedragen, maar kan je er geen afstand van doen? Je kunt er nu een meubelstuk van laten maken! De kledingstukken worden met hars in een mal geperst en zijn daarna échte gebruiksklare meubelen. Lekker gek en daardoor erg Play It!

Winter Woontrend Play It! Spelen met Interieur - Interieur Special LEES MEER.. (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

FOTO LINKS - Tapijt Alive is van www.desso.com. Behang uit de collectie Stripes Only (320450) van www.eijffinger.com. Blauwe Tip Ton stoel van www.vitra.com. Remember Me stoel en tafel gemaakt van kleding, van www.casamania.it. Polar Lamp door Dave Keune via www.newduivendrecht.com. Schaal  van Alessi via www.kookpunt.nl. Kopje van www.ferm-living.com. Witte lamp Sparcus met blauwe kabel via www.en-designshop.com. Spiegel en Kast Lerberg van Ikea. Telefoon en boeken in kast zijn privé bezit.

FOTO RECHTS - Behang, collectie Stripes Only 320450 van www.eijffinger.com. Stool A is gemaakt van beton dat met de hand genaaid is. Hoe? Met beton geïmpregneerde stof wordt gedrenkt in water en daarna kan het 8 mm dikke doek gevormd worden tot zijn uiteindelijke vorm. De grove afwerking met gekleurde stiksels maken de serie – voor zowel binnen als buiten – extra opvallend. Stool A uit de collectie Stitched Concrete van www.florian-schmid.com.

Schommelen & Spelen

Kamerbreed tapijt zorgt voor gezelligheid. Ook hier worden twee tinten blauw met elkaar gecombineerd, met donkerblauw als basiskleur en een facettendessin uitgevoerd in fel electric blue. Geometrische patronen en facetstructuren zorgen voor dynamiek en lijken écht voor beweging te zorgen. Bewegen doe je ook zelf, op de Tip Ton stoel. Het onderstel loopt  in en lichte boog waardoor je kan schommelen. Dit komt bovendien de bloedsomloop ten goede. Schommelen is gezond en spelen is leuk! Naast schommelen en spelen is sfeerlicht essentieel. De zwart-witte Polar Lamp van ontwerper Dave Keune past met zowel kleur en vorm bij Play It! Lamp Sparcus is verrassend doordat je de kleur van de lamp en het snoer zelf kunt kiezen.

Winter Woontrend Play It! Spelen met Interieur - Woontrend Color Splash LEES MEER.. (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

FOTO - Behang Squares 135 van www.ferm-living.com. Losse bank elementen in zwart, grijs en electric blue via www.en-designshop.com. Zwart bijzettafeltje Metro van Hay via www.Secoff.nl. Zwarte en blauwe Nick-Knack vloerlampen van www.philips.nl. Plaid en zwart/wit kussen 721 beide van www.ferm-living.com. Nap kussen van www.en-designshop.com. Glas is privé bezit.

Verander & Verschuif

In Nederland zijn woonruimtes beperkt en daarom is de mobiliteit en multifunctionaliteit van ons interieur belangrijk. We verlangen naar een interieur met aanpassingsvermogen. Hier spelen designers steeds beter op in. Alle informatie is tegenwoordig beschikbaar op onze laptop of iPad, dus weg met al dat papier! Maak plaats voor de nieuwe generatie bureaus die kleiner, open en transparant zijn en daardoor makkelijk verplaatsbaar en passend op elk plekje in huis. Functioneel én mooi, vooral in combinatie met de in Milaan gepresenteerde Pythagoras stoel van Sander Mulder. Ook lampen passen zich aan. De Nick-Knack LED-lamp biedt verschillende kleuren, standen en verlichting, van downlight en decoratief tot functioneel leeslicht. Zelfs de elementenbank in het Play It! interieur is flexibel. Kies jouw favoriete kleuren en bekledingsstoffen en combineer – in lijn met de woonmodetrend – diverse kleuren met elkaar. Maak de bank zo groot en breed als jij zelf wilt, want diverse opstellingen zijn mogelijk. Verander, verschuif: speel!

