Woontrend Zomer | Herenhuis Interieur 'Rust & Romantiek'

Herenhuis Interieur 'Rust & Romantiek'

Woonmodetrend - Klassieke Casa Aan De Kust

Woontrend Zomer - Herenhuis Interieur 'Rust & Romantiek' - o.a. Chaise Longue, ontwerp Edward van Vliet, Coco-Mat plaid, Kussen Designers Guild Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl LEES MEER...

Klassiek anno nu is licht, luchtig en heeft de elegance van een herenhuis aan de kust. Met een rustiek klassieke basis, neutrale kleuren als zand en crème, accenten in marine- en kobaltblauw en met materialen als walnoothout en bamboe, roept woonmodetrend Rust & Romantiek klassieke panden aan verstilde boulevards in herinnering. Robuuste eettafels en relaxfauteuils worden gecombineerd met verfijnde consoletafels en vederlichte stoffen met borduursels, nautische prints en strepen. Accessoires in glas en zilver brengen verfijning. Sla de balkondeuren open en laat die zeebries wapperen door de luchtige linnen gordijnen!

FOTO De chaise longue uit de Phoenix-collectie is een ontwerp van Edward van Vliet; erop ligt plaid Kassandra in een mix van wol en zijde, de gestreepte gordijnen zijn gemaakt van 100% linnen, alles Coco-Mat (020 4892927). Het blauw-wit gestreepte kussen is van Designers Guild via www.wva.nl. Op het dienblad van gevlochten metaal (privébezit) staat een theepot van hotelzilver via Evert Zandvliet  (06-12678989). Tegen de muur een opengewerkte porseleinen drumseat van www.antiqueexpress.com met een stuk koraal op sokkel van A.A. Knoops (0652405190). De retro radio komt uit de collectie van Roberts, via www.concerto-audio.nl .

Woontrend Zomer - Herenhuis Interieur 'Rust & Romantiek' - o.a. Studio Chair van George Smith, Stof van Ralph Lauren, Zijden Kap Lamp, Radio van Tivoli en Jane Churchill Gordijnen Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl LEES MEER...

Relax!

Met nudes en zandkleuren in de basis en marine- en kobaltblauw als kleuraccenten is de toon gezet: dit interieur straalt rust uit!

De romantische noot zit hem onder andere in rustieke elementen, rijke accessoires én stoffen: wollen plaids, gordijnen van geborduurd linnen en lampenkapjes van zijde. Een heerlijke bamboe chaise longue – die doet denken aan de luxe versie van een strandbedje – zegt het direct: ga zitten en relax! Met fijne achtergrondmuziek uit de retro radio en thee uit een antieke verzilverde theepot heb je verder even niets meer nodig. Rust romantisch!

FOTO Stof Lakai (over stoel) uit de Designs of the Time-serie van Yvan Puylaert via  www.designsofthetime.be . Studio Chair van George Smith, bekleed met Beachcomber Ticking van Ralph Lauren en het kussen van linnen van Seto van Vaughan via www.wva.nl. Op de consoletafel (privébezit): wit koraal, lapis lazuli, negentiende-eeuwse pot via A.A. Knoops (0652405190). De lamp met zijden kap via FT Agenturen (041263334), ernaast tafelradio One Frost White Atlantic Blue van Tivoli via www.concerto-audio.nl. De gordijnen met koraaldessin van stof Oceana van Jane Churchill via www.dols-co.nl.

Woontrend Zomer - Herenhuis Interieur 'Rust & Romantiek' - o.a. Antieke Lijsten met Behang Ralph Lauren en Dedag en Jane Churchill Stof Decoratie en Kersenhouten Ladenkast van FT Agenturen Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl LEES MEER...

Rustiek & Antiek

Bij woonmodetrend Rust & Romantiek combineren rustieke elementen, zoals verweerde vloeren en doorleefd meubilair, goed met antieke accessoires en meubilair van kersen-, mahonie- of walnoothout.

Een consoletafel dient als  podium voor pronkstukken als wit koraal, lapis lazuli, een prachtige schelpenverzameling en negentiende-eeuwse potten of vazen. Goud, brons en kopertinten – in zowel textiel als accessoires – zorgen voor een gevoel van luxe, net als objecten in zilver, porselein en glas. Met een lichte basis op de muur en vloer en luchtig textiel, geven ‘zware’ meubelstukken zoals een kersenhouten secretaire, antieke lijsten en een koperen lamp juist luxe en body aan het interieur.

