Woontrend Fabulous Fifties | Mode & Interieur Trends

Woonmodetrend Fabulous Fifties!

Jackie Kennedy Mode & Retro Interieur Trends

Woonmodetrend Fabulous Fifties - Polspotten Vintage Salontafel, Notenhout Stoel & Metalen Poef, Taft Kussens op Sofa en Silk Tapijt LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

De verfijning en elegantie van de jaren vijftig zijn van grote invloed op nieuwe mode- en interieurtrends. Woonmodetrend Fabulous Fifties roept de optimistische sfeer van Hollywoods Golden Years op: een luxe penthouse of glamour bungalow, met slank en gestoffeerd meubilair, kussens van satijn en zijde en accessoires in glas, zilver en kristal. Oudroze en vergrijsd turquoise zorgen voor een vrouwelijke touch. Verfijnde details, sculpturale vormen en klassieke patronen maken het tot een interieur waar Jackie Kennedy goed zou kunnen vertoeven!

FOTO BOVEN - Stoel uit notenhout en leer van de Deen Finn Juhl via Bon&Co, Rotterdam. Vintage salontafeltje van Paul McCobb via www.bloomberry.eu. Metalen poef/tafeltje, gouden appel, snoer carneolen en bruine zijden kussens, allemaal van www.polspotten.com. Links naast de haard een opaline glazen vaas van www.mennokroon.nl.  Op de bank stof Lorca en het achterste kussen uit acqua taft met sierkoord van www.nilshomestore.nl. Het voorste kussen met knoop van www.covanderhorst.nl. Kop en schotel Marie Daáge van www.fleurdelys.nl. Tapijt Dynasty Silk van www.ebru.nl.

Woonmodetrend Fabulous Fifties - Taft Zijden Gordijn, Schemerlamp met Linnen Kap en Chanel Tas LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Retro Glamour

Er is in het interieur een revival van de typische jaren vijftig stijl gaande. We zien het ook in de mode en de media: de fabulous fifties zijn terug, in een nieuw jasje! Inspiratie voor de woonsfeer Fabulous Fifties vinden we onder andere in de Amerikaanse luxe bungalows van die tijd, en stijlicoon Jacqueline Kennedy die destijds het Witte Huis opnieuw inrichtte. Terwijl de Amerikaanse economie bloeide en nieuwe idealen ontstonden, werd de modernistische vormgeving geaccepteerd en droomhuizen gebouwd. Bungalows met grote raampartijen, een leistenen haard, een natuurstenen vloer met weelderig tapijt en een keukenbar. Ook technische ontwikkelingen floreerden, met de komst van de televisie en de evolutie van de auto. Een penthouse in Amsterdam, ontworpen door Osiris Hertman, ademt iets van die fifties sfeer en glamour die ons opnieuw inspireert. Met veel glas, natuursteen en luxe stoffering is dit appartement een goede mix van retro glamour en moderne mogelijkheden. Want stijl en high tech gaan ook nu uitstekend samen!

FOTO BOVEN - Tafeltje Scott van www.lafibule.fr via T.D.F. bv (Zoetermeer). Schemerlamp en linnen kap van Pieter Adam via www.lumiereverlichting.nl. Kristallen bol en perspex obelisk van www.empelcollections.com. Vintage Chanel tas van Droomfabriek, T 020-6200760. Gordijn uit zijden taft met velours dessin: Coquette van Skeyne via www.bartbrugman.com. Kussen met zwarte bies en kussen met wit biesje van www.nilshomestore.nl. Stalen dienblad van www.rvodesign.com. Zilvergrijs carpet Dynasty Silk van www.ebru.nl.

Woonmodetrend Fabulous Fifties - Jackie Kennedy Stijl Slaapkamer met Bed en Kast van Orisis Hertman, Satijnen Kussens & Mohair Plaid, Bergkristal Schemerlamp met Satijnen Kap LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Zilveren kast en bed zijn unieke ontwerpen van Osiris Hertman. Stoeltje Kay van www.lafibule.fr via T.D.F. bv (Zoetermeer). Blauw satijnen kussen van www.collectievanschijndel.nl. Schemerlamp Arkansas met voet uit bergkristal en satijnen kap van www.empelcollections.com. Verzilverde doos en kristallen tumbler glas van www.fleurdelys.nl. Tafeltje met zwart glazen blad van www.covanderhorst.nl.  Vaas/wijnkoeler uit gepolijst staal van www.rvodesign.com. Zijden orchidee takken van www.mennokroon.nl. Goudkleurige armband van TOV Essentials en vintage parelsnoer van Droomfabriek, T 020-6200760. Op het bed een turquoise sprei en mohair plaid; op de vloer een roze satijnen kussen; alles van www.nilshomestore.nl. Het bovenste kussen met ruit en trimming Osborne&Little en gordijnen via www.wva.nl.

