10 Interieur Tips | Luxe Lente Interieurs

Luxe Interieurs In Lentesferen

10 Highlights Van Beurs EVISA

10 Interieur Tips - Luxe Interieurs in Lentesferen - Rozen en Tulpen Bloemen Decoraties (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Vrolijke kleuren en grootse bloemdecoraties met vlinders en tulpen brachten beurs EVISA in de ultieme lentesfeer. De Grote Kerk in Den Haag stond in het teken van luxe interieurs en het thema "De kunst van het toepassen".

De oorspronkelijke vakbeurs voor interieurarchitecten, detaillisten en stylisten uit de wonenbranche opende dit jaar ook haar deuren voor het grote publiek, met een 'consumentendag' op zaterdag 19 maart.

Interieurliefhebbers konden genieten van presentaties van nieuwe stoffen-, tapijt- en behangcollecties, workshops, stylingadvies en hapjes en drankjes in de historische ambiance van de Grote Kerk. Een creatief en kleurrijk begin van de lente! Het Perscentrum Wonen selecteerde tien highlights.

10 Interieur Tips - Luxe Interieurs in Lentesferen - Voor Roche Bobois Interieur Collectie van Jean Paul Gaultier LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

1. Wonen is Mode 

Dat interieur en mode direct met elkaar in verbinding staan werd tijdens EVISA duidelijk in de presentatie van Roche Bobois, tevens de spectaculaire entree tot de beurs.

Naast mode 'doet' Jean Paul Gaultier ook woonmode: voor Roche Bobois ontwierp hij een interieurcollectie, waaronder deze modulaire en modische banken. Hij stak de Mah Jong module, een ontwerp uit de jaren zeventig van Hans Hopfer, in een nieuw jasje met rozen-, matrozen- en streepmotieven. In de presentatie was de overeenkomst te zien tussen mode en woonmode, met de navy look voor zowel blouse als bank! www.roche-bobois.nl

10 Interieur Tips - Luxe Interieurs in Lentesferen - Swarovski Behang Swarovski's Dazzling Designs Wallpaper bij Bart Brugman LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

2. Schitterende Muur 

De tijd dat Swarovski kristallen slechts voorbehouden waren aan sieraden is al lang voorbij. We zien de glimmers terug in allerlei lifestyle artikelen.

Daarom richtte Swarovski zelf de collectie 'Elements' op: een lijn die zich richt op lifestyle in de breedste zin van het woord, van mode tot wonen. In februari werd de eerste behangcollectie gepresenteerd; ook de muur draagt anno 2011 Swarovksi's dazzling designs. Het behang wordt in Engeland geproduceerd, waarbij de flock techniek veel wordt gebruikt.

Vervolgens worden in Oostenrijk de kristallen op het behang aangebracht, voor een (subtiel) sparkling effect. Opvallend in de collectie is het verenpatroon, zoals Design Plume (links) en Design Feather Palace (rechts). www.bartbrugman.nl

10 Interieur Tips - Luxe Interieurs in Lentesferen - Fresco Tapijten bij Ice Tapijten LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

3. Vers Tapijt

De Fresco collectie van ICE straalt luxe uit en doet denken aan oude (muur)schilderingen waarvan het pleisterwerk deels heeft losgelaten.

De naam 'Fresco' verwijst dan ook naar de oude frescotechniek waarbij op nat pleisterwerk wordt geschilderd, een techniek die veel in Italië werd toegepast. Fresco betekent letterlijk 'vers' en deze nieuwe collectie van ICE is - ondanks de wat doorleefde look - erg vers. Elk tapijt is handgeknoopt in het zuiden van Iran. De wol is doordrenkt met natuurlijke kleurstoffen van planten, bloemen en vruchten. Een natuurlijke schoonheid dus. De kleuren op het tapijt lijken bovendien te veranderen afhankelijk van de vleug, zoals op de foto's is te zien.  www.icetapijten.nl

10 Interieur Tips - Luxe Interieurs in Lentesferen - Larsen Stoffen Collectie LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

4. Van Architectuur tot Couture

De Larsen collectie voor 2011 vertelt verschillende verhalen. Inspiratie werd gevonden in de jaren 20, architectuur, haute couture, vintage en geometrie.

In de Simplicity collectie (links) vormen de kwaliteit van het linnen en naturellen als wit, zwart en beige het uitgangspunt. De stoffen zijn gedecoreerd met sterke en stijlvolle grafische en geometrische patronen of botanische prints. De Vintage collectie van Larsen (rechts) bestaat uit delicate en soepelvallende stoffen en uni's met een vintage, bijna demin-achtige look. De nieuwe behangcollectie van Larsen sluit aan bij de stoffencollectie, met behang in dezelfde kleuren en patronen. www.larsenfabrics.com

10 Interieur Tips - Luxe Interieurs in Lentesferen - Farrow & Ball Verf Kleuren Oranje, Geel en Groen LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

5. Haar Op De Muur

Dat oranje, naast groen en geel, deze zomer toonaangevend is zagen we ook al bij woonmodetrend Stad & Land.

