Woontrend 2011 Zomer | Interieurs Vorm & Structuur

Interieur Trend Vorm & Structuur

Kleurrijk Artistiek Interieur

Image

Trendy interieurs zijn deze zomer kunstzinnig en kleurrijk. Vormen van meubelen en woonaccessoires worden kunstzinniger en opvallend is het gebruik van grovere structuren en vrolijke kleuraccenten. De zomerse trendkleuren rood, terra, oranje en grasgroen zijn hot en beeldbepalend bij woonmodetrend Vorm & Structuur.

Deze woonsfeer komt goed tot zijn recht in huizen die afwijken van de standaard. Denk aan lofts, oude fabrieken, een omgebouwde school, kerk of atelier. Deze in bestaande architectuur gebouwde huizen hebben binnen vaak een ‘buitenmuur’ van baksteen of een industriële vloer van beton.

Bij woonmodetrend Vorm & Structuur staan opvallende vormen, structuren en echte designkunst centraal: handgemaakt door een aanstormend talent of door jezelf. Laat je inspiratie de vrije loop en leef, slaap, speel, rust, werk, eet en kook erop los!

Image

FOTO Sidedetable Obi 6 van Roderick Vos voor Linteloo, krukje Cesar van Rodolfo Dordoni voor Minotti en rode poef van Anne-Claire Petit via www.covanderhorst.nl. Schaal Atlantis van Rodericht Vos voor Koninklijke Tichelaar via www.strandwest.nl. Rode opklaptafeltje van Alexander Seifried voor Richard Lampert, erover een theedoek van Claire Vos voor Functionals. Poef Magnas uit de Gan-collectie van Gandia Blasco. Alles via www.design020.nl.

Design Al Dente

Met een beetje fantasie is in de ene stoel een lasagneblad te herkennen, lijkt een andere omwikkeld met spaghetti en oogt een aardewerken schaal als pizzadeegbolletjes. Design dat doet denken aan de Italiaanse keuken!

Deze keuken zit tevens vol verrassingen. Populair is de industriële look met veel losse elementen zoals een vrijstaande spoelbak of koelkast. Een gevoel van huiselijkheid ontstaat door het gebruik van ouderwets geblokte tegels op de vloer, gezellige geruite tafelkleden, houten werkbladen en simpele (houten) keukenstoelen.

Er wordt in dit interieur gespeeld met formaten die afwijken van de standaard: de wasbak is extra diep, de opbergkast extra groot, de eettafel grof en het kookeiland groots, met als eyecatcher één grote opvallende lamp óf een verzameling van kleine verfijnde lampjes. Zie het interieur als een gerecht: de juiste ingrediënten zorgen samen voor een smaakvol geheel. Woon smakelijk!

Image

FOTO Loop Chair van www.sophiedevocht.com. Stoel Pip-e van Philippe Starck voor Driade; sidetable Annex van Gijs Papavoine voor Montis, viawww.design020.nl. De waxinelichthouder van Tord Boontje voor Artecnica; de raamdecoraties van Esther Derkx, via www.strandwest.nl.

Slierten & Lussen

Er wordt in dit interieur gespeeld met afmetingen en vormen die uit verhouding zijn.

De Loop Chair van de jonge ontwerpster Sophie de Vocht is de echte blikvanger in dit kunstzinnige interieur. Je kunt het op het eerste gezicht niet direct zien, maar het getufte object is een kruising tussen een kleed, daybed en zitmeubel! Je kunt er dus alle kanten mee op en los in de ruimte is het een prachtig kunstwerk, net als de Cloud Stool van designstudio Joon & Jung. Het wolkendek inspireerde tot deze wolk van een kruk, gemaakt uit dikke slierten textiel. Geïnspireerd door de slierten en lussen in het design maken we vervolgens zelf spaghetti om van te smullen.

Image

FOTO Krukje Cloud Stool van designstudio Joon & Jung, www.joonjung.com.

Tafeltje Dekje

Een simpele keukentafel is praktisch en makkelijk in onderhoud. Geïnspireerd op de Italiaanse levensstijl komt het geblokte tafelkleed bij elke maaltijd tevoorschijn.