Domaine Des Dames

De perfectie en glamour van Hollywood klassiekers staat centraal, niet alleen qua interieur maar qua totaal stijlgevoel. Iconen zoals Grace Kelly, Audrey Hepburn en Jackie Kennedy herleven.

Of we nu werken, relaxen, eten of slapen: bij woonmodetrend Fabulous Fifties gaat het gepaard met luxe, glamour en comfort! Een kleurpalet van bruin en camel in de basis, gecombineerd met de accentkleuren oudroze en turquoise, zorgen voor de retro stijl. Meubilair met sculpturale vormen, subtiele patronen en luxe stoffen zoals satijn, zijde, fluweel en tweed geven die karakteristieke vrouwelijkheid en verfijning. Een oorfauteuil mag niet ontbreken: deze is in het fifties interieur wat de kokerrok is in de mode!

Woonmodetrend Fabulous Fifties - Designers Guild Bloem Behang, Bonaparte Tapijt, Ruud van Oosterhout Vaas voor Royal Leerdam LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Oorfauteuil Jackson van Marie’s Corner via www.loggerewilpower.com. Hoogglans tafeltje King van www.lafibule.fr via T.D.F. bv (Zoetermeer). Schemerlampvoet en zijden kap van Vaughan via www.wva.nl. Roze kristallen bolvaas van Ruud van Oosterhout voor Royal Leerdam via www.rvodesign.com. Theepot en kop en schotel van Coquet via www.m-e-k.nl. Poef Bellissimo van Metropole Collectie Baan via www.elementsofinterior.nl. Tweed plaid van www.covanderhorst.nl.   Kussens uit kussenatelier www.collectievanschijndel.nl. Gebloemde stof Rue des St.Pères van Sonia Rykiel Maison en licht blauwe stof Djebel van Lelièvre via www.bartbrugman.com. Behang Watelet uit Nabucco collectie van www.designersguild.com. Roomwit tapijt Bonaparte Montana van www.bonapartetapijt.nl.

Woonmodetrend Fabulous Fifties - Zwart Glazen Blad Tafel met Vintage Opaline Vaas LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)FOTO - Tafeltje Karl met zwart glazen blad van www.lafibule.fr via T.D.F. bv (Zoetermeer). Vintage vaasje uit opaline glas van Droomfabriek, T 020-6200760.

À la Chanel

Beige, greige, roze en turquoise geven, gecombineerd met wit en zwart, dat typische Chanel-gevoel. Net als Chanel in het begin en midden van de twintigste eeuw, draait de woonsfeer Fabulous Fifties om pasvorm en comfort. Het interieur zit als een tweed mantelpakje op maat!

Pied-de-poule patronen – een geweven motief en typisch jaren vijftig – versterken de associatie met Chanel en zien we terug in meubelstoffen.

In het fifties interieur geeft de toepassing van Ton sur Ton een weelderig effect. Gordijnstoffen worden gecombineerd met behang, tapijt en accessoires in ongeveer dezelfde tinten. Durf en doseer, overdaad schaadt! Accenten in zwart maken een styling in turquoise of roze minder zoet.

Woonmodetrend Fabulous Fifties - Fauteuil Coco, Parade Tapijt, Wedgwood Kop en Schotel en Modefoto's uit 1951 LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Fauteuil Coco van Dièz, via www.nilshomestore.nl. Kussen met velours ruche en geplisseerde lampenkap van www.dols-co.nl. Tafeltje Karl van www.lafibule.fr via T.D.F. bv (Zoetermeer). Schemerlamp van Vaughan via www.wva.nl.  Modefoto’s uit 1951 van Horst P. Horst, ingelijst door lijstenmakerij www.de-galerij.nl. Zwart-wit kop en schotel Wedgwood via www.m-e-k.nl.  Kamerbreed tapijt Parade Finesse, kleur bamboe van www.paradetapijt.nl.