Wat Farrow & Ball betreft mogen we knallen met kleur! Het befaamde merk introduceerde een nieuwe oranje: Charlotte's Locks (No. 268) naar de haarkleur van Charlotte, een medewerkster. Charlotte's Locks wordt vooral toegepast als accentkleur en grijpt terug op de minimalistische interieurs van de jaren vijftig. Ze straalt een klassieke sfeer uit gecombineerd met groene tinten (zoals Calke, Ball of Breakfast Green) en is gedurft met roze (Cinder Rose) of geeltinten (Babouche). www.farrow-ball.com via www.interfurn.nl  

10 Interieur Tips - Luxe Interieurs in Lentesferen - Toiles de Jouy Stoffen LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

6. Toiles Overal

Toiles de Jouy is wereldwijd bekend. De stoffen doken in de achttiende eeuw voor het eerst op in de interieurgeschiedenis en zijn niet meer weg te denken.

Naast het interieur lanceert het merk nu ook een collectie voor het exterieur: Toiles de Jouy voor buiten! De originele motieven - van exotisch tot historisch of landelijk - worden voortaan ook toegepast op waterdichte en vuilafstotende stoffen die worden gebruikt voor strandstoeltjes, parasols, kaplaarzen, dienbladen en tassen.

Toiles de Jouy is nu voor binnen én buiten een klassieker die de kunst van het Franse leven symboliseert. www.brugmanbv.nl

10 Interieur Tips - Luxe Interieurs in Lentesferen - Denim Stoffen van Designs of the Time LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

7. Denim & Boots

Het merk Designs of the Time hanteert een stoffencollectie met een casual en stoere spirit.

Bij de nieuwe collectie staat het thema 'Denim & Boots' centraal: stoer, sterk en rauw. Vrolijke maar natuurlijke kleuren, crispy linnen en streep- en ruitpatronen maken deze stoffencollectie easy going. Tijdens EVISA trok Designs of the Time de aandacht door een opvallende presentatie, waarbij alle stoffen uit de collectie in een muurvullende patchwork werden getoond. www.designsofthetime.be

10 Interieur Tips - Luxe Interieurs in Lentesferen - James hare Zijde Behang LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

8. Stoffig Spektakel

De muur krijgt een steeds luxer voorkomen. Naast kristallen (Swarovski) behangen we onze muur nu ook met zijde.

Het merk James Hare introduceerde de Silk Wallcoverings: een zijde behangcollectie met papieren backing (links). Elke soort zijde uit de collectie - ongeacht welke kleur of textuur - kan worden omgetoverd tot behang (rechts). Behangrollen worden eveneens op de gewenste maat gesneden. De luxe muur op maat geeft een spectaculair effect. www.elementsofinterior.nl

10 Interieur Tips - Luxe Interieurs in Lentesferen - Alhambra Stoffen - Retro & Bloemen Stoffen LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

9. Spaans Temperament

Het Spaanse merk Alhambra wordt gekenmerkt door rijke stoffen met veel kleur, glans, patronen en een luxueuze look.

Nieuw is de collectie 'Minsk' (links) met een retro uitstraling. In het kader van het thema "De Kunst van het toepassen" waren diverse vintage meubelen, zoals oude rokers- en cocktailstoeltjes uit de jaren vijftig - bekleed met stoffen uit de nieuwe collectie. De collectie Kavana (rechts) doet verlangen naar zwoele Spaanse zomernachten, met kleuren als rood en roze en grootse oriëntaalse en bloempatronen. www.alhambraint.com

10 Interieur Tips - Luxe Interieurs in Lentesferen - Casalis tapijten van bamboe en Brandnetels LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

10. Brandnetels Op De Vloer

Bamboe en brandnetel, dat zijn de voornaamste ingrediënten van de nieuwste tapijten van Casalis (links).

De Cosmo Bamboo - hier te zien in de trendkleuren geel en groen - is duurzaam, kortpolig en sterk. De Cosmo Ramie - hier in grijs -  is gemaakt van een brandnetelachtige (Ramie is een brandnetelsoort uit Centraal Azië) en is daarmee niet alleen vernieuwend maar ook ecologisch verantwoord. Opvallend aan de Cosmo Ramie is het vintage voorkomen, met een stugge korte pool. De Cosmo tapijten zijn naast duurzaam ook veelzijdig want in diverse kleuren, poolhoogtes en -structuren, en al of niet met een patroon te verkrijgen. De Bonnet pouffes van Casalis (rechts) bestaan al een tijdje maar nieuw is de Bonnet Bicolor, bestaande uit twee kleuren. Verkrijgbaar voor binnen én buiten! www.casalis.be

Bron: Perscentrum Wonen, door: Priscilla de Putter

Google+