Zomer Woontrend 2013 | Eurasian - Oost & West Interieur Mix!

Woontrend Eurasian ~ Werelds Wonen

Oost & West Interieur Mix

Woontrend 2013 Eurasian - Werelds Wonen in een Interieur Mix van Oost & West - Clip Chair van Moooi - MEER... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Het Verre Oosten is van grote invloed op het Westen, en andersom. Dit zien we in het hedendaagse interieurbeeld terug: woonmodetrend Eurasian is daar een voorbeeld van. Origami-achtige vormen, indigo blauw gecombineerd met porseleinwit, bloesemroze en matzwart, kimono-achtige stoffen, ikat patronen en all-over prints van bloesems en vogels op glanzend satijn en zijde zijn kenmerkend voor de “Eurasian” style. De versmelting tussen Oost en West resulteert in een multiculturele interieurmix. Op reis naar Thailand of China? Nee joh, we halen het in huis. Werelds wonen!

FOTO BOVEN - Clip Chair van Moooi. Tafel van Living Divani. Lamp Ona van Ay Illuminate. Tegels van gewalst staalplaat via Noort Interieur. Magnoliaboom en pot van Passa Flor. Geurkaars van Monton Brown. Bodylotion, tube en pot van L’Occitane via Babasu. Waterfles met glas van Bijde Dames. Handdoeken van Bandit Queen, net als Kimono; alles via Marijke van Nunen Interieur. Gele handdoek en ballerina’s van Babassu.

Woontrend 2013 Eurasian - Werelds Wonen in een Interieur Mix van Oost & West - Nobilis Bank, Diez Fauteuil & Designers Guild Stoffen - MEER... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Asia Mania

Niet alleen in het interieur, maar ook in mode en muziek zien we de invloed van Azië op het Westen. Steden als Hongkong, Seoel, Sjanghai en Tokio zijn de nieuwe mode metropolen. De Gangnam style beheerst de muziekwereld en de Asia Mania dringt ook in het interieur door, in kleuren, patronen, materialen en vormen. Met glanzende stoffen, bloesemdessins, drakenprints, indigo blauw met matzwart en geknoopte, gevlochten en gevouwen vormen ontmoeten Azië en Europa elkaar in een Eurasian interieur.

FOTO BOVEN - Fauteuil Lola van Diez, bekleed met stof Why van Dedar via Mi Casa Interieurs. Driezitsbank Ghost 12 van Gervasoni via Byotten. Lamp Costanza XL van Luceplan via Noort Interieur. Bank Spnini bekleed met stof Ikat motief Zinda en stof Dorémi van Nobilis via Wilhelmine van Aerssen. Geknoopte stoel van Rik ten Velden via De Klare Lijn. Achter de bank een stalen frame van Noort Interieur met litho van Bram van Velde via Kunsthandel Ridderplaat. Stof van gebreid papier van Woodnotes via Noort Interieur. Plaid en vloerkleden van Marijke van Nunen Interieur. Kussens met stoffen van Designers Guild via Wilhelmine van Aerssen en Fontainebleu via Loggere Wilpower. Tafel Here My Dear van Noort Interieur. Antieke Chinese tafel en theepot van Alexander van de Ven. Vaas van Passa Flor en vitrage van Fischbacher.

Woontrend 2013 Eurasian - Werelds Wonen in een Interieur Mix van Oost & West - Mobach Vaas, Bentoboxen, Japanse Theepot & Schaaltjes - MEER... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Zwarte accenten in combinatie met wit en blauw geven een oriëntaals karakter

FOTO RECHTS - Bentoboxen ingepakt in gekleurde stof Crêpe. De Lin Démesuré van Dominique Kieffer via Loggere Wilpower. Theepot en schaaltjes van Mud via Van Manen aan Tafel. Eetstokjes van Roppongi. Shawl van Isabel Marant via Mayke.

FOTO LINKS - Roze brem, bloesem en anjers in een vaas van Mobach. Met de hand geknoopt tasje van Roppongi. Lamp Ona van Ay Illuminate, gemaakt van gebreid papier.