Woonmodetrend Fabulous Fifties - Vinyl Wandbekleding, Jaren 50 Damesbureau, Taft Gordijnen en Bladzilver en Brons Schemerlamp LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Amerikaans damesbureautje uit jaren vijftig, door Paul McCobb van www.bloomberry.eu. Stoel door Ruud van Oosterhout voor Bruut, bekleed met zijden velours, via www.rvodesign.com. Vinyl wandbekleding Bella Nappa, gelast in patroon Diamond, via www.vivavinyl.nl. Gordijn uit acetaat taft van www.dols-co.nl. Schemerlamp van www.lumiereverlichting.nl, bladzilver en brons. Doos uit Tujahout vanm www.empelcollections.com. Houten tray met shagreen van www.scapanederland.nl.   Koraalrood collier met lint van www.campsencamps.nl. Leren autohandschoenen en sjaal van www.roeckl.com. Portefeuille van www.toscablu.com. Carpet Satin van www.nilshomestore.nl.

Fabulous Design

Het damesbureau, een statement schemerlamp en luxe stoffen zijn de smaakmakers voor de karakteristieke jaren vijftig look. Daarnaast is design uit de jaren vijftig (opnieuw) actueel; succesvolle ontwerpen worden weer in productie genomen.

Een notenhouten stoel met tabs toelopende pootjes en zacht lederen bekleding, een klein verfijnd turquoise bankje met hoge gecapitonneerde leuningen en een notenhouten bijzettafeltje zijn voorbeelden van succesvol fifties design van de Deense Finn Juhl. Zijn ontwerpen winnen aan populariteit en worden daarom nu, zestig jaar later, werderom in productie genomen. Want we verlangen niet alleen naar de sfeer en stijl, maar ook naar het design uit de fabulous fifties!

Woonmodetrend Fabulous Fifties - Jaren 50 Bankje en Tafel Opnieuw in Produktie, Vintage Vaas, Parelsnoer en Chanel Tasje en Pieter Adam Schemerlamp - Mode Ontwerpers met Home Wooncollectie LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Bankje Poeten en Eye Table van Finn Juhl uit jaren 40/50, nu opnieuw in productie, via www.bonco.nl. Schemerlamp van Pieter Adam via www.lumiereverlichting.nl. Vintage vaas uit roze opaline glas van www.mennokroon.nl. Verzilverde doos, kop en schotel Marie Daáge bijwww.fleurdelys.nl. Vintage parelsnoer en vintage Chanel tasje van Droomfabriek, T 020-6200760. Langwerpig kussen met franje van www.covanderhorst.nl.

Fabulous Fifties in 5 Stappen

1.    Kleuren
De zachte, vergrijsde kleuren oudroze en turquoise zijn kenmerkend voor Fabulous Fifties. Deze stijlvolle tinten combineren mooi met bruin en camel in de basis. Zwarte details geven het Chanel-gevoel!
2.    Materialen 
Glamour, luxe en elegantie worden benadrukt in de materiaalkeuze van deze woonsfeer. Luxe stoffen als zijde, satijn, fluweel, soepel leer en tweed voor gordijnen en meubilair. Natuursteen (marmer) of zacht kamerbreed tapijt op de vloer. Een tafel van notenhout en accessoires in glas, zilver, kristal en parelmoer.
3.    Vormen
Ronde en sculpturale vormen in bijvoorbeeld damesfauteuils en kleine retro bankjes verwijzen naar de jaren vijftig. Slanke, tabs toelopende pootjes versterken dit.
4.    Accessoires
Leef je uit met accessoires en haal luxe objecten tevoorschijn! Een kristallen bol, servies met een (retro) print, glanzende vazen en schalen van glas, zilver of parelmoer, tafellampen met gestoffeerde  (linnen) kap of bronzen voet en ingelijste klassieke prenten. Verfijnd en Retro zijn de kernwoorden!
5.    Textiel
Ook voor textiel geldt dat glamour en luxe leidend zijn. Een zacht tapijt op de vloer is hierin beeldbepalend. Glanzende gordijnen, al of niet met bloempatroon en embrasses, zorgen voor veel sfeer. Kussens – afgewerkt met kant of ruches – mogen niet ontbreken op de vloer, bank of damesfauteuil.

Woonmodetrend Fabulous Fifties kwam tot stand in samenwerking met magazine More Than Classic. Styling & productie: Marianne van Dodewaard - Fotografie: Dennis Brandsma - Model: Florence, De Boekers - Visagie: Jeannette van Bennekum - Tekst: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen - Met dank aan: Studio Osiris Hertman (locatie), Dutch Style Company - Verkoopinformatie: www.woonmodetrends.nl

Google+