Zomer Woontrend 2013 | Cirque d'Interieur - Show Interieur

Zomer Woontrend Cirque d'Interieur

Showtime Interieur met Pastel Kleuren

Zomer Woontrend 2013 - Cirque d'Interieur - Show Interieur in Pastel Kleuren - Scholten & Baijings Gelderland Bank en Bijzettafels - MEER ... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)
Nieuw voor thuis is de inspiratie vanuit de magische wereld van het circus. Voor veel ontwerpers is deze wonderlijke wereld een bron van inspiratie. Geef je interieur een flinke oppepper met een clownesk accent!

Dit interieur van de toekomst blinkt uit in verrassende vormen, grafische patronen en een vrolijk kleurpalet, van pastel tot fluo. Of gaat woonmodetrend Cirque d’Interieur een stukje verder, en gaan we op zoek naar een nieuwe invulling van ons huis? We verlangen steeds meer naar een gevoelsmatig thuis, niet alleen een functioneel huis. Dit bereiken we met meer ruimtelijkheid, comfort, zachte materialen, meer vrolijkheid met afwisseling van kleuren, én grappige accessoires en dessins die een applaus waard zijn. Ladies en gentleman, it’s showtime! Met trots presenteren wij de topacts van Cirque d’Interieur!

FOTO BOVEN - Bank 7670 Yves van Scholten & Baijings voor Gelderland. Ervoor bijzettafels Colour-Wood van Scholten & Baijings voor Karimoku New standard Japan, beide via Strand West. Fauteuil Rift van Patricia Urquiola voor Moroso via Edha. Van Bertjan Pot is hanglamp Disco-dome voor DHPH. Op de bank twee portretkussens via Options! en kussen Canevas van Gan Rugs via Mobilia Woonstudio. Op tafel een mintgroene en gele fles van Foekje Fleur en Star Vase van Lenneke Wispelwey, alles Store Without a Home. De Zwart-witte Geometric Cups en het behang Harlequin Mint zijn van Ferm Living via Hoplakee. Cirkel geverfd met kleur Tweeling van Histor. Trap gemaakt door Fiction Factory. Zwartwitte Knot Lamp van Annebet Philips. Broek, jasje en blouse via First of August. Sleehakken van United Nude.

Zomer Woontrend 2013 - Cirque d'Interieur - Show Interieur in Pastel Kleuren - Hanglamp Downstairs, Ontwerp Bertjan Pot - MEER ... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Entertainment at Home

Iedereen heeft wel eens een circusvoorstelling meegemaakt; van de circustent op het dorpsplein tot de indrukwekkende show van cirque du soleil. Het is één grote beleving met een traan en een lach. De clowns, acrobaten, dieren, muziek, lichtjes, kostuums, de bolle buik en hoge hoed van de circusdirecteur en de prachtige arena maken het tot een bruisend event. Je bent even weg uit de sleur van het dagelijks leven. Vertaal deze situatie naar jouw interieur en je hebt een thuis waar je wordt vermaakt door prachtige objecten, kleuren en accessoires. Zorg zelf voor een entertaining home, weg van de stress en meer genieten!

FOTO BOVEN - Hanglamp Downstairs van Bertjan Pot voor DHPH. Verkrijgbaar met vier, zes, acht, tien of twaalf steps. Poef Rest van Muuto via Mobilia Woonstudio. Kussens met fluorescerende gezichten van Inamatt voor Options. Het tegelklokje en de minikas met cactus van René Barba voor Serax via Store Without a Home.

