Intratuin woontrends 2022-2023 Happy Herfst & Winter

Intratuin Woontrends 2022-2023 Najaar: Sfeer & Planten Thuis!

4 Intratuin woontrends 2022-2023 herfst & winter (Foto: Louis Lemaire & Intratuin  op DroomHome.nl)

De Intratuin woontrends 2022-2023 voor een Happy Herfst & Winter laten je de koude dagen vergeten met extra sfeer én groen in huis.

In de Intratuin najaar trends van 2022-2023 is er opnieuw een groeiende belangstelling voor natuurlijke duurzame materialen, tot chique metallic elementen en comfy pasteltinten. Dompel je onder in de 4 Intratuin woontrends herfst / winter 2022-2023: 'Clear Mindset', 'Natural Treasures', 'Comfy Tones' en 'Calming Kyoto'.

4 Intratuin Woontrends Herfst Winter 2022-2023

Intratuin woontrend 2022-2023 herfst & winter: Clear Mindset met accessoires & planten (Foto: Louis Lemaire & Intratuin  op DroomHome.nl)

1 - Woontrend: CLEAR MINDSET

De mindfulness trend zien we in veel aspecten van ons leven terug, zo ook binnen ons interieur, waarbij we ons huis steeds meer zien als een plek die grote invloed heeft op ons gevoel en onze emoties. Daar komt de Clear Mindset woontrend om de hoek: het creëren van balans in huis, zodat het steeds opnieuw aanvoelt als een oase van rust. De subtiele elegantie van frisse maar zachte, neutrale kleuren, in combinatie met pure, duurzame materialen zorgen binnen deze trend voor de nodige rust en kalmte in huis. Ontspannen maar!

Fris en cool staan centraal in deze trend, en dat zie je terug in het kleurgebruik. Met veel wit, eventueel gecombineerd met licht frisblauw of mosterdgeel, zorg je in huis voor een clean en sfeervolle uitstraling.

Intratuin woontrend 2022-2023 herfst & winter: Clear Mindset, eethoek met houten eettafel, stoelen en open vakkenkast & groene planten (Foto: Louis Lemaire & Intratuin  op DroomHome.nl)

CLEAR MINDSET WOONTREND MUSTHAVES

Ben je toe aan wat sereniteit? Een lichte, heldere sfeer die fijn aanvoelt, creëer je binnen no-time door het gebruik van volumineus textiel in neutrale kleuren, gecombineerd met milieuvriendelijke materialen. Denk aan lichtgekleurde sierkussens of kussens met een abstracte print, een plaid in nude-tinten, keramieken potten in wit of lichtblauw een zachte poef, en moderne vazen met bijzondere vormen of reliëf, zoals bijvoorbeeld deze vaas met vrouwelijke rondingen.

WOONTREND PLANTEN

De Clear Mindset trend matcht goed met speelse planten zoals de Philodendron scandens Brasil of juist een stoere plant, zoals Pachyra multistam, Philodendron melanochrysum of Ficus lyrata. Ook groene klassiekers, eventueel met een bijzondere twist staan goed in dit interieur, zoals de witbonte Monstera variegate of de Peperomia ‘Argyreia’ met verschillende groentinten. Toe aan iets vernieuwends? Probeer dan eens Hydroponie, de trend waarbij je een plant in een glazen vaas enkel in water – dus zonder potgrond – laat groeien. Zo kun je de wortels van alle kanten zien groeien.

Intratuin woontrend 2022-2023 herfst & winter: Natural Treasures woonkamer met planten (Foto: Louis Lemaire & Intratuin  op DroomHome.nl)

2 - Woontrend: NATURAL TREASURES

We zoeken meer dan ooit de connectie op met de natuur, als gevolg van de lange periode dat we binnen hebben gezeten afgelopen jaren dan wel om rust te vinden in onze vaak drukke levens. Dit verlangen zien we terug de Natural Treasures trend die staat voor ‘natuurlijk’ en ‘harmonieus’ met producten die het mooie en bijzondere van de natuur laten zien. Deze woontrend wordt gekenmerkt door diepe natuurtinten, gecombineerd met chique metallic kleuren en organische vormen. Samen zorgen ze voor een natuurlijke en rijke uitstraling in huis. Een interieur met een metallic gouden randje.

De natuur is de hoofdrolspeler in deze trend, en dat zie je terug in een basis bestaande uit warme natuurtinten, waarbij mosgroen de hoofdrol speelt. De accenten bestaan uit een rijtje metallic kleuren, van goud tot koper. Natural treasures all over.

Intratuin woontrend 2022-2023 herfst & winter: Natural Treasures met planten tafel (Foto: Louis Lemaire & Intratuin  op DroomHome.nl)

NATURAL TREASURES WOONTREND MUSTHAVES

Voor deze trend kies je accessoires gemaakt van natuurlijke materialen met een rijke uitstraling. Denk aan terracotta, gladde natuursteen, ruw glas, en grof gebreid textiel of manden. Ze geven een ruimte een interessante uitstraling en bootsen tegelijkertijd de harmonie en rust van de natuur na. Denk aan vazen met bladeren aan de buitenkant of in unieke vormen, terracottapotten, een schapenvacht van imitatiebont, donkere of metallic bijzettafels, schalen om je natuurschatten op uit te stallen en zelf gevulde bloemenlijstjes.