Kleurrijk kunststof design servies wordt gecombineerd met het tweedehands servies van oma. De houten keukenstoel, bij voorkeur met spijlen, maakt zijn comeback in ons interieur; simpel en stapelbaar, makkelijk te combineren en eenvoudig in onderhoud dus geschikt voor elk interieur.

De tafellamp is, in de vorm van een enorme koksmuts, wat minder ingetogen maar doet in ieder geval voldoende gespreksstof oplaaien en laat er geen misverstand over bestaan: we zitten in de keuken! Schuif gezellig aan: Buon appetito!

Image

FOTO Koksmutslamp Vapeur van Inga Sempé voor Moustache; kommetjes van Ineke Hans voor Royal VKB; magneetset, opschrijfboekje en geblokte tafelkleed (van rol), alles via www.strandwest.nl. Opbergsysteem Utensilo van Dorothee Beckers stamt uit 1967 maar werd door het Vitra Design Museum nieuw leven in geblazen, via www.design020.nl.

Design Incognito

Bij woonmodetrend Vorm & Structuur gaat design incognito.

Dat de Loop Chair van Sophie de Vocht een stoel is, is vooral uit de naam af te leiden. Het kleed Mangas (‘mouwen’) doet zich voor als XXL mouw van een gebreide trui. Ook de staande houten kapstok is niet direct als zodanig herkenbaar en lijkt veel te kunstzinnig om als functionele ‘jashanger’ te dienen. Groene kratten overstijgen de opbergfunctie, letterlijk en figuurlijk, en vormen samen een muur: de roomdivider anno 2011, in trendkleur groen. Kunstzinnig en hip!

Image

FOTO Kleed Mangas uit de Gan-collectie van Gandia Blasco via www.design020.nl. XL-mikado van Swah (Store without a home). Staande kapstok uit de collectie van Established&Sons, via www.strandwest.nl.

Vorm & Structuur in 5 stappen

1.    Kleuren & Materialen
Combineer rood, oranje en grasgroen met koele kleuren als (metallic) grijs, antraciet, wit en zwart. Met steen en beton in de basis (muur & vloer) en metaal, glas en wol in meubilair en accessoires (stoelen, tafels, servies en kleden of plaids) creëer je een industriële maar kleurrijke look, met ruimte voor kunstzinnige objecten.
2.    Accessoires
Stop met het tot in de perfectie stylen van je interieur. Het nieuwe perfect is imperfect! Decoreer met accessoires die kleurrijk en gedessineerd zijn. Een paar grofgebreide kussens maken het een stuk makkelijker neerploffen op die witte bank. Breng kunst – in de breedste zin van het woord – in het interieur: dit hoeft niet altijd duur te zijn. Lijst een mooie oude poster in of fotografeer een tekening van je kind en laat deze op een aluminium plaat vereeuwigen.
3.    Muur
Heb je een huurhuis maar wil je wel een bakstenen muur? Geen probleem, er zijn tegenwoordig prachtige look-a-like behangcollecties waarmee het lijkt of je muur van baksteen, sloophout of leer is gemaakt!
4.    Vloer
Koop een groot en kleurrijk kleed voor op de gladde vloer, voor meer warmte en comfort. Laat mooi tapijt op maat snijden zodat deze precies is afgestemd op de betreffende ruimte. Kies voor een uitgesproken kleed – qua kleur en/of structuur – dat extra opvalt op bijvoorbeeld een gietvloer, met bijvoorbeeld grote lussen of een grof geknoopt kleed.
5.    Textiel
Kleden, kussens en plaids brengen warmte in het industriële interieur. Ze zijn rijk aan kleur en structuur en zorgen voor een vrolijke noot.

Woonmodetrend Vorm & Structuur kwam tot stand in samenwerking met magazine Eigen Huis & Interieur. Styling, productie & fotografie: Floor Knaapen Productie assistentie: Anne Sophie Markus, Armando Ello Tekst: Monique van der Reijden Met dank aan: Perscentrum Wonen Verkoopinformatie: www.woonmodetrends.nl

Google+