China Style

De modern-klassieke woonmodetrend Eurasian is ingetogen door het rustige kleurenpalet waarin blauwtinten de boventoon voeren. Vooral inkt en indigo blauw zijn aanwezig. Laatstgenoemde wordt in China al eeuwenlang als kleurstof gebruikt. Gecombineerd met porseleinwit, gitzwart en chocoladebruin is er een stevige basis met Chinese twist. Een frisse pasteltint zoals bloesemroze of sprankelend groen en lichtgeel kussen het Eurasian interieur wakker. De afwisseling tussen matte en glanzende optieken in materialen zorgt voor een balans tussen ingetogen eenvoud en subtiel sexy.

Woontrend 2013 Eurasian - Werelds Wonen in een Interieur Mix van Oost & West - Brand van Egmond Lamp, Poliform Kruk & Porro Kast - MEER... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Lamp Flower Power van Brand van Egmond. Kast Load It van Porro via Noort Interieurs. Kruk ICS van Poliform. Flesjes Japanse frisdrank Ramune via Roppongi. Glas van Mutto. Kommetjes van Rorstrand. Grote kers van Bull & Stein. Schaal van Rina Menardi. Model draagt jurk van Stills via Mimouna en schoenen van Tod’s.

Matzwart krijgt diepte dankzij subtiele pastels

Woontrend 2013 Eurasian - Werelds Wonen in een Interieur Mix van Oost & West - Jo Meesters Wandkleed & Christian Lacroix Stof Design voor Designers Guild - MEER... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Kleurrijk wandkleed met vogels en bloementak van Jo Meesters via De Klare Lijn. Fauteuil Julep met stof Andaluz van Christian Lacroix voor Designers Guild via Wilhelmine van Aerssen. Model draagt rok van Tsumori Chisato, top van Roberta Furlanetto via Cobra Mode en vest van Dries van Nopten via Mainstreet. Schoenen van Prada via Mayke.

Chinese bloesems en Vietnamese folklore

Wat de tulp is voor Nederland is de bloesem voor China. Verfijnde bloessemdessins en prints van vogels op interieurstoffen geven die typisch Aziatische twist. Het kleurrijke wandkleed van Jo Meesters is daar een voorbeeld van. Tijdens zijn reis door Zuidoost Azië raakte hij geïnspireerd door de ambachtelijke en folkloristische stoffen uit Vietnam.

De natuur, het nomadenleven en het comfort van textiel staan centraal in zijn collectie. Naast bloesems en vogels zijn typisch Aziatische Ikat motieven een prachtige toevoeging thuis, in bijvoorbeeld een plaid, kussen of de bekleding van de bank. Ook in het modern-klassieke interieur geldt: experimenteer en combineer! Mix verschillende (Aziatische) dessins met elkaar, voor een Eurasian mix.

Woontrend 2013 Eurasian - Werelds Wonen in een Interieur Mix van Oost & West - Van Rossum Tafel, Vincent Sheppard Curly Chair Stoel - MEER... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Curly Dining Chair van Vincent Sheppard, stoel Calipso van Maxalto via B&B Italia, tafel Woud van Van Rossum en kartonnen lampen van Greypants, alles via Noort Interieur. Tapijt van Tiftix. Wishbone chair van Hans Wegner via Noort Interieur. Gordijnstof Saraille van Designers Guild via Wilhelmine van Aerssen. Behang Wabi Sabi van Scion via Herma van Solkema. Antieke witte vazen van Marijke van Nunen Interieur. Wijnglazen van Iittala via Nordic New.

Oost ontmoet West met ikat- en aquareldessins!

Woontrend 2013 Eurasian - Werelds Wonen in een Interieur Mix van Oost & West - Alberto Pinto Servies, Driade Kommen, Sieger Schalen & Kimonostoffen Kussen - MEER... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

FOTO RECHTS - Chocoladebruin bord uit servies Cristobal Coral van Alberto Pinto voor Rayaud via Philippona. Glas met blauwe vlinder van Lobmeyr via Mek. Zilveren bestek van Pott via Mek. Paarse servetten van Bandit Queen, kommetje van Wonki Ware. tafellinnen: alles via Marijke van Nunen Interieur. Karaf van Sieger by Theresienthal; blauwe glazen van Hermès. Eiderdop van Sieger by Furstenberg via Mek. Bordje met lotusbloem en ovale schaal van Sieger by Furstenberg Wunderkammer. Kommen van Driade. Eetstokjes van Robbe & Berking.