Zomer Woontrend 2013 - Cirque d'Interieur - Show Interieur in Pastel Kleuren - Fiction Factory Trap & Hay Dozen Box Box - MEER ... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Hollandse Topact

In de internationale piste van design zijn het de Nederlanders die de aandacht opeisen met een nieuwe signatuur van ontwerpen. Scholten & Baijings zijn een topact als het gaat om de toepassing van kleuren en dessins; van de nieuwe ‘pastellen’ tot het gebruik van fluotinten en kleurverloop tot grafische patronen. Hun optredens bij musea, grote merken als Pastoe, Hay, Makkum, Gelderland en BMW-Mini zijn indrukwekkend. Mede omdat ze verder gaan in hun onderzoek en conceptontwikkeling dan menig ontwerper. Ze jongleren met vormen en kleuren en maken van een theedoek een ‘item’. Zo zetten ze de perceptie van wat een dekbed, auto of kast is – of moet zijn – op zijn kop, zoals het echte designacrobaten betaamt.

FOTO BOVEN - De trap is gemaakt door Fiction Factory. Erop staan dozen Box Box van Hay via Mobilia Woonstudio. Jurk en pumps uit de Tarnished Beauty-collectie van Jan Taminiau.

Zomer Woontrend 2013 - Cirque d'Interieur - Show Interieur in Pastel Kleuren - Pastoe Kast Scholten & Baijings - MEER ... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Vormenparade

Bij het zien van hanglamp ‘Downstairs’ van ontwerper Bert Jan Pot ben je even de kluts kwijt: is het een trap of een lamp? Het object maakt de ruimte verrassend en dat maakt het zo vermakelijk. Minder formeel en meer vermaak: dat is het ideale Cirque d’Interieur! Een kamer minder serieus en met wat humor inrichten betekent vaak een verademing voor de sfeer. De trap ‘Staat’ draagt aan deze sfeer bij.  Deze ‘minitribune’ is een prachtig staaltje acrobatiek in huis en perfect in balans. Gebruik ‘m als podium voor allerlei pronkstukken, die elke dag mogen optreden in jouw interieur!

FOTO BOVEN - Kast Shift van Scholten & Baijings voor Pastoe via Mobilia Woonstudio. Erin, van onder naar boven: theedoeken van Mae Engelgeer, twee Triangle-theedoeken van Ferm Living, twee theedoeken van Hay in roze en rood, alles van Options! via Mobilia Woonstudio. De potten met portretten zijn van Fornasetti via Edha. Vijfdelige vazenset Spectra van Cecilie Manz voor Holmegaard via The Frozen Fountain. De zwart-witte plaid van Mae Engelgeer via Restored. De zeshoek is geverfd in kleur Koester en driehoek in kleur Milkshake, van Histor.

Zomer Woontrend 2013 - Cirque d'Interieur - Show Interieur in Pastel Kleuren - Wishbone Stoel Hans J. Wegner - Design MEER ... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Choreografie van het interieur

Geen optreden zonder choreograaf, geen ontwerp zonder creatieve designer en geen entertaining interieur zonder bewoners die nadenken over de sfeer. In de choreografie van het interieur dansen we met design! Denk daarbij na over de beleving van de ruimte: welk gevoel wil je oproepen? Romantisch of juist stoer, klassiek, nostalgisch, folkloristisch of kunstzinnig? Met de juiste trucs kom je tot een goede presentatie, en textiel does the trick! Textielontwerpster Mae Engelgeer voelt dit goed aan met grafische en romantische ontwerpen. Ze toont dat zachte materialen dé showpieces van het interieur kunnen zijn. De kast ‘Shift’ van Pastoe is tijdloos qua vorm en spannend door de neon kleur. Net als zijn voorgangers – meubelmerk Pastoe viert dit jaar haar 100-jarig bestaan –  draagt de kast bij aan élk decor in huis. Het strakke opbergmeubel is functioneel en een smaakmaker door het kleurverloop in de fronts. Graag een staande ovatie voor deze geslaagde dans met design!

FOTO BOVEN - Twee variaties op de Wishbone-stoel CH24 van Hans J. Wegner voor Carl Hansen: in hout via Mobilia Woonstudio en in roze via Edha. Op de vloer vier Geometry Tin Boxes met wybermotief en twee Spire Tin Boxes, van Ferm Living via Kolk & Kolk en Options! Letterlamp en Neon Art zijn van Seletti. De bijbehorende trafo met schakelaar voor 3, 12 of 16 letters. Muurverf Mild Red Terra uit de Purecollectie van Flexa.

