Zomer Woontrend 2013 | Into The Wild - Beestachtig Interieur

Zomer Woontrend 'Into The Wild'

Groen, Natuurlijk & Beestachtig Interieur en Mode

Zomer Woontrend 2013 'Into The Wild' - Groen & Natuur Interieur in Beestachtig Wonen - La Chance Bank Borghese & Muuto Kast Stacked - MEER Zomer Woontrends ... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Een interieur waar je blij van wordt en waarin je tot rust komt. Een kamer waarin je de energie voelt stromen. De woonomgeving is van enorme invloed op ons welzijn! Of je nu in een villa of in een klein appartement woont; het ínterieur bepaalt het comfort, de luxe, intimiteit en gezelligheid.

De verbinding tussen ons interieur en de natuur wordt daarbij steeds belangrijker. Hoe ‘natuurlijker’, hoe beter! Met het behoud van de natuur in ons achterhoofd, koesteren we materialen als hout, glas, wol, leer en steen. We verbeteren het binnenklimaat met kamerbomen, planten en cactussen en worden kunstzinnig met de trendkleur groen. Kortom, we gaan op safari naar de ‘wild side’ van onze smaak! Dus kom maar op met dat panterprint behang, die langharige sierkussens en kasten in de vorm van een koe, varken of gans. Beestachtig mooi is de nieuwe woonmodetrend voor aankomend seizoen!

FOTO BOVEN - Behang  van Melissa Peen, collectie Trompetboom via Nieuwe Natuur, www.nieuwe-natuur.nl. Bank Borghese van La Chance. Kast Stacked van Muuto. Blauwe vaas van Intratuin. Huisjes in kast via De Klare Lijn.  Groen fietsje via www.boconcept.nl. Planten via Zomers Bloemen. Tegels via www.tegelzone.nl. Papegaai  via www.animalverhuur.nl. Harenjurk, schubbenjasje en schoenen van Tessa van de Meerendonk.

Zomer Woontrend 2013 'Into The Wild' - Groen & Natuur Interieur in Beestachtig Wonen - Melissa Peen Behang, Blauwe Intratuin Vaas, La Chance Bank Borghese & Muuto Kast Stacked - MEER ... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Nieuwe Natuur

Mode- en interieurontwerpers laten zich dit seizoen volop inspireren door de natuur in het algemeen en het dierenrijk in het bijzonder. De vertaalslag is creatiever en kunstzinniger dan ooit. Ontwerpster Melissa Peen geeft een geweldige voorzet met haar behangcollectie ‘Nieuwe Natuur’. Uit 12.000 natuurfoto’s ontstonden 70 kleurige patronen vol ‘nieuwe’ bossen, bomen, structuren, takken en bladeren. De achterliggende gedachte hierbij is dat door de ontwikkeling van genetische manipulatie de mens zelf de maker van de natuurlijke wereld wordt. Steeds vaker is de mensheid bezig de evolutie en haar groeiprocessen te veranderen naar zijn eigen wil. Melissa liet de wereld om haar heen veranderen in grafische beelden die ze op caleidoscopische wijze op behang heeft geprint.

FOTO BOVEN - Behang van Melissa Peen, collectie Trompetboom via  www.nieuwe-natuur.nl. Bank Borghese van La Chance. Kast Stacked van Muuto. Blauwe vaas van Intratuin. Papegaai  via www.animalverhuur.nl. Harenjurk en schubbenjasje van Tessa van de Meerendonk

Zomer Woontrend 2013 'Into The Wild' - Groen & Natuur Interieur in Beestachtig Wonen - Melissa Peen & Cole & Son Behang & Magis Kruk - MEER ... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

FOTO LINKS - Behang van Melissa Peen, collectie Trompetboom via www.nieuwe-natuur.nl. Harencolbert van Tessa van de Meerendonk

FOTO RECHTS - Behang van Cole & Son via Bart Brugman. Krukje van Magis via De Klare Lijn. Sneeuwuil via www.animalverhuur.nl.