Winter Woontrend Play It! Spelen met Interieur - Fashion Model Woonstijl LEES MEER.. (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

FOTO LINKS - Behang uit de collectie Stripes Only 320450 van www.eijffinger.com. Waarom een nieuwe stoel kopen als je je oude exemplaar leuk kunt ‘aankleden’. Dat is het uitgangspunt van de Chair Wear collectie van Anke Bernotat & Jan Jacob Borstlap. De Hoodini is een hoody voor stoelen die je gedeeltelijk zelf over je hoofd kunt trekken. Blauwe Tip Ton stoel van www.vitra.com. Hoodini chair wear van www.bernotat.eu.

FOTO RECHTS - Behang uit de collectie Stripes Only (320450) van www.eijffinger.com. Pythagoras stoel van www.sandermulder.com>. Nick-Knack vloerlamp van www.philips.nl. Gieter en zwart schaaltje van Alessi, beide via www.kookpunt.nl. Laptoptafel Vittsjo van Ikea. Glas en boek zijn privé bezit.

Ga voor Geometrisch!

Wil je ook spelen met deze trend? Ontwerp dan zèlf een kleed met geometrisch dessin en laat het op maat maken van Asteranne tapijt. Naast blauw is rood een belangrijke accentkleur, van neonrood tot bordeaux. Speel met deze accentkleuren in het lijnenspel op kussens, plaids en kleden. Geometrische vormen zijn alomtegenwoordig! Het vloerkleed is op maat gemaakt in een ruitvorm, de bijzettafel is opvallend door zijn hoekige vormen en lamp Ray zorgt voor een subtiel lijnenspel. Met strakke lijnen op het behang en hoekige patronen op kussens wordt de strakke stijl doorgevoerd tot in de kleinste details.

Winter Woontrend Play It! Spelen met Interieur - Kleur & Interieur LEES MEER.. (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

FOTO - Behang uit de collectie Stripes Only (320450) van www.eijffinger.com. Tapijt Asteranne 50 is op maat gemaakt, van www.desso.com. Tafel van Max Lipsy, www.lipsmax.net. Dienbladen Kaleido Trays van www.hay.dk. Zwart/wit en zwart/wit/blauwe kussens van www.ferm-living.com. Gekleurde kussens met grijs via www.en-designshop.com.

Doodle & Draai

Strakke vormen en lijnen domineren, maar speel af en toe ook met ronde en ‘lossere’ vormen. Het vloerkleed van Paola Navone bijvoorbeeld, is geïnspireerd op een doodle: een klein tekeningetje of schetsje dat we spelenderwijs maken. Ben je klaar met (her)inrichten en is het woonspel bijna ten einde? Plof dan neer in de gele Spun stoel, geïnspireerd op een tol, en draai en schommel even lekker rond in je nieuwe, speelse interieur!

Winter Woontrend Play It! Spelen met Interieur - Design Special LEES MEER.. (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

FOTO - Lila verf V5.14.60 van www.Flexa.nl. Zwarte en gele en rode Nick-Knack vloerlampen van www.philips.nl. Gele Spun chair van Magis via www.secoff.nl. Zwart/wit kussentje van www.ferm-living.com. Doodle kleed van www.kasthall.com.

Gewoon Doen

Op mode- en interieurgebied is de ‘kleurtrend’ niet te stoppen. Of we nou willen of niet, er komt méér kleur in huis. En dan hebben we het niet over een geel vaasje op een witte tafel. Bij voorkeur draaien we het óm; een knalgele Volt Tafel van Reinier de Jong met daarop zwarte en witte accessoires (Kookpunt). De kleur geel is dé rode draad in dit eetkamer interieur. We zien het terug in de staande Nick-knack lamp, de Endless stoel van en-designshop, het neongele snoer van de Sparcus lamp en in het prachtige ‘look through me in silence’ behang van studio Lilesadi. Dit behang ‘inspireerde’ tot de keuze van de lila verf (V5.14.60 van Flexa) voor de halfhoge wand, want als je goed kijkt zijn de vlakjes in het behang niet alleen met geel maar ook met lila ingekleurd. De zwarte Pythagoras stoel van Sander Mulder ‘doorbreekt’ de zoete sfeer en maakt de kamer, ook door het materiaalgebruik, een stuk stoerder. In de vormgeving is ook hier weer overal de facetbelijning en geometrie te zien.