Zomer Woontrend 2013 - Cirque d'Interieur - Show Interieur in Pastel Kleuren - Studio Job Bord Tragicomedy & Button - Design MEER ... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Kleurdroom

Met kleur in huis maak je het interieur persoonlijk en – indien gewenst – uitzonderlijk. Het toont de smaak, fantasie en inspiratie van de bewoners. Zalm en lila gaan goed samen in de nieuwe woonmode! Combineer deze tinten met zwart-wit en grafische patronen zoals driehoeken, wyberdessins, circels en strepen. Op die manier zijn rozetinten niet tuttig, maar strak en stoer.

FOTO BOVEN - Bord Tragicomedy en bord Button van Studio Job en metalen dienblad Kaleido van Clara von Zweigbergk voor Hay, beide via The Frozen Fountain. Houten lepels met rubberen coating van Restored. Roze mes van Pure Komach i 2; Multicolor theedoek van Mae Engelgeer, beide Options!

Zomer Woontrend 2013 - Cirque d'Interieur - Show Interieur in Pastel Kleuren - M&P Cazzaniga Tafel Steel & About a Chair Stoel van Hee Welling voor Hay - Design MEER ... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Showpieces

Met kleine details maak je een interieur écht af. Aandacht dus voor een pollepel met gekleurde steel, theedoek met grafisch dessin, een tray in pasteltinten en bordjes met een reliëf van een clownsmasker. Speelse items met humor die je in een strakke styling presenteert, voor een geslaagde show. Het bord van Studio Job is opvallend door de grappige grotesken. Het speelse servies van Maarten Baas is geïnspireerd op sprookjes en krijgt gepresenteerd op tafel een podium met stapelingen en speelse opstellingen. Een servies? Nee joh, het is een show!

FOTO BOVEN - Tafel Steel door M&P Cazzaniga voor MDF Italia; stoel About A Chair van Hee Welling voor Hay, beide Mobilia Woonstudio. Op tafel servies Haphazard Harmony van Maarten Baas voor DHPH: koffiepot, olie-en-azijnset, suikerpot, kopje, schotel, borden, dienblad, eierdopje, peper-en-zoutstel, kandelaar. Taartstolp Cake of Peace 05 van Studio Job via The Frozen Fountain. Houten lepels van Restored. Roze mes van Pure Komach i 2 via Options!. Achtergrond: stof Blur van Innofa van Marc Thorpe voor de Blurbank van Moroso. Beige kabeltrui, bloesje met strik, witte discobroek via American Apparel.

Zomer Woontrend 2013 - Cirque d'Interieur - Show Interieur in Pastel Kleuren - Lounge Chair van Charles & Ray Eames in Taupe Kleur via Vitra - Design MEER ... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Lounge Chair van Charles en Ray Eames in limited edition-kleur taupe, incl. poef van Mobilia Woonstudio via Vitra. Bijzettafel Tor van Lambie & Van Hengel voor Montis, hond als kattenkrabpaal door Erik Stehmann, beide via The Frozen Fountain. Keramische flessen van Foekje Fleur via Store Without a Home. Hanglamp Bella Vista van Seletti. Wand behangen met Harlequin Mint van Ferm Living via Hoplakee. Jurk uit de Boss Black -collectie van Hugo Boss.

Woonmodetrend Cirque d’Interieur van Perscentrum Wonen kwam tot stand i.s.m. magazine Eigen Huis & Interieur.
Productie, styling & fotografie: Floor Knaapen, Coproductie: Annemarijn Hoorens, Assistent: Julie Oosterwege, Visagie: Aga Urbanowicz, Model: Marleen @ Future Faces, Tekst: Monique van der Reijden & Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen, Met dank aan: Dutch Style Company


Google+