Leuke tips voor de inrichting van de hal

Leuke tips voor de inrichting van de hal

Leuke hal inrichten tips (Foto: Collov Home Design, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

We besteden vaak maar weinig aandacht aan de hal. Dat is jammer, want het vormt toch een waardig onderdeel van je huis! Iedere dag verlaat je je woning via de gang, en na een lange dag kom je hier weer binnen. Reden genoeg dus om er iets van te maken. Hoe pak je de inrichting van de hal aan?

Muur in de hal

Een leuk idee: ga voor een kleurrijke muur in de hal! Het is begrijpelijk dat je verder in je woning niet zozeer voor een drukke look op de wand wilt gaan, maar in de hal kun je juist net dat beetje meer uitpakken. Je vertoeft immers toch niet urenlang in deze ruimte. Maar voor de korte tijd die je er wel doorbrengt, is het tof om een hal in te richten waar je blij van wordt. Je kunt muurverf bestellen in een unieke kleur. Of dat nu felroze of lichtgroen is – dat is uiteraard aan jou om te bepalen.

Goede kapstok

Het belangrijkste item in de gang? Dat is misschien wel de kapstok. Je wilt immers je jassen goed op kunnen bergen. Ga na hoe groot de kapstok idealiter moet zijn. Als je met meerdere mensen woont of een grote jassenverzameling hebt, heb je baat bij een grote kapstok. Hoef je er maar een paar jassen aan kwijt? Ga dan juist voor een kleinere kapstok. En denk ook na of je ‘m het liefst hangend of staand wilt hebben. Een staande kapstok oogt net wat gezelliger, maar je moet daar maar net de ruimte voor hebben. In een smalle, kleine hal is een hangende kapstok vaak praktischer.

Spiegel in de gang

Nog even snel je look kunnen checken voordat je de deur uitstapt: het is handig om een spiegel in de hal te hangen! Naast de kapstok bijvoorbeeld, als daar nog een plekje vrij is. Ga voor een spiegel met een mooie look, zoals een houten omlijsting. Dat valt net dat stukje meer op.

Opbergruimte voor sjaals en paraplu’s

Je kunt wat opbergruimte goed gebruiken in de hal. Sjaals, mutsen, paraplu’s en schoenen – zomaar wat voorbeelden van spullen die je er een plekje wilt geven. Opbergen en opruimen in de gang lukt op verschillende manieren. Plaats bijvoorbeeld een smalle, hoge kast in de hoek. Of zorg voor een wandkapstok met een plank erop, waar je manden met sjaals kunt neerzetten.

Bankje in de hal

Heb je nog wat plek over? Denk dan aan een bankje in de hal. Dit voegt zoveel sfeer toe! Een houten bankje is een mooi idee, maar je kunt ook voor een stoer design van metaal gaan. Praktisch is zo’n bankje ook, want je kunt erop zitten om je schoenen aan te trekken. Mocht je dat toch niet zo vaak doen, dan vormt het bankje gewoon een fraai stukje decoratie. Altijd een goed idee!

Google+