Winter Woontrend Play It! Spelen met Interieur LEES MEER.. (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

FOTO - Behang Look through me in silence van www.lilesadi.com. Volt Tafel van www.reinierdejong.com. Gele Endless chair van Dirk van der Kooij via www.en-designshop.com. Pythagoras stoel van www.sandermulder.com. Nick-Knack vloerlamp van www.philips.nl. Zwarte lamp Sparcus met gele kabel via www.en-designshop.com. Kopjes en zwarte Alessi schaaltje via www.kookpunt.nl. Witte vaas 5 van www.ferm-living.nl. Lila verf V5.14.60 van www.Flexa.nl.

Karamel & Koper

Nieuw in het interieur zijn kleuren als koper en karamel. De combinatie is verrassend warm en combineert mooi met wit en zwart. De Paper Plane fauteuil van Moroso is een prachtig ontwerp van het Engelse ontwerpersduo Doshi & Levien. Niet alleen in zijn lamp maar ook in de koperen Transcience spiegel van ontwerper David Derksen zien we hoekige en facetvormen terug. Door  warme tinten te combineren met strak witte wanden en de lichtgrijze beton look vloer ontstaat een warm maar fris.

Winter Woontrend Play It! Spelen met Interieur - Verlichting Special LEES MEER.. (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

FOTO LINKS - Witte houten jalouzie van www.luxaflex.nl. Verf van Flexa Creations kleur Fudge via www.flexa.nl. Paper Plane chair van Moroso via www.burikenburik.nl. Copper light CL16 van www.davidderksen.nl. Transcience mirror van www.davidderksen.nl. Zwart bijzettafeltje Metro van Hay via www.secoff.nl. Kaleido Trays van Hay via www.secoff.nl. Kussen via www.en-designshop.nl. Glas van Schott-Zwiesel via www.kookpunt.nl.

FOTO RECHTS - David Derksen ontwierp de Copper light CL16 gemaakt van koper in een facetvorm. De lamp is er in verschillende afmetingen. Behang Look through me in silence van www.lilesadi.com. Lamp Copper light CL16 van www.davidderksen.nl.

Play It! in 5 Stappen

1.Kleuren en materialen
Een basis in zwart en wit gecombineerd met diverse tinten blauw – van electric blue tot denim – en accenten in rood, koper, karamel, geel en lila. Kwaliteit en duurzaamheid bepalen het materiaalgebruik: beton, metaal, lichtgekleurd hout en transparant glas.
2.Vormen en dessins
Geometrisch en diagonaal! Vormen van meubelen zijn hoekig en strak. Geometrische vormen en facetbelijningen domineren. Hier en daar een ronde vorm benadrukt de speelse sfeer.
Winter Woontrend Play It! Spelen met Interieur - Vorm & Structuur Woonstijl LEES MEER.. (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)3.Meubilair
Het meubilair is multifunctioneel en speels! Tafels en stoelen van oude kleding, een schommelstoel, een stoel geïnspireerd op een tol of fiets en een stoel geprint uit een eindeloze lijn kunststof.
4.Verlichting en accessoires
Ga voor felle kleuren! Voor de sfeer is de keuze van een lamp of accessoire net zo belangrijk als het behang, de bank of de tafel. Kies voor mooi én functioneel. Kleine accessoires zoals schalen, glaswerk, kussens en plaids zijn óf geometrisch van vorm óf gedessineerd met blok- en ruitpatronen, facetvormen of strakke lijnen.
5.Textiel
Denk aan kleurrijke stoffen en behang met geometrische patronen. Een vloerkleed op maat is een ideaal middel om op een grootse manier een geometrische vorm in het interieur te brengen.

FOTO BOVEN - Behang, collectie Stripes Only 320450 van www.eijffinger.com. Lounge chair en bijzettafeltje van Max Lipsy via www.lipsmax.net. Lamp Sparcus wit met blauw kabel via www.en-designshop.com.

Styling & productie: Monique van der Reijden Fotografie: Paul Bakker Assistentie: Joyce De Haas Tekst: Monique van der Reijden & Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen Model: Merel Koene Visagie: Emma Keller Kleding: G-Star Store @ Meent Rotterdam Deze productie werd mogelijk gemaakt door: Perscentrum Wonen Met dank aan: Dutch Style Company

Google+