FOTO LINKS - Ronde kussen met patchwork hoes gemaakt van kimonostoffen via Roppongi. Bloemenshawl van Closed via If & Coco.

A la Japonaise

Mix & match a la Japonaise! Klassiek traditioneel en eigentijds gaan hierbij moeiteloos samen. De kimono – het Japanse kledingstuk zoals gedragen geisha’s en tijdens traditionele gelegenheden als theeceremonies – vormt bijvoorbeeld een inspiratiebron voor interieurstoffen en kussens. Ook hier zijn glanzende stoffen met geborduurde  en patchwork patronen in frisse pasteltinten kenmerkend. Prints van lotusbloemen en vlinders op stoffen en servies benadrukken de Japanse sfeer. Accessoires zijn licht, fris en subtiel kleurrijk. Vazen en serviesgoed van porselein en kristal zorgen voor verfijning. Lampen doen qua vorm denken aan Japanse lampionnen en zijn gemaakt van natuurlijke materialen als hout, touw, riet en rotan. Meubelen zijn eenvoudig en stevig.  Zwarte elegante draadstoelen combineer je met robuuste houten tafels, gevlochten stoelen en meubelen met zwart metalen frames. Deze worden gekenmerkt door een strak lijnenspel, dat soms zelfs doet denken aan eetstokjes!

Woontrend 2013 Eurasian - Werelds Wonen in een Interieur Mix van Oost & West - Nilson Bed, Bandit Queen Bedlinnen & Vitrinekast Porro - MEER... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Bed Nobel van Nilson via Noort Interieur. Bedlinnen van Bandit Queen via Marijke van Nunen Interieur. Blauwe stof Bacchus van Designers Guild via Wilhelmine van Aerssen. Lichtblauw pliad van De Speelkamer. Verteende boomstam van Passa Flor. Handgemaakte boekjes van Terpen Tijn. Fauteuil bekleed met stof Mezzaluna van Dedar via Mi Casa Interieur. Chloé tas via Mayke. Vloerkleed Summit met bamboe print via Marc Janssen. Vitrinekast Storage Air van Porro via Noort Interieur. Bolvaas van Mobach.

Patronen in verschillende tinten blauw bepalen de slaapkamer sfeer

Woontrend 2013 Eurasian - Werelds Wonen in een Interieur Mix van Oost & West - Kersenhouten Bureau, Artemide Lamp Tokemeo, Antiek Chinees Beeld & Wit Blauwe Stoffen - MEER... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

FOTO LINKS - Kerstenhouten bureau in chinoiserie-stijl van Mi Casa Interieurs. Lamp Tolemeo Micro van Artemide. Behang Shibori van Scion via Herman van Solkema. Retro-draaistoel van Pastoe via Noort Interieur. Vaas van Passa Flor. Theepot van Sieger by Furstenberg via Mek. Ingelijste kalligrafie van Stoop Furniture & Decoration. Kussen van stof Christian Lacroix voor Designers Guild. Bloemenkussen met stof van Designers Guild via Mi Casa Interieurs en kussen met stof van Kvadrat via De Klare Lijn. Vloerkleed van Marijke van Nunen Interieur.

FOTO RECHTS - Antiek Chinees beeld van John Brarnd Oriental Arts. Stof Giardino Incantato van Rubelli. Stof Katsu van Colefax and Fowler via Loggere Wilpower. Blouse van Dries van Noten via Mainstreet. Sokken van Cos. Armband van Lanvin via Cobra Mode.

Woonmodetrend Eurasian van Perscentrum Wonen kwam tot stand i.s.m. magazine More Than Classic.
Productie, styling: Hugo Kosters, Ingrid van Kuringen, Assistenten: Lukas Anker, Anouk Lindgren, Fotografie: Dennis Brandsma, Model: Melissa, Max Models, Visagie: Romy de Borst, House of Orange Model, Tekst: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen, Met dank aan: Dutch Style Company en Noort Interieur (locatie).


Google+