Zomer Woontrend | Rainbow Romance! Interieur

Zomer Woontrend Rainbow Romance

Eén kleurenpalet, twee interieurstijlen: grafisch of romantisch

Zomer Woontrend 2014: Rainbow Romance! Eén kleurenpalet, twee interieurstijlen: grafisch of romantisch wonen – Raval Behang Eijffinger, Utopia & Utility Vaas Stacking Vessels, Kleding Mink Pink & United Nude & Kleurvakken Vloerkleed Larusi, Mesh Locker double unit – MEER Zomer Woontrends …. (Foto Paul Bakker, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)
Spelen met kleur en dessin in huis is een hele uitdaging. Toch is het de belangrijkste trend van dit moment! Er wordt steeds expressiever omgegaan met wand- en vloerdecoratie. Aanrader is te kiezen voor één kleurenpalet, want dan is er heel veel mogelijk.  Dat een kleurencombinatie in diverse stijlen en sferen is toe te passen, tonen we met de trend Rainbow Romance.

Van een grafisch en trendy lijnenspel in de volle kleuren van de regenboog tot romantisch en bloemig, maar let op: wél fris en modern. Deze trend is wars van truttigheid. De beste getuigen? Nieuwe handgemaakte objecten uitgevoerd in stevige materialen als beton, klei, (gekleurd) glas, staal en hout. En aan het einde van de regenboog? Daar vind je de pot met.... koper en messing!

FOTO BOVEN - Vaas Stacking Vessel van Utopia & Utility via Mischa Hulsof, zwevend tafeltje onderdeel van Fly sofa SC3 van &Tradition via Homestede, behang uit de collectie Raval van Eijffinger, vloerkleed met kleurvlakken van Larusi, Mesh Locker double unit van Bowles & Bowles. Kleding model: Tony Cohen jas, top en rok van Mink Pink, schoenen van United Nude.

Rainbow bright

Snel de juiste sfeer? Kies voor een uitgesproken gedessineerd behang, bijvoorbeeld uit de nieuwe collectie Raval van Eijffinger. Eenvoudige vormen horen bij Rainbow Romance, zoals de locker van staaldraad en een vleugje koper van het Britse Bowles & Bowles.

Door zijn transparantie is het echter niet de meest ideale kast om snel je rommel in weg te stoppen. Gebruik dit meubel daarom juist om te exposeren en verzamel er je mooiste (kunst)boeken, favoriete tijdschriften en opvallende souvenirs in. Een heerlijk zacht en warm tapijt mag ook in het voorjaar niet ontbreken. Sterker, je voegt daarmee kleur en structuur toe aan je interieur. Combineer deze basis met hout en beton met stoere accessoires zoals het betonlook bijzettafeltje of de koperen &tradition lamp die je kunt bekijken in de inspirerende woonwinkel Hoomstede in Heemstede.

Zomer Woontrend 2014: Rainbow Romance! Eén kleurenpalet, twee interieurstijlen: grafisch of romantisch wonen – Raval Behang Eijffinger, Fly sofa SC3 van &Tradition, Kussens van Ferm Living & Timorous Beasties, Mensch Made bijzettafel met betonnen Blad, Utopia & Utility Vaas Stacking Vessels & Kleurvakken Vloerkleed Larusi, Mesh Locker double unit – MEER Interieur …. (Foto Paul Bakker, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Behang uit de collectie Raval van Eijffinger, Fly sofa SC3 en koperen lamp van &Tradition via Homestede, geel kussen van Timorous Beasties via Homestede, zwart-wit kussen van ferm LIVING, bijzettafel met betonnen blad van Mensch Made, glazen vazen Stacking Vessels van Utopia & Utility via Mischa Hulsof, vaasje met betonlook en koper van House Doctor, kop en schotel in bronskleur met krijtdessin van Vanja Bazdulj, vloerkleed met kleurvlakken van Larusi, Mesh Locker double unit van Bowles & Bowles.

Materialenmissie

Naast de mix van kleur en dessin hebben steeds meer ontwerpers een materialenmix als nieuwe missie. Misschien wel juist omdat dit een bepaalde ambachtelijkheid uitstraalt. Het is immers een uitdaging om met verschillende grondstoffen te werken.

