Woontrend Mixed Moods - Winter Interieur

Woonmodetrend Mixed Moods

Winter Interieur Ideeen

Winter Woontrend 2011-2012 Mixed Moods in Oranje, Rood en Bruine Woonaccessoires LEES MEER Interieur Ideeen ... (Foto Perscentrum Wonen, Studio Aandacht & Elle Decoration op DroomHome.nl)

Woonmodetrend Mixed Moods is opgedeeld in vier moodboards, die elk een (andere) richting aangeven in actuele kleuren, materialen en bijzonder design. “Hoe gebruik je een moodboard als uitgangspunt voor het interieur?” is de vraag die hierbij centraal staat. De vertaling van deze moods zie je binnenkort: to be continued! 

Red, Brown & Orange

FOTO BOVEN - De warme kleuren van de savanne en (woestijn)steppe vormden de inspiratiebron voor de mood “Red, Brown & Orange”. Wie aan de Afrikaanse savanne denkt, denkt aan de terracotta kleur van stoffige zandpaden, het feloranje van de brandende zon en schemerige luchten die van warm oranje naar diep robijnrood kleuren.

Vloeiende ronde vormen en natuurlijke materialen als hout en textiel maken dit tot een speelse woonsfeer. Na jaren van verstrakking zijn speelse vormen en vrolijke kleuren terug van weggeweest, ook in nieuwe collecties. Met ronde vloerkleden, felgekleurde stoelen en poefs en banken die steeds vaker weer ronder en boller zijn, in plaats van strak en vierkant. Ploffen mag! Warm textiel in breisels, borduursels & vlechtwerk, ronde vormen en vurige kleuren zijn dominant bij deze woonsfeer.

Winter Woontrend 2011-2012 Mixed Moods in Grijs, Geel en Camel Woonaccessoires LEES MEER Interieur Ideeen ... (Foto Perscentrum Wonen, Studio Aandacht & Elle Decoration op DroomHome.nl)

Camel, Grey & Yellow

FOTO BOVEN - Aandacht voor duurzaamheid en producten gemaakt van afval of gerecyclede materialen vormt de inspiratie voor de mood “Camel, Grey & Yellow”. Materialen als steen, metaal, hout en papier brengen een sobere look en vergrijsd kleurenpalet in het interieur.

Niets is wat het lijkt. Plastic (ogende) bekertjes zijn van keramiek, vazen lijken van beton maar zijn gemaakt van papierpulp en een kleed blijkt gemaakt van houten blokjes. De vervreemding zit overal. Gerecycled kunststof in citroengeel doorbreekt het ingetogen kleurenbeeld.

Winter Woontrend 2011-2012 Mixed Moods in Blauw, Groen en Paarse Woonaccessoires LEES MEER Interieur Ideeen ... (Foto perscentrum Wonen, Studio Aandacht & Elle Decoration op DroomHome.nl)

Blue, Green & Purple

FOTO BOVEN - Tijdens Inside Design Amsterdam staan de moods “Blue, Green & Purple” en “Black, White & Pink” centraal. De eerste is geïnspireerd op het kleurspectrum van water, Hollandse wolkenluchten en de verandering van beide. Kleuren die niet alleen in de natuur maar ook binnenshuis mooi bij elkaar passen.

Winter Woontrend 2011-2012 Mixed Moods in Zwart, Wit en Roze Woonaccessoires LEES MEER Interieur Ideeen ... (Foto Perscentrum Wonen, Studio Aandacht & Elle Decoration op DroomHome.nl)

Black, White & Pink

FOTO BOVEN - Unieke en ambachtelijke producten staan centraal bij de mood “Black, White & Pink”. De kunst van het ambacht komt tot uiting in unieke ontwerpen die weinig opsmuk behoeven. Wit, zwart en donkergrijs zijn hierbij sterke basiskleuren, accenten in fluor roze geven pit.

Woonmodetrend Mixed Moods van het Perscentrum Wonen kwam tot stand i.s.m. magazine ELLE Decoration en Studio Aandacht. Styling & productie: Tatjana Quax Tekst: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen Met dank aan: Dutch Style Company

Google+