Comfortabel Landschap

Is het een boom, een meubel of een kunstwerk? Het is de ‘Borghese’ bank van het nieuwe hippe Franse merk La Chance, geïnspireerd op de pijnbomen van de Villa Borghese in Rome. De metalen structuur doet denken aan de takken van een boom en zorgt op die manier voor de goede ondersteuning van  de rugkussens. Hierdoor wordt er, aldus de ontwerper Noé Duchaufour Lawrance, een ‘comfortabel landschap’ gecreëerd.

Zomer Woontrend 2013 'Into The Wild' - Groen & Natuur Interieur in Beestachtig Wonen - Eijffinger Behang, David Derksen Copper Light Lamp, Moroso Fauteuil, Tafel & Poef & Magis Kruk - MEER ... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Behang  Ibiza van Eijffinger. Kast Stacked van Muuto. Kleed collectie Destello via www.elle-funny-carpets.com. Poef Moroso via Burik & Burik. Bruin leren fauteuil Tia Maria van Moroso via Burik & Burik. Gouden tafeltje Nanook van Moroso via Burik & Burik.

Vogel op poef en in kast collectie avifauna via  www.maartenkolk-guuskusters.tumblr.com. Groene en gele vaas in kast van Bo Concept. Lamp collectie Copper light van David Derksen. Kussen in leren fauteuil via De Klare Lijn. Kaarsenstandaards van Seletti via De Klare Lijn. Waxinelichten op tafel via www.xian.be. Planten via Zomers Bloemen.

Zomer Woontrend 2013 'Into The Wild' - Groen & Natuur Interieur in Beestachtig Wonen - Eijffinger Behang, Woonaccessoires als o.a. Moroso en Jean Paul Gaultier Kussens, Seletti Windlichten, Kleed en Planten Kruk - MEER ... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Zandtint & Panterprint

De trend in het interieur is een verschuiving van de populaire grijstinten in de basis naar een zachter en warmer palet met bruin, beige, nude, zand, goud, koper en wit. Met name de metallics goud en koper en het spelen met een mix van dessins zijn sfeerbepalend. Dierenprints staan centraal in de woonmode en aaibare en soepele natuurlijke materialen zoals leer, wol, zijde (of look-a-likes!) ook. De behangcollectie Ibiza van Eijffinger is gedurfd en dat betekent dus een groots effect op de muur! Met het panterprint behang (dat van dichtbij een subtiele goudglans heeft) wordt de sfeer een tikkeltje wild. De lounge fauteuil Tia Maria van Moroso is ontworpen met als doel een ergonomische vorm te creëren, voor optimaal comfort. Vandaar de organische belijning die de fauteuil z’n hippe look geeft. De Moroso poef is bekleed met een nieuwe stof waar een prachtig landschap op te zien is, met een collage van wilde cactussen, bloeiende planten en stenen. Met de collectie Avifauna van Studio Maarten Kolk en Guus Kusters haal je een prachtig kunstwerk in huis en decoreer je met opgezette vogels die op bijzondere wijze zijn ‘ingepakt’.

Stylingtip

Méér sfeer met een beestachtige styling! De must haves zijn cactussen: van grote stekelbollen tot mini exemplaren in vrolijke kleurtjes. Combineer ze met groene, gele en papierkleurige accessoires zoals de sierflessen van Bo Concept. Een bonte verzameling van sierkussens valt op, langharig of gedessineerd met vogels uit de collectie van modeontwerper Jean Paul Gaultier via Bart Brugman.

FOTO BOVEN - Behang Ibiza van Eijffinger. Kleed collectie Destello via www.elle-funny-carpets.com. Windlichten  van Seletti via De Klare Lijn. Kussen met bloemen van Moroso via Burik & Burik. Kussen met insecten via De Klare Lijn.  Kussen met vogel van Jean Paul Gaultier, via Bart Brugman. Planten via Zomers Bloemen.