Meubelen en accessoires krijgen een upgrade door er bijvoorbeeld edelmetaal aan toe te voegen: een gouden pootje of een koperen blad. De koperkoorts en messingmanie, die we tijdens de internationale designbeurzen bevestigd zagen, resulteren in objecten met een koninklijke glans. Zelfs als het gaat om eenvoudige vormen, zoals een locker gemaakt van staaldraad. Het Britse merk Bowles & Bowles gaf deze kasten een koperen finish, waardoor de eigenlijk wat industriële look een postindustriële verfijning krijgt. Bovendien valt het grafische raster van de kast zo extra op. De Fly sofa SC3 van &Tradition via Homestede is een voorbeeld van een nieuwe stijl bank met een houten onderstel, dito houten spijlen en aan weerskanten een zwevend tafeltje. De landelijke, handgemaakte uitstraling van deze bank geeft de kamer een vertrouwd karakter. Door de kussens van de bank in een unikleurige grijze stof te bekleden, komen de felle kleuren en dessins beter tot hun recht.

Stylingtip: Een transparante locker van staaldraad... het is niet de meest ideale kast om snel je rommel in weg te stoppen. Gebruik dit meubel daarom juist om te exposeren en verzamel er je mooiste (kunst)boeken, favoriete tijdschriften en opvallende souvenirs in.
Zomer Woontrend 2014: Rainbow Romance! Eén kleurenpalet, twee interieurstijlen: grafisch of romantisch wonen –  Mensch Made bijzettafel met betonnen Blad, Kleurvakken Vloerkleed Larusi, Mesh Locker double unit en Betonlook Vaasje House Doctor – MEER Interieur …. (Foto Paul Bakker, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Bijzettafel met betonnen blad van Mensch Made, Stacking Vessel van Utopia & Utility via Mischa Hulsof, vaasje met betonlook en koper van House Doctor, kop en schotel in bronskleur met krijtdessin van Vanja Bazdulj, vloerkleed met kleurvlakken van Larusi.

Aandacht voor ambacht

De Stacking Vessels van het Londense merk Utopia & Utility combineren functionaliteit met fantasie. Het resultaat zijn sculpturale vazen die zijn opgebouwd uit verschillende materialen als glas, keramiek, hout en messing of koper. De focus bij deze objecten is op ambachtelijkheid en de Duits-Finse oprichtster Pia Wustenberg noemt ze daarom ook ‘functionele sculpturen’. Elke vaas bestaat uit drie losse elementen, gemaakt van verschillende materialen en door middel van verschillende ambachtelijke technieken. Daarbij wordt het hete glas letterlijk tussen het keramiek en hout gevormd.

Stads serviesgoed met speels karakter

Het handgemaakte kleiservies ‘The Naive Series’ van de Sloveense ontwerpster Vanja Bazdulj is een groeiende collectie serviesgoed geïnspireerd op de schetsen, krabbels en muurtekeningen in de Londense wijk Shoreditch, waar Bazdulj woont. Het geeft de (unieke) schotels, kannen en mokken een speelse uitstraling, alsof een kleuter er met krijt op heeft gekrabbeld. Hoewel het servies er kunstzinnig uitziet, is het toch écht bedoeld om te gebruiken!

Kleed in knalkleuren

Een geweldige manier om kleur en structuur toe te voegen aan een ruimte is met een tapijt of vloerkleed. Dat kan knallend, zoals bij het Boucherouite kleed van Larusi, met grafisch patroon in paars, groen, blauw en roze. Dit Londense merk specialiseerde zich in eerste instantie in geweven tapijten uit Marokko en breidde de collectie uit met hoogwaardige geweven stoffen en handgemaakte kleden. De traditionele Marokkaanse Boucherouite kleden zijn hier een voorbeeld van en onderscheiden zich vaak door felle kleuren en opvallende patronen.

Zomer Woontrend 2014: Rainbow Romance! Eén kleurenpalet, twee interieurstijlen: grafisch of romantisch wonen –  Raval Behang Eijffinger, Berber Tapijt Marcjassen, Draadframe Stoel van HK Living, Trumpet Tablelamp van M.Oss Design – MEER Interieur …. (Foto Paul Bakker, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Behang uit de collectie Raval van Eijffinger, berber tapijt van MARCJANSSEN, zwarte draadframe stoel van HK Living, vintage fifties koffietafel van Dutch Design Year, Trumpet Tablelamp van M.OSS Design en porseleinen vaasje Pineapple van Lenneke Wispelwey via &designshop, kop en schotel van Vanja Bazdulj, schoenen zijn privébezit.

Romantisch en robuust

Een subtiele kleur, warmte en een ‘tribal tintje’ toevoegen aan een ruimte doe je met bijvoorbeeld een Berber tapijt in crème, bruin en een rand in zachtgeel. Dit hoogpolige wollen kleed van MRCJANSSEN is handgeweven in Noord-Afrika. De traditionele naturelkleur zorgt voor een tijdloze uitstraling die past bij elk interieur. Bij het zachte kleurpalet in dit romantische interieur zorgt de robuuste Berber voor een stoere noot. Behang Ravel van Eijffinger is romantisch, maar zeker niet truttig. Het rotan stoeltje van HK Living zorgt voor een luchtige noot in het interieur.