FOTO In sommige antieke lijsten van Gehring & Heijdenrijk (020-6451566) zit divers gestreept behang uit de collectie Stripes & Plaids van Ralph Lauren via www.wva.nl. Het katoen met koraalprint is Coralli van Dedar via www.diez.nl. In het midden een lijst met stof Oceana van Jane Churchill via www.dols-co.nl. Op de leuning van de sofa een lijst met behang London Antique uit de Intaglio Wallpapers Collection van www.zoffany.com. Over de leuning de geborduurd linnen Coralline van Jane Churchill, via www.dols-co.nl. De kersenhouten ladekast met robuuste metalen grepen via FT Agenturen (041263334). Het vloerkleed is privébezit.

Woontrend Zomer - Herenhuis Interieur 'Rust & Romantiek' - o.a. George Smith Studio Chair met Bekleding van Ralph Lauren, Wit Koraal, Consoletafel en Tafelradio van Tivoli Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl LEES MEER...

De Rust Van De Kust

Naast marineblauwe kleuraccenten en wat koraalrood, zijn ook nautische prints en accessoires kenmerkend voor woonmodetrend Rust & Romantiek.

Koraaldessins en vissenprints doen het goed op zowel gordijnstoffen als kussens. Ook strepen zijn geliefd deze zomer en zien we terug in stoffering en behang: op de vloer, wand, fauteuil en bank. Schelpen, servies, spuitflessen en wit of rood koraal (al of niet op een sokkel) stallen we uit op de sitetable of in de (antieke) glazen vitrine. De zee en het strand zijn belangrijke inspiratiebronnen. Nergens anders ervaar je immers die overweldigende rust als onder water, of aan de kust.

FOTO Studio Chair van George Smith, bekleed met Beachcomber Ticking van Ralph Lauren, via www.wva.nl. Op de consoletafel (privébezit): wit koraal via A.A. Knoops (0652405190). Ernaast tafelradio One Frost White Atlantic Blue van Tivoli via www.concerto-audio.nl.

Woontrend Zomer - Herenhuis Interieur 'Rust & Romantiek' - o.a. Jane Churchill Stof, Lavino Indigo Kussen, Houten Vis, Antieke Pot en Koraal, Behang Lijsten van Ralph Lauren Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl LEES MEER...

FOTO Stof Lagoon Blue van Jane Churchill via www.dols-co.nl. Op kussen Lavinio Indigo van www.claudi.nl een decoratieve houten vis, ernaast een negentiende-eeuwse pot en een stuk koraal op sokkel, alles via A.A. Knoops (0652405190). Het behang in de lijsten zijn van Stripes & Plaids uit de collectie van Ralph Lauren via www.wva.nl.

Rust & Romantiek Interieur in 5 Stappen

1.    Kleuren
Het kleurenpalet van woonmodetrend Rust & Romantiek bestaat uit zand- en crèmekleuren met accenten in marine- en kobaltblauw. Koraalrood geeft – met mate – een pittig kleuraccent. Deze ‘kustkleuren’ worden bijgestaan door brons, koper en zilver; voor romantiek en luxe.
2.    Materialen  
Het meubilair is gemaakt van warm kersen- tot klassiek walnoot- en verweerd eikenhout: klassiek, antiek en rustiek. Luchtige (strand)stoelen en manden van gevlochten bamboe geven tegenwicht aan het ‘zwaardere’ meubilair. Gordijnen en meubelstoffen zijn bij voorkeur van linnen, katoen en bamboe.
3.    Muur & Vloer
De vloer is rustiek en doorleefd, met houten planken, parket of laminaat met verouderde look. Erop ligt een kleed, bij voorkeur met streepdessin en in zand en/of blauw tinten. De muur kan alle kanten op! Kies voor een behang met strepen, met vissen of geheel in blauw. Behang één wand met een wat luxer behang, in bijvoorbeeld goud of kopertinten.
4.    Accessoires
Kies voor antieke accessoires en pronkstukken voor luxe en romantiek: koraal, beeldjes op een sokkel, glazen stolpen, zilveren theeservies, een kristallen karaf, een bronzen lamp en porseleinen vazen geven cachet aan dit interieur. Oude houten lijsten zijn romantisch en rustiek.
5.    Textiel
Luchtige, wapperende gordijnen zijn beeldbepalend bij deze woonsfeer: kies voor linnen gordijnen met borduursels of strepen. Luxe plaids van wol en zijde geven warmte bij de frisse zeebries ’s avonds. Kussens zorgen voor comfort en hebben opvallende koraalmotieven, vissenprints of grote streeppatronen.

Woonmodetrend Rust & Romantiek kwam tot stand in samenwerking met magazine More Than Classic. Styling en fotografie: Sunna en Marc van Praag Assistent: Mick Stubbe Tekst: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen Met dank aan: Perscentrum Wonen Verkoopinformatie: www.woonmodetrends.nl

Google+