WOONTREND PLANTEN

Combineer deze accessoires met sierlijke planten met een tropische uitstraling en je zit helemaal goed. Denk aan (vet)planten zoals Kalanchoe tomentosa, Cryptanthus, of Crassula Hottentot. Ook weelderige hangplanten zoals Rhipsalis en Nepenthes of een chique eye-catcher zoals de Cymbidium Orchidee passen mooi binnen deze trend. Ze versterken het natuurlijke gevoel dat je met deze trend creëert.

*TIP: Deze trend matcht ook bijzonder goed met (vintage) meubels van donker hout, terracottavazen en kaarsenhouders. *

Intratuin woontrend 2022-2023 herfst & winter: Comfy Tones kleurrijke zithoek met planten (Foto: Louis Lemaire & Intratuin  op DroomHome.nl)

3 - Woontrend: COMFY TONES

In een wereld waarin we soms allemaal op ons eigen eilandje lijken te leven, verlangen we vaker naar verbinding en positiviteit. Dit zien we ook terug in ons interieur. De vormen in het Comfy Tones interieur worden zachter en ronder, en lopen soms zo in elkaar over dat het lijkt alsof ze letterlijk met elkaar in verbinding staan. Uitgesproken warme pasteltinten spelen binnen deze interieurtrend een belangrijke rol en worden gecombineerd met zachte accenten zoals okergeel of lilapaars. Dit moodboosting interieur maakt van jouw huis een plek waar jij je steeds weer opnieuw fijn en thuis voelt. Hallo, positieve energie!

Warme tinten afgewisseld met pasteltinten zorgen voor die Comfy Tones uitstraling. En dan hebben we het niet zo zeer over suikerzoete pasteltinten, maar juist gedempte, op de natuur geïnspireerde pastelkleuren die je huis een ultrasofte elegantie geven. Denk aan zachtroze, lilapaars en vergrijsd blauw.

Intratuin woontrend 2022-2023 herfst & winter: Comfy Tones kleurrijke planten in de keuken (Foto: Louis Lemaire & Intratuin  op DroomHome.nl)

COMFY TONES WOONTREND MUSTHAVES

What’s in a name! Een ruimte die comfortabel en fijn aandoet, vol zachte materialen, vrolijke tinten en ronde vormen. Een ruimte om te ontspannen en die positieve invloed heeft op je gemoedstoestand, elke dag opnieuw. Denk: kaarsenhouders kandelaren en vaarzen in ronde vormen, gekleurde plantenpotten en uiterst zachte kussens gecombineerd met gevlochten mandwerk in warme kleuren. 

WOONTREND PLANTEN

Geheel in stijl, hebben de planten in de Comfy Tones trend, vrolijke kleuren. Denk aan de Calathea White Fusion, waarvan de bladeren een zachtroze onderkant hebben, de grijsblauwe Phlebodium of de meerkleurige Tradescantia fluminensis Quadricolor. Andere groene eye catchers passend bij de Comfy Tones trend zijn de Philodendron Pink Princes of Alocasia polly.

Intratuin woontrend 2022-2023 herfst & winter: Calming Kyoto accessoires & planten (Foto: Louis Lemaire & Intratuin  op DroomHome.nl)

4 - Woontrend: CALMING KYOTO

Deze trend staat – net zoals de Clear Mindset trend – voor rust en sereniteit. Ze is geïnspireerd op de lifestyle en kunst van Japan, waar de innerlijke gemoedsrust en bedachte eenvoud thuishoort. Met een kleurenpalet van warme en donkere tinten creëer je een fijne en relaxende omgeving waarin je volledig kunt ontspannen en opladen na drukke dagen.

Intratuin woontrend 2022-2023 herfst & winter: Calming Kyoto zithoek met planten (Foto: Louis Lemaire & Intratuin  op DroomHome.nl)

Het kleurenpalet straalt rijkdom en rust uit, met kleuren als taupe, zwart, zand, goud en warm oker. De Calming Kyoto trend wordt gekenmerkt door items die strak en modern zijn en hebben vaak een pure uitstraling. De items die in deze trend passen zijn gemaakt van materialen zoals glas, keramiek, zand textuur, donker metaal, hout of bamboe. Waar je bij deze trend zoal naar kunt kijken? Donkere keramieken vazen of taupe kleurige vazen van glas, een moderne bijzettafel of metalen donkere pot, zandkleurige kussen of beeldjes en een Japanse Geisha print aan de muur. Daarmee is het net of je een stapje zet in een van de duizenden tempels die Kyoto, de oude hoofdstad van Japan, kent. Hmm, zen!

Google+