Stylingtip: Snel de juiste sfeer? Kies voor een uitgesproken gedessineerd behang bijvoorbeeld uit de nieuwe collectie Raval van Eijffinger. Combineer de basis met hout en beton met stoere accessoires zoals het betonlook bijzettafeltje of de koperen &tradition lamp die je kunt bekijken in de inspirerende woonwinkel Hoomstede in Heemstede.

Showpieces

Integreer ‘showpieces’ in je interieur. Karakteristieke objecten die mooi zijn in al hun eenvoud of juist door hun ambachtelijkheid. De Trumpet Tablelamp van M.OSS Design via &Designshop is handgemaakt en zowel zacht als ruw en stoer. De matte afwerking van de vergrijzde kap van klei geeft een sobere uitstraling en combineert mooi met het blanke beukenhout. Het stoffen koort geeft een fris kleuraccentje.

Stylingtip: Vergeet niet een vintage element toe te voegen, zoals de retro bijzettafel met glanzend gedessineerd tafelblad uit de  vintage collectie van Dutch Design Year.
Zomer Woontrend 2014: Rainbow Romance! Eén kleurenpalet, twee interieurstijlen: grafisch of romantisch wonen –  Vintage Fifties Koffietafel van Dutch Design Year,, Berber Tapijt Marcjanssen, Bouke de Vries Bord, Trumpet Tablelamp van M.Oss Design – MEER Interieur …. (Foto Paul Bakker, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Limited edition bord van keramiek van Bouke de Vries, vintage fifties koffietafel van Dutch Design Year, Trumpet Tablelamp van M.OSS Design via &Designshop, berber tapijt van MARCJANSSEN.

Kunst

Met een kunstwerk in huis maak je een leefruimte uniek. Het kiezen van een kunstwerk is natuurlijk heel persoonlijk en hangt af van je smaak, maar gezien de investering is het fijn te weten of een werk ook kans maakt zijn waarde te behouden. Net als in de designwereld zijn er ook in de hedendaagse kunst nieuwe namen die getipt worden als ‘rising star’. Bouke de Vries is er zo één, een Nederlands kunstenaar die woont en werkt in London. Vanuit zijn ambacht als keramiekrestaurateur is hij vier jaar geleden kunstwerken gaan maken van scherven gebroken keramiek dat niet te repareren was. In plaats van lijmen en herstellen ligt de kracht van zijn werk nu juist in de ‘deconstructie’. Het keramieke bord (limited edition) van Bouke de Vries laat een afbeelding zien van zijn kunstwerk War & Pieces. Laat je inspireren!

Zomer Woontrend 2014: Rainbow Romance! Eén kleurenpalet, twee interieurstijlen: grafisch of romantisch wonen –  Raval behang Eijffinger, Soft Oak Chair van Pepe Heykoop, Berber Tapijt Marcjanssen, Kleding Edith & Ella & Fashionology – MEER Interieur …. (Foto Paul Bakker, Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

FOTO BOVEN - Behang uit de collectie Raval van Eijffinger, stoel Soft Oak Chair van Pepe Heyhoop via Dutch Design Year, berber tapijt van MARCJANSSEN. Kleding model: jasje van Summum, korte jumpsuit van Edith & Ella, ring van Fashionology, schoenen zijn privébezit.

Rainbow Romance in 4 stappen

* Kleuren

Het kleurenpalet bestaat uit paars, roze, groen, blauw en een vleugje geel. Voor een grafisch ‘Rainbow’ interieur kies je voor felle en volle kleuren. Voor een zachte ‘Romance’ sfeer kies je voor dezelfde kleuren in pasteltint.

* Dessins

Enerzijds een grafisch lijnenspel, strepen, vlakken en rasterpatronen (Rainbow). Anderzijds bloempatronen en organische ‘retro’ vormen (Romance). Met behang van Eijffinger kun je het mix & match principe toepassen met verschillende dessins doordat de kleuren op elkaar zijn afgestemd, van fel naar pastel.

* Materialen

Ga, zoals veel hedendaagse ontwerpers doen, in het interieur voor een materialenmix! Combineer glaswerk, keramische objecten, staal, koper, messing, grove wollen kleden en (blank) hout voor een interieur met pit en dynamiek.

* Must haves

Handgemaakte houten meubelen, vintage spullen, accessoires in koper en messing, een traditioneel handgeweven vloerkleed. Met gedessineerd behang krijg je direct de juiste sfeer: grafisch of romantisch.

Credits: Fotograaf: Paul Bakker, Visagie: Dennis Michael @AngeliqueHoorn, Interieurstyling: Monique van der Reijden. Met dank aan: Eijffinger.com, Woodmodetrends

Google+