Zomer Woontrend 2013 'Into The Wild' - Groen & Natuur Interieur in Beestachtig Wonen - Seletti Kast Sending Animals, Magis Kruk, Alessi Lamp I Love Animals & Petar Petrov Jurk - MEER ... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Kast sending Animals van Seletti via De Klare Lijn. Glazen, lampje en schalen via De Klare Lijn. Krukje Magis via De Klare Lijn.  Lamp I love animals: Cillina via www.alessi.nl. Jurk van Petar Petrov en schoenen van Acne via Margreet Olsthoorn

Beleving Belangrijker

Mede door de populariteit van online shoppen én de crisis wordt er voorspeld dat winkels op het gebied van wonen en mode gaan veranderen. Je wordt als klant meer in de watten gelegd met persoonlijk advies, inspirerende winkelpresentaties en producten die er toe doen vanwege de nieuwe focus op kwaliteit, duurzaamheid, creativiteit, beleving en fun. Wil je een voorproefje van dit soort winkels?  Ga dan eens langs bij de gloednieuwe designwinkel De Klare Lijn in Leiden, waar je de kast Sending Animals van Seletti in het echt kunt bewonderen. De Koe, het varken en de gans doen dienst als kast, maar individueel ook als bijzettafel, bureau en kunstobject middenin de ruimte! Op modegebied is de winkel Margreeth Olsthoorn in Rotterdam een belevenis. Het groen leren tuniek van Petar Ptrov en de schoenen van het hippe Acne – zoals gedragen door het model bij deze trend – komen er vandaan. Ook Het Kookpunt in Rotterdam is al jaren trendzettend op het gebied van koken en is onlangs in Amerika bekroond met de Global Honoree trofee. De winkel werd verkozen tot best-of-the-best winkel ter wereld (23 landen deden mee en 23 genomineerde topwinkels) op het gebied van winkelpresentatie, innovatie en beleving.  Niet alleen het interieur thuis, maar ook in horeca, woonwinkels en kledingzaken is beleving belangrijk!

Zomer Woontrend 2013 'Into The Wild' - Groen & Natuur Interieur in Beestachtig Wonen - Cole & Son Behang Apen, Driehoekige Poef, Sneeuwuil & Planten en Magis Kruk - MEER ... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Apen behang van Cole & Son via Bart Brugman. Krukje van Magis via De Klare Lijn. Oranje lamp via De Klare Lijn. Waxine licht op tafel via www.xian.be. Driehoekige poef via Keijser & Co. Planten via Zomers Bloemen. Sneeuwuil via www.animalverhuur.nl.

Aaibaar

Een driehoekige poef is nieuw qua vorm en hip door de bekleding met een aaibare panterprint stof. Pas in de styling veel kamerbomen, varens, cactussen en gekleurd transparant glaswerk toe. Ga op safari in eigen huis!

Zomer Woontrend 2013 'Into The Wild' - Groen & Natuur Interieur in Beestachtig Wonen - Keijser & Co Driehoekige Poef met Chivasso Stof en Moroso Fauteuil Tia Maria - MEER ... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl) 

Into the Wild in 5 stappen

1.Voeg de trendkleur groen toe aan je interieur. Letterlijk, met groene verf of behang en figuurlijk met planten!
2.Kies duurzame, natuurlijke materialen; hout, steen, wol en leer.
3.Mix dierenprint dessins
4.Denk ‘aaibaar’! Stoffeer met bontachtige stoffen, decoreer de vloer met zachte kleden, de bank vol met harige kussens.
5.Verwerk de nieuwe metallics koper en goud in bijzettafels, accessoires en hippe lampen zoals de Copper Light van David Derksen.

Productie & styling: Monique van der Reijden, Productie-assistentie: Joyce de Haas, Menno Gijsbers-Van Wijk, Fotografie: Alexander van Berge, Visagie: Amber Weijers, Tekst: Monique van der Reijden, Perscentrum Wonen, Met dank aan: Dutch Style Company


 

Google+